Prirodno rešenje za uspostavljanje ravnoteže metaboličkih procesa

22 дец

NOPAL kaktus se preporučuje za konzumiranje ne samo zbog svog veoma prijatnog ukusa, kako to i čine na teritoriji Meksika odakle potiče ova biljka, nego iz zbog mnoštva blagotvornih dejstva koje je savremena nauka identifikovala.Da li ste znali, da… :… zahvaljujući svom visokom sadržaju biljnih vlakana može biti delotvoran sastavni deo terapija za tretiranje obolenja i poremećaja gornjih delova probavnog trakta, kao na primer refluks-a?… zahvaljujući kvercetinu, flavonoidu sa antioksidantskim svojstvima u sastavu nopala, postoji potencijalno blagotvorno dejstvo na nervni sistem?

… se u sastavu kaktusa nopala nalazi i vlaknasta materija pektin, koja je rastvorljiva u vodi i koja može doprineti smanjivanju nivoa LDL holesterola?

… biljna vlakna u sastavu kaktusa nopala mogu doprineti prevenciji naglog rasta nivoa šećera u krvi nakon obroka, kao i insulinskog odgovora koji zatim sledi, i time mogu pomoći u održavanju regularnog nivoa šećera u krvi?

Pored svega navedenog, rade se i dodatna ispitivanja u vezi detaljnijeg utvrđivanja uticaja kaktusa nopala u sklopu terapije i ishrane šećernih bolesnika. Preventivna ispitivanja jasno ukazuju na delotvorni uticaj regulisanja nivo šećera u krvi, a postoje i indikacije da u slučaju blažih poremećaja može pozitivno uticati i na smanjenje ranije prepisanih doza lekova.

NOPALIN (200 tableta)

Preparat koji sadrži dehidriranu stabljiku pustinjskog kaktusa pod nazivom nopal, bogatu vitaminima, mineralima i vlaknima. Prirodno rešenje za uspostavljanje ravnoteže metaboličkih procesa. 
Nopal je vrsta pustinjskog kaktusa poreklom iz Meksika, koji se nalazi na počasnom mestu u registru lekovitog bilja Svetske zdravstvene organizacije (WHO). Nopal je bogat vitaminima, mineralnim materijama, prirodnim vlaknima i aminokiselinama. Sadrži 17 vrsta aminokiselina, od kojih su 8 esencijalne. Značaj ovog preparata je u tome što pozitivno utiče na metabolizam i varenje. Ovaj pustinjski kaktus deluje i kao regulator telesne mase, a kod gojaznih osoba je i smanjuje. Regulacijom metabolizma poboljšava naše opšte stanje, odbrambene i energetske sposobnosti organizma.
Pustinjsko blago.
NOPAL-NOPALIN
Nopalin sadrži isušenu biljku nopala a on je poznat kao „kaktus sa bodljikavim kruškolikim plodom“. Od 1983.godine vrše se sveobuhvatna naučna istraživanja na Nopalu koja su pokazala da Nopal ima kvalitete kompleksnog prirodnog nutritiva sa dodatnim ljekovitim svojstvima.
Do danas su pronađena i dobro dokumentovana mnoga po zdravlje blagotvorna dejstva Nopala a to su:
– ANTIOKSIDATIVNA- GLIKOREGULATORSKA (održava nivo šećera u krvi)- HIPOLIPEMIJSKA (snižava nivo masnoće u krvi)- REGULATOR TJELESNE TEŽINE- ČISTI DEBELO CRIJEVO- REGULIŠE FUNKCIJE ORGANA ZA VARENJE- POPRAVLJA PROCESE VARENJA- REGULIŠE FUNKCIJE JETRE- DOBAR JE DODATAK ISHRANI VEGETARIJANACA- POZITIVNO DJELUJE NA IMUNI, ŽLIJEZDANI, NERVNI I CIRKULATORNI SISTEM
 Kada sve ovo znate, onda vam Nopalin može djelovati kao „lijek za sve“, ali zaista postoje naučna objašnjenja za sva navedena dejstva. Nopal je bogat izvor biljnih vitamina, minerala, sadrži 17 aminokiselina od kojih je 8 esencijalnih (koje se ne mogu sintetisati u tijelu). Kao vlaknasta biljka, Nopal sadrži rastvorljiva i nerastvorljiva dijetna vlakna.
Studije pokazuju da Nopal zaista poboljšava funkcionisanje imunog sistema tako što podržava glavne puteve elimunacije nepotrebnih materija u tijelu, a istovremeno obezbjeđuju prirodne lako svarljive bjelančevine, askorbinsku kiselinu i bioflavonoide.
Nopal je najpoznatiji po svojim osobinama koje obezbjeđuju prirodni put za kontrolu i gubljenje tjelesne težine, a u isto vrijeme snabdijeva tijelo širokim spektrom nutritiva. Spriječava nagomilavanje masti a istovremeno pojačava razgradnju i izlučivanje. Nopal popravlja raspoloženje a smanjuje apetit.
Pošto povećava osjećaj sitosti, samim tim smanuje potrebu za grickanje između obroka. Biljni proteini Nopala potpomažu vraćanje soli i vode iz tkiva u limfni sistem i krvne sudove, posebno iz vezivnog tkiva kože čime uveliko smanjuje celulit i zadržavanje tečnosti.
Nopal smanjuje nivo šećera u krvi jer povećava osjetljivost perifernih tkiva na inzulin a time bolje prelaženje šećera iz krvi u ćelije gdje će se iskoristiti za stvaranje energije. Nopal smanjuje količinu kako ukupnog tako i štetnog LDL holesterola, kao i triglicerida u krvi, ubrzava njihov metabolizam u jetri i izlučivanje putem žuči.Ako se pored korištenja Nopala opredijelimo za korigovanu reformsku dijetu uz redovnu fizičku aktivnost, rezultat koji neće izostati je: gubitak tjelesne težine, ponovno vraćanje energije, dobra kondicija i korekcija figure. Istovremeno imamo normalizaciju nivoa šećera i masnoća u krvi a time i smanjeni rizik od nastanka bolesti srca i krvnih organa.
Ako se kombinuje sa hromom (Chromium Max) dejstvo u smislu spriječavanja i otklanjanja arteriosklerotskih ploča u krvnim sudovima se povećava.Zna se da je na našem kontinentu i u Sjevernoj Americi karcinom debelog crijeva na 2.mjestu po javljanju i smrtnosti. Najveći razlog za to je smanjeni motalitet crijeva i hronični zatvor a to znači da se u crijevima tad nalazi 3-8 nesvarenih obroka. U tako jako velikom vremenskom intervalu koliko hrana ostaje u crijevima ima vremena da sve štetne materije-kancerogeni djeluju na crijeva.
Bogat sadržaj biljnih vlakana Nopala ispoljava fiziološka, biološka i mikrobiološka dejstva na organe za varenje. To su: usporeno punjenje i pražnjenje želudca, ubrzano i češće pražnjenje crijeva, povećana masa i mekoća stolice, vezivanje kancerogenih materija, teških metala i žučnih kiselina, te smanjena apsorpcija holesterola i šećera u crijevima.Dijetna vlakna snažno postižu kolonizaciju „prijateljskih“ crijevnih bakterija, a Nopal uz to obezbjeđuje snabdijevanje tijela mineralima. Biljna vlakna i sluzne materije Nopala potpomažu kontrolu lučenja želudačnog soka, a pored toga štite i sluznicu želudca od nagrizajućeg dejstva želudačne kiseline.
Kada je riječ o očuvanju zdravlja i vitalnosti, treba imati u vidu 7 eliminacionih puteva. To su: jetra, bubrezi, pluća, crijeva, koža, krv i limfni sistem. Sastojci Nopala – prirodno raspoloživi vitamini, minerali, bioflavonoidi, aminokiseline, vlakna itd. pomažu detoksikaciju tijela i potpomažu funkciju ne samo jetre već i tijela u cjelini.Amonijak, slobodni radikali i toksini iz životne sredine, kao što su alkohol i duhanski dim – koji potiskuju i guše rad imunog sistema – svi se oni mahom odstranjuju uz pomoć Nopala. Nopal djeluje kao diuretik koji stimuliše protok mokraće posredstvom bubrega doprinosi izlučivanju i neutralizaciji toksina. Nopal pomaže čišćenje mokraćne bešike i limfnog sistema i blagotvorno djeluje na prostatu. Potpomaže izlučivanje znoja a time i smanjenje povišene temperature.Nopal je sjajan dijetetski dodatak, svestrane namjene. Možemo ga smatrati velikim pomagačem u očuvanju zdravlja i iscjeljenju tijela kada je njegova ravnoteža narušena.
Upotreba:
2 tablete 3 puta dnevno pre obroka, ili po preporuci ljekara.
 Autor:— with Jasmina Nadj Sladojevic.
Izvor:M Bacardi-Gascon, D Duenas-Mena and A Jimenez-Cruz (May 2007). „Lowering effect on postprandial glycemic response of nopales added to Mexican breakfasts“. Diabetes Care 30 (5): 1264–126
Compositions for the treatment of gerd (gastroesophageal reflux disease) Rizza, Luisa (c/o Bionap S.r.L.Via Badalà 6, 95010 S. Venerina Catania, IT) Munafò, Salvatore (c/o Bionap S.r.L.Via Badalà 6, 95010 S. Venerina Catania, IT) 01/16/2009
Neuroprotective effects of antioxidative flavonoids, quercetin, (+)-dihydroquercetin and quercetin 3-methyl ether, isolated from Opuntia ficus-indica var. Saboten
Fernandez, M.L., Lin, E.C.K., Trejo, A., McNamara, D.J. Prickly pear (Opuntia sp.) pectin
reverses low density lipoprotein receptor suppression induced by a hyper-cholesterolemic diet in guinea pigs. Journal of Nutrition. v122. n12. (Dec, 1992): 2230.Roman-Ramos, R., Flores-Saenz, J.L., Alarcon-Aguilar, F.J. Anti-hyperglycemic effect of some
edible plants. Journal of Ethnopharmacology. 48 (1995) 25-32.

2 реаговања на “Prirodno rešenje za uspostavljanje ravnoteže metaboličkih procesa”

 1. edin 17 фебруара, 2016 у 11:24 am #

  Ja imam priliku ubrati svjezu biljku ovog kaktusa I na njemu ima plod crvene boje dali se to moze tako koristiti. Taj svjezi plod tj moze li se jesti

  Liked by 1 person

  • Duna 17 фебруара, 2016 у 12:32 pm #

   Poštovani, mi radimo sa gotovim proizvodima koji se proizvode na najsavremeniji način putem liofilizacije kako bi svi hranljivi i lekoviti sastojci ostali u tableti, kapsuli ili soku. Delovi kaktusa se mogu koristiti i sveži, ali ja zaista ne bih mogla da Vam kažem kako da koristite pojedine delove nopala jer sa kaktusima treba biti oprezan. Pogledajte neke informacije na sledećem linku, ili potražite pomoć u nekoj biljnoj apoteci. Srdačan pozdrav, Duna.
   http://wol.jw.org/hr/wol/d/r19/lp-c/102005812

   Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: