KUĆNA APOTEKA

2 авг

Da Vam leto prodje u zdravlju

 

summer_pool_200.jpg

U našem prethodnom newsletteru smo se bavili opštim pripremama, ali sada je vreme da sagledamo, šta možemo preduzeti protiv zaraza.

Najbolja je prevencija. Ne samo zbog toga, što je loše ako se razbolimo i što to može da nam pokvari odmor, već tako možemo da izbegnemo uzimanje lekova i eventualne naknadne komplikacije usled sporednog dejstva istih, kao i ukupne troškove svega toga.

Tokom leta, probleme mogu da prouzrokuju trovanje hranom, kao i razne zaraze, koje prate proliv, povišena temperatura i loše opšte stanje, a ono što predstavlja još veću opasnost je to, što to može dovesti do dehidracije. Deca, starije osobe, trudnice i hronični bolesnici su osetljiviji, pa tako čak i kratkotrajna zaraza može izazvati dehidraciju koja će značajno opteretiti njihove organizme, pa zato pored primene sredstava kućne apoteke, uvek treba da se pobrinemo i za odgovarajuću dopunu tečnosti, a po potrebi i o lekarskom pregledu.

Kao vid prevencije, možemo pripremiti organizam primenom preparata koji sadrže probiotike još pre putovanja, ili čak i tokom celog leta. Preparat AC-Zymes sadrži dobroćudne bakterije Lactobacillus acidophilus, o kojima je nekoliko nezavisnih studija utvrdilo, da delotvorno ublažavaju simptome zaraze digestivnog sistema, smanjuju proliv (a time i dehidraciju!), kao i vreme trajanja akutnih zaraza. Time što se prilepljuju za zidove creva, sprečavaju pristup patogenim uzročnicima, a pored toga, još i stvaraju takve supstance, koje sprečavaju funkcionisanje bakterija koje izazivaju zaraze, pa tako mogu pomoći i u prevenciji zaraze. U preparatu Probio Balance, koji je omiljen među decom zbog svojih ukusnih žvakaćih tableta, Lb. Acidophilus je dopunjen sa još 2 vrste probiotika, kao i prebioticima, koji pomažu njihovo razmnožavanje. 

Tokom leta problem može da predstavlja i jedna neprijatna prehlada, koja u slučaju ozbiljnog pogoršanja može da preraste i u zapaljenje karlice i bubrega. To na žalost može da pogodi čak i one osobe, koje nisu podložne tome, jer se to može lako razviti već i tokom jednog dana nepažnje na plaži, u sauni ili prilikom ćaskanja dok se sedi na hladnom kamenu. Preparat URX sadrži kompleksan niz aktivnih sastojaka potrebnih za nežno tretiranje prehlade urinarnog trakta. Kombinaciju ekstrakta specifičnih lekovitih biljaka koje čiste organizam i ostvaruju diuretičko dejstvo, poput koprive, breze i lista medveđeg grožđa smo zbog prirodnog antibiotičkog dejstva kombinovali sa listom potočarke, a dodata je i brusnica, koja je poznata po svom blagotvornom dejstvu na zdravlje urinarnog trakta. Pored toga, D-Manoza takođe pomaže tretiranje upale urinarnog trakta, pošto se poput ugljenog hidrata apsorbuje bez varenja, nakon čega se prazni iz organizma. Usput prolazi kroz bubrege i urinarni trakt, tokom čega vezuje bakteriju E.coli, koja je najodgovornija za infekcije urinarnog trakta. Na taj način je izbacuje iz organizma, praktično ispira zajedno sa mokraćom.

 

Opasnosti kojima smo izloženi tokom leta možemo izbeći uz malo pažnje, posebno ukoliko pravilno pripremimo i našu kućnu apoteku.

 Za lose varenje 2

Korišćena literatura:

Probiotics and Prebiotics: Effects on Diarrhea – M. de Vrese and P. R. Marteau; J. Nutr. 137: 803S–811S, 2007.

Gyógynövénytár – Szendrei K., Csupor D., Medicina Könyvkiadó Zrt. Budapest 2009

O znacaju probiotika procitajte ovde:

http://www.novi-svjetski-poredak.com/2013/08/02/industrija-smrti-probiotici-mogu-spasiti-pacijente-od-smrtonosne-kemoterapije-a-antibiotici-mogu-uzrokovati-smrt/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: