BUDITE BEZBRIŽNI NA LETOVANjU

10 јун

BUDITE BEZBRIŽNI NA LETOVANjU

Mnogi sanjaju o letu i letovanju tokom cele godine: oni srećniji se mogu pripremiti za dve nedelje povezanog opuštanja, kada ne moraju da brinu ni o čemu, već treba samo da odmaraju i uživaju u lepom vremenu. Tada smo skloniji tome da zaboravimo na opasnosti koje vrebaju, a koje mogu lako pokvariti naš dugo očekivani odmor.
Jedna od takvih neprijatnosti može biti i proliv nastao usled nepravilno čuvane i procesirane hrane tokom velikih vrućina, koji može biti izuzetno neprijatan, posebno prilikom egzotičnih putovanja.
Takvo stanje veoma teško pada čak i zdravim, odraslim i jakim osobama, ali postoje stanja, kod kojih to može biti i opasno, jer može doprineti nastajanju dodatnih komplikacija, koje mogu nastati usled opterećenja, nedostatka tečnosti i opasnosti od pojave infekcije. Dakle deca, starije osobe, trudnice, hronični bolesnici i olabljene osobe se moraju dodatno čuvati, kako bi izbegli ovakve situacije! Namirnice treba uzimati samo sa proverenih mesta i uz odgovarajuću termičku obradu, i treba se strogo pridržavati svih higijenskih propisa.
Dobro je znati, da naš organizam možemo pravilno pripremiti za odbranu od potencijalnog napada raznih uzročnika i bakterija. Preporučuje se da pre puta počnemo sa uzimanjem probiotika. Prema rezultatima jedne studije, one osobe koje su uzimale probiotike koji su sadržavali Lactobacillus acidophilus i otputovale u Egipat, u mnogo manjem broju su dobijale crevnu infekciju naspram onih osoba, koje su bile u kontrolnoj grupi i uzimali placebo.

CaliVita International Vam sada nudi novi i poboljšani AC-Zymes, kako bi doprineo Vašem  bezbrižnom letovanju! Sadrži uobičajene količine Lactobacillus acidophilus – a sada u manjim kapsulama, koje se lakše gutaju, kako bi ste se mogli pripremiti za leto.
Drugi uzrok tolikih neprijatnosti tokom letnjeg perioda je i prehlada, koja može dovesti do infekcije urinarnog trakta, što naposletku može u potpunosti onemogućiti Vaše planove za uživanje u blagodetima plaže. Najčešći uzročnik je svakako E. coli. Ova baktetija može da izazove ozbiljne neprijatnosti ili usled neadekvatnih higijenskih uslova, ili čak i usled urođene predispozicije. Prevencija i u ovom slučaju može biti od ključnog značaja. Nakon kupanja i plivanja treba  detaljno da se obrišete i osušite, i obavezno treba zameniti kupaći na suvu odeću. U slučaju postojanja preosetljivosti i predispozicije, treba
prvenstveno pribegavati prirodnim rešenjima, pre nego što bismo se okretali agresivnim rešenjima sa upotrebom antibiotika. Na sreću, protiv E. coli postoji jedno izuzetno efikasno prirodno rešenje bez ne poželjnih pratećih dejstva: D-manoza. Ova specifična vrsta ugljenih hidrata koja se iz organizma prazni prirodnim putem zajedno sa urinom, je sposobna za vezivanje za bakterije E. coli, na taj način doprinoseći „čišćenju” urinarnog trakta od ovih uzročnika. U mreži CaliVite je ponovo dostupan preparat URX, u kojem su kombinovana blagotvorna dejstva D-manoze i brusnice, a za koja se znalo već i tokom 19-og veka, pa se na taj način možete osigurati, da ćete primeniti efikasno, ali prirodno i blago sredstvo u odbrani od urinarnih infekcija.

O potencijalno štetnom dejstvu preteranom izlaganju sunčevim zracima na zdravlje naše kože smo manje-više svi već dobro informisani, zahvaljujući brojnim informativnim kampanjama posvećenim ovoj tematici. Samim tim, sve je veći broj onih osoba, koje poklanjanju posebnu pažnju očuvanju zdravlja kože. Međutim, velika većina zaboravlja na to, da je i našim očima takođe potrebna dodatna zaštita!
Lutein i zeaksantin su takve aktivne materije, koje u velikoj meri mogu doprineti očuvanju zdravlja očiju. Pomažu procese odbrane od štetnog dejstva slobodnih radikala, kao i u sprečavanju štetnih zraka svetlosti na oko. Lutein Plus pored toga sadrži još i borovnicu, koja uz pomoć svojih antocijanida pomaže pravilno funkcionisanje retine, očuvanje zdravog
nivoa kolagena u očima, kao i u zaštiti kapilara od štetnog dejstva slobodnih radikala. Preparat takođe sadrži i vitamine C i A, koji ne samo da su neophodni za zdravo funkcionisanje retine, već i u vidu mikronutrijenata takođe doprinose i očuvanju zdravlja kože.
Pripremite se za leto na odgovarajući način, kako biste bili na najbolji mogući način zaštićeni i kako biste na miru i bezbrižno mogli užvati u čarima svog odmora, daleko od svih neprijatnosti užurbane i naporne svakodnevnice!

Kontakt adresa: rbduna2@gmail.com

Sajt kompanije (jezik izaberite sami), a kodni broj na koji se možete uključiti i kupiti proizvode po povlašćenoj ceni je 3814324852:

http://www.calivita.com/

Za Srbiju: Pozovite broj telefona:

021/402 206 

Kažite da se želite uključiti na broj 3814324852, svoju adresu, broj telefona i proizvode koje želite. 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: