Prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena

9 апр

Liguid Chlorophyll   

Prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena u ljudskoj prehrani i okruženju su supstance koje sprečavaju mutaciju gena.

Mnoge antimutagene supstance su do sada pronađene u voću i povrću, a od svih do sada poznatih supstanci iz riznice prirode, najsnažnije antikancerogeno svojstvo ima hlorofilin. Hlorofilin koristimo i kao antioksidans, pH regulator i prirodno sredstvo za iscjeljivanje rana.

CaliVita hlorofilin je vodotopljivi oblik hlorofila, zelenog pigmenta iz biljaka u kojem je atom magnezijuma zamijenjen atomom bakra koji ga čini sposobnim da veže kiseonik poput hemoglobina u našim crvenim krvnim zrncima čime se povećava količina kiseonika u krvi.
Za razliku od hlorofila koji je topiv u ulju, hlorofilin prolazi sve membrane, dospeva u stanice gde deluje antioksidativno i antikancerogeno.

Zato se hlorofilin danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promena na ćelijama koje mogu dovesti do nekontrolisanog tumorskog rasta.

Sposoban je stvoriti čvrste molekularne komplekse s određenim supstancama koje se smatraju potencijalnim karcinogenima uključujući poliaromatske ugljenhohidrate iz cigaretnog dima, heterocikličke amine iz prženog i dimljenog mesa,  aflatoksine plesni (mikotoksine) koji se smatraju jednim od najmutagenijih supstanci u prirodi.

Gotovo svi mikotoksini, kao i ostali mutageni, su citotoksični i uništavaju stanične strukture kao što su membrane,  interferiraju s vitalnim čelijskim procesima kao što je sinteza proteina, RNA i DNA. 
 Nadopunjavajući prehranu hlorofilinom, bitno smanjujemo količinu štetnih hemikalija koje ulaze u krvotok iz želudačno-crevnog trakta.
Neke hemikalije, tokom metaboličkih procesa detoksikacije u jetri, pod utiecajem enzima citohrom P450 postaju aktivni karcinogeni.
Studije in vitro pokazuju da hlorofilin može smanjiti aktivnost enzima p450, a istovremeno povećati aktivnost enzima II faze detoksikacije (kinon reduktaze) koji podstiču eliminaciju štetnih supstanci iz tela.
Suplementacijom hlorofilina bitno se smanjuje raspon oksidativnih oštećenja prouzrokovana hemikalijama i zračenjem.

Hlorofilin spada među najbolje prirodne iscelitelje spoljašnjih i unutrašnjih oštećenja i rana (čir, gastritis, šuljevi, ranice, dekubitus), a reguliše i kiselost tela (pH telesnih tečnosti) te se na taj način stvara zdrava podloga za odvijanje biohemijskih i fizioloških procesa u telu.
Hlorofilin se može koristiti i kao prirodni unutarnji dezodorans za uklanjanje neugodnih telesnih mirisa (dezodoriranje urina i stolice kod inkontinentnih pacijenata, uklanjanje neugodnog mirisa znoja, nogu i zadaha).

Likuid chlorofil

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: