Ekološka sredstva za čišćenje doma – bez alergena

30 авг

Ekološko čišćenje doma

Čist i sređen dom za svakoga osigurava lepše i zdravije okruženje. Redovno čišćenje pomaže u održavanju čistoće i sprečavanju širenja buđi, gljivica i bakterija, ali određena sredstva takođe, imaju i štetno delovanje na zdravlje i okolinu.

Kako se oštećuje okolina?

Najvažniji sastojci sredstava za čišćenje su takozvane materije sa površinskom aktivnošću. Većina materija sa površinskom aktivnošću je zapravo derivat nafte. Sirova nafta je neobnovljivi izvor energije. Dostupna nam je u ograničenim količinama, dok istovremeno proces eksploatacije i industrijske prerade značajno zagađuje okolinu. A onda još nismo ni spomenuli brojne katastrofe i nesreće prilikom kojih su se ogromne količine izlile u mora i okeane.

Fosfati se veoma često koriste, jer su to materije sa površinskom aktivnošću koje jačaju dejstvo sredstava za čišćenje, ali njihovo dejstvo na okolinu je isto kao i za veštačko đubrivo. Ukoliko sredstvo za čišćenje sa fosfatnim sadržajem posredstvom kanalizacione mreže dospe u jezera, reke, mora i okeane, direktno dovodi do zagađenja vode. Prvenstveno u jezerima i rekama dovodi do naglog rasta algi, usled kojih vodeni živi svet ostaje bez kiseonika. Iako se fosfati mogu pročistiti iz otpadnih voda, taj proces je veoma skup i zahteva primenu dodatnih hemikalija.

Zemlja 1

Šta da izbegavamo?

Na sredstvima za čišćenje koje sadrže najopasnije materije su vidno istaknute oznake “Opasno” i “Nadražujuće”. Sredstva sa nadražujućim dejstvom mogu naneti veoma ozbiljna oštećenja na koži. Ukoliko dospeju u oči ili se udišu ili progutaju, mogu nastati trajna oštećenja, ili čak mogu uzrokovati i smrt. Ukoliko se mešaju sa nekim drugim sredstvima, njihovo dejstvo postaje još komplikovanije, pa zato NIKADA nemojte mešati takve hemikalije! Trenutno u Evropi ne postoji mreža institucija sličnih onima u Americi, koja je specijalizirana na trovanja hemijskim supstancama. Ukoliko kod Vas postoji sumnja za potencijalno trovanje, treba odmah da pozovete hitnu službu!

Tablica opasnih elemenata koje treba izbegavati

Opasni sastojci

Međutim, postoji i jedna sigurnija alternativa! Nema razloga za to, da u svojim domovima primenjujemo i skladištimo toliko opasne hemijske materije!

Čisto i zeleno = clean, green – ekološka sredstva za čišćenje:

caliclean 1

 

CaliClean CaliVita Vam od sada pruža efikasnu pomoć i za ekološko čišćenje domaćinstva! Neka vam vrhunski kvalitet i prirodni sastojci ne budu ograničeni samo na životne namirnice i dodatke ishrani! Neka Vam i neposredna sredina bude prirodna, sigurna i čista.

Zašto koristiti CaliClean proizvode?

• napravljeni su od 100% biorazgradivih sastojaka

• sadrže tenzide 100% biljnog porijekla

• ne sadrže fosfate • ne sadrže dioksin

• sirovine nisu dobijene iz petrohemikalija

• ne sadrže životinjske sastojke

• nisu testirani na životinjama

• ambalaža je napravljena od materijala koji se može reciklirati

• sadrži prirodne mirise koji udovoljavaju standardima IFRA-e (International Fragrance Association)

Dajte svoj doprinos očuvanju prirode i sopstvenog zdravlja! Prilikom izbora sredstava za čišćenje po mogućstvu birajte takve proizvode, čija je upotreba sigurnija i koje ne oštećuju okolinu!

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: