Za zdrave oči i jasan vid

22 апр

Lutein 3

Lutein (60 kapsula)

rbduna@gmail.com

Lutein

Tokom svakodnevnog života, naše oči su izložene štetnim efektima našeg okruženja. Zbog toga, očima je potrebna dodatna zaštita, kako bi se uspešno odbranili od slobodnih radikala. Lutein zahvaljujući svom antioksidantnom dejstvu značajno doprinosi zaštiti zdravlja naših očiju!

Antioksidantna jedinjenja, na primer – karotenoidi, uspešno deluju protiv slobodnih radikala. Lutein predstavlja takvu vrstu jedinjenja, koje se kad uđe u telo, i nakon što se resorbuje, akumulira u dvema regijama u očima: u žutoj mrlji na mrežnjači i u sočivu. Količina luteina je u direktnoj vezi sa gustinom pigmenta u žutoj mrlji, koja ima glavnu ulogu u sprečavanju štetnih zraka da oštete oko (na primer – veoma opasne plave svetlosti koja se nalazi iznad UV spektra). Lutein ima veoma važnu ulogu u zdravlju naših očiju. Zahvaljujući svojim antioksidantnim dejstvima, lutein efikasno blokira proces peroksidacije masti, i na taj način štiti naše oči. Naravno, ovaj efekat je od koristi i drugim organima i metaboličkim procesima u našem telu, takođe. Lutein predstavlja savremeni dodatak ishrani, čijom upotrebom u velikoj meri doprinosimo zdravlju naših očiju. Jedan obrok (kapsula sa 6 mg luteina) u toku dana, u kombinaciji sa zdravim načinom života, može u velikoj meri doprineti očuvanju zdravlja naših očiju.

Sastav: Lutein mg 

Lutein Plus (60 kapsula)

Lutein Plus

Lutein Plus    je kompleksni antioksidantni preparat, koji je namenjen specifično za očuvanje zdravlja očiju. Može predstavljati efikasnu pomoć za svakoga, ko ima izraženo opterećenje očiju u vidu dugotrajnog rada na računaru ili je izložen veštačkom osvetljenju.

Lutein Plus je jedna prava antioksidantna bomba, čiji aktivni sastojci u velikoj meri mogu doprineti očuvanju zdravlja očiju. Glavni sastojak je lutein, koji je jedna posebna vrsta antioksidanta. Akumulira se u žutoj mrlji u očima, gde efikasno pomaže procese odbrane od štetnog dejstva slobodnih radikala, kao i u sprečavanju štetnih zraka svetlosti na oko. Macula lutea (žuta mrlja) na mrežnjači (retina) zauzima središnji deo, oko 6mm površinu, koja je odgovorna za jasan vid. Ta regija se uglavnom koristi najviše kada se čita ili prilikom rada sa stvarima u neposrednoj blizini. Retina je tkivo koje sadrži ćelije koje su osetljive na svetlost. Slika koja se stvara pogledom na neki objekat, se prosleđuje nervima ka mozgu. Konzumiranje dnevno 6 mg (tojest jedna kapsula) luteina u kombinaciji sa zdravim načinom života može značajno doprineti efikasnom očuvanju zdravlja naših očiju. Drugi glavni aktivni sastojak pored luteina je zeaksantin, koji je takođe antioksidativno karotinoidno jedinjenje, koje se akumlira u očima. Zeaksantin stabilizuje membrane, čime doprinosi jačanju odbrane membrane retine od štetnog dejstva zraka svetlosti.
Lutein Plus sadrži još i borovnicu, koja sadrži jednu od najvažnijih biljnih materija za zaštitu očiju, koja uz pomoć svojih antocijanida pomaže pravilno funkcionisanje retine, očuvanje zdravog nivoa kolagena u očima, kao i u zaštiti kapilara od štetnog dejstva slobodnih radikala. Vitamin Aje neophodan za dobar vid.
Lutein Plus se može preporučiti svakome ko želi da doprinese zaštiti zdravlja svojih očiju i očuvanju jasnog vida. Naravno, antioksidativni efekat koji ovaj preparat ostvaruje od koristi je i drugim organima i metaboličkim procesima u telu.

Lutein  6 mg
Zeaksantin  0.5 mg
Vitamin C  50 mg
Vitamin A   200  I.J.
Ekstrakt borovnice  25  mg
Zdravi i dugovečni bili uz CaliVita proizvode

Snimak lekarskod predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:

Direktni i indirektni antioksidansi: C vitamin, E vitamin, Chelated Zinc, Mega Zinc, Pro Selenium, Beta Carotene;

Kompleksne antioksidativne formule: Coenzyme Q10, Super Coenzyme Q10, Coenzyme Q10 Sublingual, Protect 4 Life, Mega Protect 4 Life, Energy & Memory, Smokerade, MagneZi B6;

Biljne antioksidativne formule: Resveratrol plus, Xantho plus, Zenthonic, Lutein plus;

Једно реаговање на “Za zdrave oči i jasan vid”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Da li želite da budete zdravi i uspešni? | Zdravlje i bogatstvo - 23 априла, 2013

    […]   […]

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: