Ginkgo biloba – podrška našem mozgu

27 авг

Ginkgo XC, 100 tab

Ginkgo_Biloba_2
Ginkgo Biloba je dvodomo listopadno drvo, koje se iz mnogih aspekata može smatrati neobičnim. Neverovatno je otporno, pravi je pobednik borbe za opstanak.

Aktivni sastojci Ginkgo Bilobe se dele u dve grupe, u flavonoide i terpene, a preparati na principu njegovog ekstrakta se standardizuju* na ova dva sastojka. Flavonoidi Ginkga doprinose normalnom funkcionisanju cirkulatornog sistema, odgovarajućem strujanju krvi, a tako i snabdevanju ćelija kiseonikom i hranljivim materijama. To je bitno, jer im se dejstva izvanredno pokazuju u moždanim funkcijama, u poboljšanju memorije i moći koncetracije, u održavanju zdrave cirkulacije i u zdravom funkcionisanju ćelija. Njegova upotreba se zato preporučuje kao potpora za održavanje cerebralnih funkcija u poznim godinama na odgovarajućem nivou, a tu se pre svega misli na nelagodnosti koje se javljaju sa godinama, kao što su zaboravnost i zujanje u ušima, u čijoj pozadini najverovatnije stoji fiziološko slabljenje moždane cirkulacije. Preparat može biti koristan i u mlađoj dobi, u slučaju pojačane opterećenosti (stres, ispitni rok, pojačana očekivanja na radnom mestu), odnosno sportistima. Osim toga, usled svog stimulativnog dejstva na cirkulaciju, Ginkgo se naročito preporučuje osobama koje često primećuju (naročito u hladnijim podnebljima, odnosno mesecima) hladnoću u udovima i njihovo teško zagrevanje.

Ginkgo je i izvanredan antioksidant, čiji aktivni sastojci mogu pružiti zaštitu od štetnog dejstva slobodnih radikala.

Zbog njegovog blagotvornog dejstva na zdravlje, odlučili smo se za izradu preparata koji sadrži jedan jedini sastojak, standardizovani ekstrakt biljke, i to u blago povećanoj dozi u odnosu na većinu preparata koji su trenutno dostupni na tržištu. Postoji mnoštvo potrošača, koji ne bi želeli da se odreknu svojih omiljenih multivitamina ili antioksidanata koje su do sada efikasno koristili, a istovremeno bi želeli da uživaju u blagotvornim fiziološkim efektima Ginkga. Ovaj preparat preporučujemo pre svega njima, odnosno onima koji bi želeli da im Ginkgo Biloba bude dostupna u povećanoj dozi.

Ginko 3

Stanje u kojima ginko biloba može da bude od pomoći:

– ublažavanje smetnji u funkcionisanju mozga (mentalna sposobnost, pamćenje),

– kod migreoznih glavobolja,

– ateroskleroza,

– loša cirkulaciju u ekstremitetima,

– kod astmatičnih tegoba i plučnih bolesti,

– regulacija krvnog pritiska,

– poobljšavanje prokrvljenosti srca,

– antioksidnatno dejstvo,

– Alchajmerova bolest,

– depresije,

– dijabetes,

– muška neplodnost,

– impotencija,

– makularna degeneracija (degeneracije mrlje mrežnjače oka).

 Ginko biloba prvenstveno se koristi kao preventivno sredstvo kod starijih osoba, bez obzira da li se pojavili neke neželjne simptomi. Time se povećava fizička i mentalna snaga.
Upotreba

1-2 tablete dnevno

Pažnja! 

Preparat se ne preporučuje deci. Upotreba Gingko biloba preparata treba da se izbegava tokom trudnoće i dojenja. U slučaju dijabetesa i problema sa koagulacijom, potražite savet lekara pre upotrebe ovog proizvoda!
*Ekstrakt lišća u Ginkgo XC-u je standardizovan na 24% flavon-glikozida i 6% terpena.

Sastav:

Ekstrakt Ginkgo bilobe 90 mg

Direktan Link:    http://calivita.rs/products/CV0147/

+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.

 Cena za registrovane potrošače:    1458 dinara  (100 tableta)

Ginko 1

Da li ste znali da je Gingko bio još 2600. godine pre nove ere u upotrebi u Kini? Koristili su ga u tretmanu astme i bronhitisa.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: