KRV JE OGLEDALO NAŠEG ZDRAVLJA

13 апр

Najjeftinija i najefikasnija analiza krvi je ANALIZA ŽIVE KAPI KRVI – DARKFILD MIKROSKOPIJA

CaliVita international Vam omogućava pregled žive kapi krvi u svim većim gradovima Srbije. Pregled se zakazuje kod saradnika CaliVite koji imaju kontakt sa lekarima i menadžerima u svim centrima Srbije i mogu Vam pomoći bez obzira u kom delu Srbije živite.

Cena pregleda za registrovane članove i članove njihovih porodica je 1800 dinara, za novoučlanjene članove sa bonom 1440 dinara a za one koji nisu registrovani članovi Calivite, 2500 dinara.


 

Darkfield analiza krvi predstavlja modernu analizu „žive“ kapi krvi. Ovom metodom se može mnogo toga saznati o Vašem opštem zdravstvenom stanju. Analiza žive kapi krvi je stara medicinska metoda kojom se vrsi pregled kvaliteta krvi. Zanimljivo je spomenuti da je Treponema Pallidum bakterija koja izaziva sifilis, otkrivena baš na ovaj način. Na ovom pregledu uzima se kap krvi iz prsta i stavlja na pločicu koja se odmah, bez ikakve obrade posmatra u tamnom mikroskopskom polju. Možemo uočiti da se ćelije krvi kreću, tj. krv je još uvek živa i mi je tada posmatramo. Analiza ovako uzetog uzorka krvi može se vršiti u dužem vremenskom periodu, i iako je nazvana živom, mi u stvari promatramo našu krv kako umire. Samo na osnovi toga može se zaključiti sve o našem opštem zdravstvenom stanju.Analiza žive kapi krvi pruža nam jedinstvenu priliku da pogledamo kako naša krv (naša unutrašnjost) izgleda, I da, ako treba,  započnemo proces čišćenja organizma od samog korena problema.
Ovom metodom možete videti zagušenu i „prljavu“ krvnu plazmu, punu nerazgrađenih proteina i teških metala koji ukazuju na smanjenu sposobnost uklanjanja toksina iz tela. Crvena krvna zrnca, eritrociti, slepljuju se međusobno i tvore tzv. rouleau forme, zbog čega telo ne dobija dovoljno kiseonika. 

Vrlo često se u krvi nalaze neprobavljeni ostaci hrane, koji otežavaju detoksikaciju, čime usporavaju druge, još važnije metaboličke procese. 
Ti ostaci istovremeno služe i kao izvor hrane za mikroorganizme, pa time naša krv postaje plodno tlo za bakterije. Na crvenim krvnim zrncima možemo videti štetan učinak zakiseljenosti i kontaminirane okoline, zbog čega je njihova primarna funkcija – prenos kiseonika, zaustavljena. 
Analizom žive kapi krvi možemo, takođe, videti i koliko su aktivne stanice našeg imunog sastava. Ukoliko se ne kreću ili su usporene, to upućuje na oslabljeni imunitet. 

Ali to nije sve!

Pregledom stanica može se odrediti i da li organizam ima dovoljne količine vitamina i minerala, i koliko dobro radi naš endokrini sastav, kakav je metabolizam lipida – moguće je videti ne samo male kapljice, već i velike kristale lipida. 
Količina krvne plazme pokazatelj je da li telo ima dovoljno te;nosti za normalno odvijanje svih životnih procesa. 

Mikroskopska analiza živih stanica krvi može pokazati:
– Kvalitativno stanje crvenih krvnih stanica (eritrocita), belih krvnih stanica (leukocita) i krvnih pločica (trombocita);
– nepovoljan učinak slobodnih radikala na krvne stanice i potrebu za korištenjem antioksidanata;
– Predispozicije za aterosklerotične promene na krvnim žilama;
– Prisutnost bakterija, parazita i gljivica;
– Neprobavljene proteine i masnoće u krvi;
– Nedostatak oligoelemenata i vitamina (kao vit B12 , folne kiseline igvožđa)
– Prisutnost kristala mokraćne kiseline i rizik od gihta;
– Postojanje hormonalnog disbalansa;
– Lošu cirkulaciju

– Pomoću živih uzoraka krvi možemo reći da li optimalno pijete dovoljno vode (što je itekako važno za dobro zdravlje), da li postoji nedostatak određenih vitamina i minerala, kakve su vam sklonosti prema kardiovaskularnim oboljenjima, kakvo je stanje i kakve su mogućnosti vašeg imunološkog sistema, da li ste pod utjecajem jakog stresa itd.
Mikroskopska analiza žive kapi krvi nije dijagnostički postupak. Ovaj postupak je individualiziran i koristi se za utvrđivanje optimalne prehrane i suplementacije prema potrebama svakog pojedinca posebno, radi postizanja zdravlja i prevencije od hroničnih bolesti.

Kako se vrši ovaj pregled i koliko dugo traje?
Pregled se vrši jednostavnim uzimanjem jedne kapi krvi iz prsta. Ta kap krvi se neobojena odmah posmatra pod mikroskopom. Obično je pola sata dovoljno da pregledamo Vašu krv, ali je u pojedinim situacijama neophodna i analiza koja traje nekoliko sati.
Da li smem jesti pre ovog pregleda?
Mikroskopski pregled krvi najbolje je vršiti na prazan želudac. Ukoliko to nije moguće, potrebno je pre pregleda ne jesti najmanje četiri sata, a poželjno je piti dosta vode. Naravno svi odlasci u toilet su dozvoljeni. Kafa pre pregleda nije preporučena. Ukoliko bolujete od dijabetisa ili pijete mnogo lekova, pre pregleda možete pojesti porciju kuvanog povrća bez ikakvih začina.
Da li se na ovom pregledu može izmeriti nivo šećera u krvi, količina hormona, nivo masnoća u krvi ?
Na ovom pregledu se analizira kvalitet ćelija krvi, njihov oblik, pokretljivost i međusobni odnos. Ne mogu se odrediti nivoi i brojke određenih supstanci u krvi, već samo kvalitet i da li sastojci vrše svoju dužnost zbog koje su tu, ili ih samo ima na broju a ne funkcionišu kako treba.
Da li konzumiranje alkohola može da utiče na izgled naše krvi?
Alkohol, ali i opojna sredstva koja izazivaju zavisnost i imaju toksično delovanje jako utiču na kvalitet ćelija krvi. Čak i osobe koje zbog svoje profesije dolaze u kontakt sa otrovima kao što su radnici na benzinskoj pumpi, moleri, obućari, frizeri… često imaju oštećenja na crvenim krvnim zrncima.
Da li se na ovom pregledu može postaviti tačna dijagnoza?

U medicini je najveći deo posla postavljanje dijagnoze i u tu svrhu često se koristi veliki broj pregleda. Tako i ovaj pregled pomaže u postavljanju tačne dijagnoze, ali se ne može koristiti kao jedino i osnovno dijagnostičko sredstvo. Primarna funkcija ovakve vrste analize je podizanje samosvesti o načinu funkcioniranja naših stanica, sposobnosti krvi da prenosi kiseonik kroz sistem i odbacuje toksine kroz organe za eliminaciju. Darkfield analiza vitalan je instrument za nadzor bioloških terapija tj. praćenje uspešnosti prirodnih terapija.
Po čemu se razlikuje analiza žive kapi krvi od tradicionalnih analitičkih metoda ?
– Razmaz nije obojen i nije fiksiran;
– Procjenjuje se stanje pune krvi, a ne samo njen deo;
– Mikroskopski pregled se vrši pod velikim uvećanjem na tamnoj podlozi, što nam daje uvid u karakteristike slobodno pokretljivih stanica u ispitivanom uzorku krvi.
Svojstvo i cilj Darkfield mikroskopije:
Najvažnije svojstvo ove metode je mogućnost da vidimo početne promene u izgledu i dinamici krvnih stanica kao i krvne plazme koja ih okružuje, mnogo ranije nego što dođe do pojave nekog oboljenja (u nekim situacijama I do 2 godine pre bilo kakvih simptoma bolesti), a time i da preventivno delujemo kako uopšte ne bi došlo do bolesti.
Darkfield analiza žive kapi krvi nam omogućava da posmatrana osoba sama shvati koliko je važno njeno osobno angažiranje na promeni stila dotadašnjeg načina života, prilagođavanje pravilnoj ishrani, redovno korištenje dodataka ishrani kao i izuzetnoj važnosti redovne telesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i dobre psihofizičke kondicije.

Kontakt za zakaiivanje pregleda, konsultaciju i saradnju:  rbduna@gmail.com

Obavestenja

Još o mikroskopiji u članku na adresama:

1)

https://zdravljemdobogatstva.wordpress.com/2012/01/19/darkfield-mikroskopija-analiza-zive-kapi-krvi/

2) Video klip: Prtimarius Dr Mirjana Babić o pregledu žive kapi krvi.

http://www.youtube.com/watch?v=v8HoHIZbNX8&feature=share

Једно реаговање на “KRV JE OGLEDALO NAŠEG ZDRAVLJA”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: