Oxy cristal

26 јан

Sa smanjenim sadržajem deuterijuma za očuvanje zdravlja

lowdeu1.jpg

Deuterijum je pre 80 godina otkrio Harold C. Urey, koji je za to svoje otkriće dobio Nobelovu nagradu iz hemije 1934-e godine. Ali, da li je naučnik tada i mogao da sanja koliko značajnu stvar je otkrio u domenu očuvanja zdravlja?

Deuterijum je izotop vodonika. Od običnog atoma vodonika se razlikuje u tome, da pored svog atomskog jezgra protona sadrži i jedan neutron, tojest masa joj je 2 umesto 1, i odatle potiče izraz “deu-terijum” (tzv. “teška voda”).

Isto kao i vodonik, i deuterijum je prisutan u vodi, u organskim jedinjenjima, kao i u živim bićima. Sadržaj deuterijuma u živim bićima određuje sadržaj deuterijuma u padavinama i lokalnim izvorima vode, što znači da sadržaj deuterijuma u vodi za piće određuje koncentraciju u organizmu.

Godine 1990. su pokrenuta ispitivanja kako bi se otkrila biloška dejstva smanjenog sadržaja deuterijuma. Tražen je odgovor na pitanje kakvu ulogu ima deuterijum u regulisanju fizioloških procesa. Otkrilo se, da što je manji nivo deuterijuma u vodi za piće, toliko je sporiji i proces deobe ćelija – tojesttoliko sporije organizam „stari”, dok se istovremeno smanjuje mogućnost nepravilne deobe ćelija. Pretpostavlja se, da je prisustvo deuterijuma neophodno za deobu ćelija i da za početak procesa deobe ćelija signal daje to, kada odnos deuterijuma privremeno poraste u odnosu na vodonik. Tako je odmah istaknut i medicinski značaj toga: ukoliko se smanjenjem sadržaja deuterijumasmanji koncentracija deuterijuma u organizmu, može se postići onemogućavanja početka deobe ćelija, pa na taj način maligne ćelije značajno kasnije mogu ostvariti za njih idealan odnos između deuterijuma i vodonika, to jest na taj način sprečavamo njihov rast.

O primeni smanjenog sadržaja deuterijuma u onkološke svrhe prvi na svetu je izvestio dr. Altermatt. Tokom ispitivanja koje je vršio na životinjama, zdrave ćelije nisu reagovale na promenu, međutim opao je broj deobe malignih ćelija, dok je u većini slučajeva bilo primetno povlačenje tumora. U Rusiji su početkom 1990-ih godina vršili klinička ispitivanja, gde se pokazalo da su dotičnom metodom imali najviše uspeha u tretiranju tumora dojke, pluća i prostate. Uzimanje vodenog koncentrata sa smanjenim sadržajem deuterijuma se preporučuje i kao dopuna  konvencionalnim terapijama, jer može pomoći u smanjenju sporednih efekata istih i može pomoći u sprečavanju formiranja metastaza na drugim organima.

Redovnom primenom vode sa smanjenim sadržajem deuterijuma se postiže ne samo protiv-tumorno dejstvo usled smanjenja nivoa deuterijuma, već se doprinosi i detoksikaciji i energizaciji organizma.

KONTAKT:    rbduna@gmail.com

Izvori:

Institute of Pathology in Lucerne, Switzerland. Cancer Journal (Philadelphia), 1988, 62 (3), 462-6. Anti-proliferative effect on cancer with no toxic side effects.

Russian Academy of Sciences (Possibility of deuterium free water using as Antitumoral means with reference to conditions of Martian expedition)

Dr. Kohán József: A víz- és más oxigénterápiák összehasonlítása (Poređenje različitih tipova vode i terapijskih metoda kada se primenjuje kiseonik) I., Nutrition&Health, 2008.

Једно реаговање на “Oxy cristal”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: