Klimaks bez tegoba

29 мај

Problemi koji ženu prate u periodu klimaksa mogu se veoma uspešno rešiti 100% prirodnim suplementima CaliVita kompanije, bez posledica i propratnih problema koji se mogu javiti ako se koriste lekovi akademske medicine.

Saveti lekara i iskustva korisnika pokazala su da Menopausal formula veoma uspešno rešava poremećaje i tegobe kod žena u tom periodu.

Ukoliko se javlja obilno i dugotrajnije nego obično krvarenje, da ne bi došlo do anemije, potrebno je uz Menopausal formulu koristiti suplement Green Care koji će smiriti krvarenje i usporiti degenerativne procese u organizmu.

Menopausal Formula, 135 kapsula

Multivitaminski preparat koji sadrži i lekovito bilje, čiji sastav je usklađen sa promenjenim potrebama za vitaminima i mineralnim tvarima u vreme menopauze. Njegovi sastojci doprinose optimalnom radu metabolizma i ublažava neugodne simptome menopauze.

Menopauza (klimakterijum) se javlja uglavnom između 40. i 55. godine života, pri čemu menstruacija postepeno izostaje. Prirodni pratilac proređivanja mesečnog ciklusa je smanjenje proizvodnje ženskih polnih hormona – estrogena i progesterona. Promena nivoa hormona često je praćena neugodnim simptomima : toplotni valunzi, znojenje, depresija, razdražljivost, nesanica i osećaj zamora. U vreme promena žene su naklonjenije većem broju hroničnih bolesti. To je ono doba u kojem je znatno veća učestalost šećerne bolesti, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvnih žila i proređenja kostiju (osteoporoza). Ako je pak već ranije postojala neka od navedenih bolesti, za vreme klimakterijuma obično dolazi do njenog pogoršanja. Da bi se tegobe u menopauzi lakše prebrodile, pravo rešenje predstavlja povratak prirodi, odnosno zdraviji način života, koji podrazumeva pravilniju ishranu, dovoljno fizičke aktivnosti i relaksacije, uz primenu lekovitih biljaka i prirodnih dodataka ishrani. Unos kalcijuma i vitamina D3 može biti od posebne važnosti za odbranu zdravlja koštanog sastava, utoliko pre što ove dve tvari često nedostaju u ishrani žena. Takođe, od bitnog značaja je i doziranje magnezijuma, bora, hroma, cinka i soja lecitina. Antioksidanti koji štite stanice – vitamini A, C i E, beta -karoten i selen – jačaju otpornu sposobnost organizma prema bolestima. Poljska preslica deluje kao diuretik, a kineska anđelika jača muskulaturu maternice. Sibirski ginseng stimuliše umnu i fizičku snagu i ublažava simptome koji potiču od nedostatka ženskih polnih hormona. Slatki koren pomaže u savladavanju depresije i štiti imuni sastav i jetru. Protiv problema u vezi s živčanim sastavom efikasna je Cimicifuga Racemosa Blaženi čakalj pročišćava krv i jača želudac, a konopljika stimuliše stvaranje progesterona.

Aktivni sastojci

Vitamin A 150.0 mcg
Beta carotene 4.5 mg
Vitamin D3 2.0 mcg
Vitamin C 100.0 mg
Vitamin E 40.0 mg
Vitamin B1 2.5 mg
Vitamin B2 2.5 mg
Vitamin B3 7.5 mg
Vitamin B4 40.0 mcg
Vitamin B5 5.0 mg
Vitamin B6 2.5 mg
Vitamin B12 5.0 mcg
Biotin 30.0 mcg
PABA 2.5 mg
Choline 2.5 mg
Inositol 2.5 mg
Calcium (Citrates Carbonate) 100.0 mg
Magnesium (Aspartates Oxide) 50.0 mg
Potassium 10.0 mg
Zinc 3.0 mg
Copper 200.0 mcg
Iron 1.0 mg
Manganese 500.0 mcg
Iodine 15.0 mcg
Selenium 10.0 mcg
Chromium 20.0 mcg
Molybdenum 15.0 mcg
Boron 300.0 mcg
Field Horsetail 650.0 mcg
Dong Quai 7.5 mg
Siberian Ginseng 10.0 mg
Licorice root 10.0 mg
Black cohosh root 10.0 mg
Blessed Thistle 10.0 mg
Chasteberry 10.0 mg
Bioflavonoid complex 1.0 mg

Upotreba:

3×2 kapsule dnevno kod većih i višestrukih problema.

Preventivno i sa manjim problemima 2×1 posle jela. Doza se može menjati zavisno od potrebe osobe.

Usteda ako ste clanovi:  25.00%

Green Care, 240 tableta

Tablete koje sadrže samleveno lišće lucerke i magnezijum karbonat. Vrsta deteline bogata vitaminima i mineralnim materijama, koja povoljno utiče na varenje i na prirodan način reguliše funkcije organizma.

Narodna medicina odavno koristi lucerku (Medicago sativa) zbog njenog svestranog dejstva. Njen list je bogat vitaminima (beta-karotin, vitamini B, C, D, E, K i U) i mineralnim materijama (kalijum, gvožđe, kalcijum i fosfor). Uspešno se može koristiti u slučaju smetnji u varenju – na primer, kod nadutosti i slabog apetita. Prirodni je diuretik. Uspešno neutralizuje želudačnu kiselinu i zbog toga se koristi u terapiji čira. Pomaže koagulaciju krvi, a može i da smanji gubitak krvi u slučaju prekomernog menstrualnog odliva. Blagotvorno deluje i u slučaju čestih krvarenja iz nosa. Naročito se preporučuje starijim osobama, jer jača imunitet i usporava degenerativne procese koji prate starenje. Povećava fizički kapacitet i vitalnost i obezbeđuje dobar san.

Aktivni sastojci:

Lišće lucerke 500.0 mg
Magnezijum karbonat 100.0 mg

Upotreba

3×1 tableta dnevno između obroka ili po preporuci lekara Calivite (konsultacije sa lekarima su besplatne).

Napomena

Nakon 2-3 meseca kontinuiranog uzimanja, preporučuje se pauza od mesec dana. Osobe koje uzimaju antikoagulante treba da konsultuju svog lekara pre početka uzimanja bilo kog preparata koji sadrži vitamin K!

KONTAKT:  069-2359694 ili rbduna@gmail.com

 

Постави коментар