Kalcijum i magnezijum

2 апр

Strong Bones

(u helatnom obliku)

Pakovanja od 100 i 250 kapsula

 

Kontakt:   rbduna@gmail.com

Kapsule kalcijuma i magnezijuma koje sadrže ove dve minenalne materije u idealnoj srazmeri (2:1). Njihovi sastojci predstavljaju efikasnu pomoć u prevenciji osteoporoze i očuvanju zdravih kostiju. Helatna veza obezbeđuje efikasnu apsorpciju. Mogu ih koristiti i osobe sklone nastanku bubrešnog kamenca.

Kalcijum i magnezijum spadaju među minenalne materije neophodne organizmu. Kalcijum jača kosti i zube. Njegov manjak može prouzrokovati rahitis, osteoporozu, osteomalatiju i karijes. Kroz uobičajenu ishranu naš organizam ne dolazi do dovoljne količine kalcijuma i stoga smo skoro svi upućeni na njegovu suplementaciju. Potrebe žena za kalcijumom su relativno veće, a ta potreba se dalje povećava u periodu posle porođaja i u menopauzi, pa one zato imaju potrebu za povećanom suplementacijom kalcijuma.

Magnezijum je neophodan za efikasno funkcionisanje nervnog sistema, mišića i brojnih enzima. On učestvuje u upravljanju funkcijama preko 300 vitalno važnih enzima i tako igra važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, masti, nukleinskih kiselina i belančevina, kao i u procesima proizvodnje i iskorišćavanja enengije. Magnezijum smanjuje mogućnost nestanka bubnežnog i žučnog kamenca na bazi kalcijuma. On je neophodan i za ugradnju kalcijuma.

Aktivni sastojci

Kalcijum 300 mg
Magnezijum 150 mg

Upotreba

4-6 kapsula dnevno.

Napomena

Potražite lekarski savet u slučaju dugotrajnog uzimanja velikih količina kalcijuma! Prekomerno pušenje, uzimanje kafe, čaja, ishrana bogata vlaknima i oksalna kiselina koja se nalazi u nekim biljkama (zelena salata, spanać, blitva), kao i fitin koji se nalazi u žitaricama, sprečavaju upijanje kalcijuma. Ishrana bogata belančevinama povećava izlučivanje kalcijuma kroz jetru. Male količine vitamina D poboljšavaju apsorpciju kalcijuma. Ne preporučuje se uzimanje velike količine magnezijuma tokom dužeg vremenskog perioda. Iskustvo pokazuje da bi odnos kalcijuma i magnezijuma u organizmu trebalo da bude 2:1. Savremeni preparati, kakav je Strong Bones, sadrže oba makroelementa, u ovom odnosu. Kalcijum i magnezijum će se najbolje apsorbovati ukoliko ih uzimamo u obliku helata.

Strong Bones PLUS

(u helatnom obliku)

Pakovanja od 100 kapsula)

Kontakt:   rbduna@gmail.com

Naš svet se stalno menja. Kao mnogi drugi, i mi smo motivisani ubrzanim razvojem nauke i tehnike da naši proizvodi budu što je moguće efikasniji. CaliVita® se trudi da bude u toku sa promenama. U skladu sa zahtevima naših Članova, proširili smo paletu proizvoda – unapredili smo Strong Bones, jednu od najpoznatijih i najpopularnijih formula. Nova formula Strong Bones Plus pored kalcijuma i magnezijuma sadrži i vitamin D3.

Svima je poznato da je našem telu potreban kalcijum i magnezijum za izgradnju i očuvanje zdravih zuba i kostiju. Istraživanja pokazuju da kalcijum, naročito ako se kombinuje sa vitaminom D, može da predupredi gubitak koštane mase. Ukoliko se u vašoj ishrani ne nalazi dovoljna količina kalcijuma, tada je potrebno da se putem suplemenata unosi dodatna količina.

Sakupili smo najčešće postavljena pitanja vezana za održanje dobrog stanja kostiju, na koja je odgovor dao specijalista ortopedije prof. mr. sci. dr. Miloslav JANOVEC.

– Šta utiče na zdravlje kostiju, i na njihovo očuvanje?
– Rizik lomljivosti kostiju se povećava pušenjem, prekomernom konzumacijom alkohola, konzumacijom velike količine crne kafe, kao i gaziranih napitaka. Loša ishrana, nisko proteinska ishrana i način života bez kretanja može imati slične posledice. Ukoliko se sve navedeno dešava tokom dužeg perioda, i ako drugi (na primer hormonski) poremećaji traju duže vreme, tada se javlja osteoporoza – bolest koja je danas veoma raširena.

– Koji su simptomi osteoporoze?
– Osteoporozu ne prati bol, niti ima bilo kakvu spoljašnju manifestaciju – bez ikakvih simptoma je. Međutim, prelom kosti može biti alarmni znak za lekarski pregled specijaliste koji se bavi prevencijom i tretiranjem osteoporoze.

– Kako se osteoporoza može preduprediti?
– Prema najnovijim saznanjima za uspešnu prevenciju i tretiranje osteoporoze od presudnog je značaja uzimanje kalcijuma i vitamina D3. Kalcijum se neće apsorbovati, ukoliko u telu nemamo dovoljne količine vitamina D, a manjak vitamina D je čest, a naročito kod starijih osoba. Sa godinama se sposobnost kože da stvara vitamin D u značajnoj meri smanjuje, a u isto vreme veoma malo namirnica sadrži vitamin D.

– Osteoporoza se skoro u potpunosti smatra ženskom bolešću. Koliko je to tačno?
– Ne oboljevaju samo žene od osteoporoze, već i muškarci, međutim, tačno je da je broj muških pacijenata mnogo manji. Uopšteno govoreći odnos žena i muškaraca koji oboljevaju od osteoporoze u brojkama je 3:1.

– Šta se preporučuje za prevenciju osteoporoze?

– Najefikasnija metoda prevencije osteoporoze je uravnotežena, raznovrsna ishrana, bogata kalcijumom i magnezijumom i aktivan način života. Nažalost, postoje izvesne situacije kada se ne možemo pridržavati nabrojenih stvari (intolerancija na laktozu, rigorozne dijete za mršavljenje, kao i periodi koji slede neku promenu – u slučaju primarno hormonalnih promena koštana masa može da se smanji.) Tada zaista vredi oprediliti se za kvalitetnu suplementaciju. Strong Bones Plus sadrži kalcijum, magnezijum i vitamin D3, formula koja sad u potpunosti zadovoljava opšte zahteve najsvežijih istraživanja prevencije i tretmana osteoporoze.

Upotreba

– Strong Bone Plus sadrži 500 mg kalcijuma u 2 tablete; srazmerno tome ja preporučujem 2-4 tablete dnevno u preventivne svrhe, ukoliko lekar drugačije ne odredi. Ukoliko se uzima kao dodatak tretmanu osteoporoze, predlažem neprekidnu kontinuiranu primenu. Tretman osteoporoze je sličan tretmanu hipertenzije, koji ne može da se obustavi, pošto bi rezultiralo ponovnim javljanjem visokog pritiska. Isto se odnosi i na tretiranje osteoporoze.

 

Advertisements

Једно реаговање to “Kalcijum i magnezijum”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: