Da prezimite zdravi

24 дец

Kad stigne jesen, svoje telo spolja oblažemo toplijom odećom, međutim, preporučljivo je i da organizam iznutra naoružamo protiv eventualnih neprijatnih uljeza. Leti unosimo više svežeg voća i povrća, čime podmirujemo znatan deo potreba za vitaminima, ali dolaskom jeseni sve je manje mogućnosti za to. Uprkos tome potrebe za vitaminima mogu biti povećane u zimskom periodu. Zato u ovo doba odgovarajuću alternativu mogu da nam ponude dodaci ishrani. Ako se opredelimo za odavno poznate izvore u koje imamo poverenja – zasigurno možemo pronaći ono što je za naše potrebe najpovoljnije.

 

Sa zadovoljstvom Vas možemo obavestiti, da je naš omiljeni proizvod Liquid C+ bioflavonoid sa šipurkom sada sa obnovljenim sastavom, uz ekstra dodatak bioflavonoida i sa još prijatnijim ukusom, može da posluži kao pomoć kod priprema za zimu. Ovaj već dobro poznat i popularan preparat se nije samo u svom ukusu obnovio. Povećana je količina bioflavonoida u njemu, koji u sinergističkom sadejstvu sa vitaminom C podržavaju apsorpciju i iskorišćavanje aktivnih materija, od sada na još efikasniji način pospešuje i normalno funkcionisanje organizma.

O ulozi vitamina C smo već više puta pisali, ali da bi smo se potsetili koliko je važan odgovarajući unos ovog vitamina i snabdevenost njime, pogledajmo još jedanput u kojim sve procesima učestvuje vitamin C u organizmu! Kao antioksidant, on štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala, što je naročito važno u stresnim periodima, kod pušača, odnosno pri nekim bolestima. On pospešuje funkcionisanje imunog sistema u procesu odbrane od bakterija i virusa, što je u jesenjem periodu od ključnog značaja. Pored toga, igra značajnu ulogu i kod apsorpcije gvožđa. Dalje, utiče na odgovarajuće funkcionisanje nervnog sistema, na očuvanje zdravlja vezivnog tkiva, pa tako i kože, kostiju, odnosno hrskavičastih delova, a pozitivno deluje i na zdravlje cirkulatornog sistema. U preparatu se nalazi išipak, koji je bogat je izvor vitamina C, pored čega proizvod sadrži i karotinoide sa antioksidativnim dejstvom, kao i flavonoide, doprinoseći na taj način efikasnosti preparata, kao što i njegov prijatan ukus doprinosi većem užitku pri njegovoj upotrebi.

U obnovljeni proizvod kao novi aktivni sastojak uvršten  je i rutin, jedinjenje antioksidativnog dejstva iz grupe flavonoida, koji je takođe od velikog značaja za naš organizam, pošto doprinosi očuvanju zdravlja krvnih sudova. Najbogatiji izvor rutina je  citrusno voće, koje sadrži i vitamin C u velikim količinama. Takođe je novi sastojak hesperidin, koji potstiče efikasno iskorištavanje vitamina C, a igra ulogu i u borbi protiv slobodnih radikala.

Acerola, tj. trešnja sa Barbadosa je sve popularnije voće današnjice, zahvaljujući tome što je njen sadržaj vitamina C znatno veći u odnosu na sadržaj ovog vitamina u ostalom voću, pa na taj način nećemo da preteramo, ako je ocenimo kao pravu vitaminsku bombu.

Obnovljeni Liquid C + je kompleksni preparatkoji može da pomogne celoj porodici. Zahvljujući njegovom tečnom obliku, može ga sa lakoćom progutati bilo ko, od najmlađih do najstarijih. Ne sadrži konzervanse, dodati šećer, ni veštačke zaslađivače. Svoj prijatan ukus duguje isključivo prirodnim sastojcima, aceroli, organskom nektaru agave, šipku, odnosno citrusima, pa tako bezbedno, bez veštačkih aditiva može da obezbedi potrebe organizma za vitaminom C.

liquidC.jpg

 

Liquid C + bioflavonoidi sa šipurkom

Aktivni sastojci/2,5 ml

Vitamin C                                                                     166,7 mg

Citrusni bioflavonoidi                                                    166,7 mg

Šipak u obliku praha                                                     166,7 mg

Rutin                                                                                5,5 mg

Hesperidin                                                                        5,5 mg

Barbadoska trešnja (Acerola) u prahu                               2,8 mg

 

Upotreba:  Pola čajne kašičice (2,5 ml) dnevno

 

PAŽNJA!

  • Čuvati van domašaja male dece.
  • Preparat ne može da zameni raznoliki i uravnoteženi režim ishrane i zdrav način života.
  • Preporučene dnevne količine se ne smeju prekoračiti.
  • Preparat promućkati pre upotrebe.
  • Nakon otvaranja ambalaže preparat držati u frižideru.
Kontakt:      rbduna@gmail.com

 

Literatura:

Martindale: 2092-2093.

Passive smoking induces oxidant damage preventable by vitamin C. – Nutr Rev. 2000 Aug;58(8):239-41. Review.

Oral vitamin C ameliorates smoking-induced arterial wall stiffness in healthy volunteers –

Katayama Y, Shige H,Yamamoto A, Hirata F,Yasuda H.

Chemistry and pharmacology of the citrus bioflavonoid hesperidin – A. Garg, S. Garg, L. J. D. Zaneveld, A. K. Singla, Phytotherapy Research Vol. 15, Iss. 8, p. 655–669, 2001.

Hesperidin, a citrus bioflavonoid, decreases the oxidative stress produced by carbon tetrachloride in rat liver and kidney – Naveen Tirkey , Sangeeta Pilkhwal, Pharmacology division, University Institute of Pharmaceutical Sciences, Panjab University

Gyógynövénytár – Szerk.: Szendrei K., Csupor D., Medicina Könyvkiadó Zrt., Budapest 2009.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: