NOVI PROIZVOD – Organic Acai

3 сеп

    Organic Acai

 Jedno od senzacionalnih otkrića poslednjih godina je Acai (izgovara se kao: asai), bobičasto voće koje endemski raste u kišnim prašumama Amazonije. Nakon što je postalo ošte poznato, da indijanci iz Južne Amerike koriste ovu biljku za tretiranje brojnih problema, savremena nauka je uposlila naučnike, koji i dalje stalno rade na proučavanju blagotvornih dejstva koje ovo voće poseduje na zdravlje.

Asai 2

 Superantioksidant 

Najistaknutije je antioksidantno i antiinflamatorno dejstvo ovog voća. Termin antioksidant znači sprečavanje ili usporavanje oksidacije. U našem organizmu, usled dejstva stresa, pušenja, konzumiranja alkohola i lekova, kao i zbog primene namirnica koje su kontaminirane hemikalijama, dolazi do akumuliranja slobodnih radikala, koji lako mogu oštetiti DNK, ćelijske zidove, važne belančevine i enzime, da oksidiraju (nezasićene) masne kiseline, što može dovesti do obolevanja. Antioksidanti mogu zaustaviti ove procese. Nažalost, istraživanja svedoče da velika većina ljudi ne konzumira dovoljne količine voća i povrća, i na žalost tako se lišavaju jednog od najvažnijih izvora antioksidanata. Međutim, studije pokazuju, da oksidativni stres između ostalog igra ulogu i u nastajanju kardiovaskularnih i inflamatornih obolenja, nekoliko vrsta kancera, dijabet tipa 2, kao i opadanja mentalnih sposobnosti.Acai sadrži brojne vrste antioksidanata. Antocianin koji voću daje tamnoljubičastu boju, pomaže u prevenciji nastajanja visokog krvnog pritiska, a istraživanja su potvrdila, da unos velikih količina smanjuje rizik od infarkta kod žena. Takođe je dokazano, da elaginska kiselina koju bobice sadrže, može sprečiti zapaljenja i oštećenje kolagena u ćelijama usled UV-B zračenja. Na osnovu rezultata takođe se pretpostavlja, da bobičasto voće sa visokim sadržajem elaginske kiseline, kao što je i acai, može pomoći u tretiranju bora i zapaljenja nastala usled UV zračenja. Acai takođe sadrži i značajne količine fitosterola, koji već dokazano smanjuju nivo holesterola, i isto tako imaju preventivno dejstvo na kancer.

Acai je pored svega nabrojanog i prava vitaminska bomba: sadrži vitamine B1, B2, C i E, kao i niacin.

 Acai protiv gojaznosti 

Gojaznost je na žalost već učestalo oboljenje, ne samo u razvijenim državama, već i u siromašnim državama u razvoju. Prema procenama Svetske Zdravstvene Organizacije (WHO), za dve godine, od gojaznosti će patiti čak 1,5 milijardi osoba. Gojaznost povećava rizik od nastajanja brojnih obolenja. Takvi su razni tipovi kancera, dijabetes tipa 2, kardiovaskularna obolenja, moždani udar, obolenja motoričkog sistema, kao i hormonski poremećaji i neplodnost. Metabolički sindrom je skup simptoma koji uključuju visok nivo insulina, smanjenu toleranciju na glukozu, povišen krvni pritisak i povišene nivoe triglicerida i holesterola. Acai je svoju “svetsku karijeru” započeo u vidu preparata koji pomaže mršavljenje, a uspeh koji ostvaruje na tom polju je i dalje bez premca. Acai reguliše nivo šećera u krvi, što je i jedan od ključnih faktora za uspešnost dijete, pošto se na taj način mogu izbeći iznenadni nagli napadi gladi. Ispitivanja su dokazala, da konzumiranje voća acai u trajanju od mesec dana doprinosi smanjenju nivoa holesterola i masnoća u krvi, i da zbog toga može predstavljati delotvoran dodatak borbi protiv mataboličkog sindroma.

 Za šta se još preporučuje? 

Redovno vršene studije su potvrdile brojna druga pozitivna dejstva voća. Na primer, blagotvorno utiče na bolove mišićno-skletalnog sistema, koji se najčešće javljaju u predelu kukova, ramena i kolena. Prema rezultatima jedne studije, acai je doprineo usporavanju razmnožavanja ćelija leukemije. Ali još jedna interesantna oblast primene voća može biti i na polju dijagnostike: usled visokog sadržaja paramagnetnih jona (gvožđe, mangan, bakar), može se koristiti kao kontrast materija tokom pregleda magnetnom rezonancom (MRI).Kao što možete videti, ovo voće ima zaista široku primenu i ispitivanja su tek na samom početku, tako da se u budućnosti sigurno može očekivati da će se nastaviti, kao i da će polje primene voća biti još šire.

Zahvaljujući svom izuzetnom antioksidativnom dejstvu i blagotvornom uticaju na zdravlje organizma, acai se sa pravom naziva supervoćem. CaliVita ovu biljku nudi za svoje članove u najefikasnijem obliku, u tečnoj formi zatvorenoj u bočici: predstavljamo vam Organic Acai, sa 100% acai sadržajem, i organskim setifikatom. Proizvod ne sadrži druge vrste voća, pa tako ništa ne smanjuje blagotvorno dejstvo ovog voća. Ovo voće prirodnog egzotičnog ukusa lako mogu koristiti svi članovi porodice. Ne sadrži šećer, veštačke boje, pojačivače ukusa ili konzervanse. Organski acai iz bio uzgoja sa organskih farmi ne sadrži štetne materije, nastale primenom veštačkog đubriva, pesticida ili hemijskih sredstava. Zbog toga je produženo vreme potrebno za sazrevanje voća, ali je takođe usled toga i plod ukusniji i bogatiji hranljivim materijama, a takav način uzgajanja dodatno štiti i zemljište, doprinoseći na taj način zaštiti budućnosti naše dece.

Probajte naš novi proizvod i obezbedite potrebne količine antioksidanata za celu porodicu uz

pomoć ovog ukusnog i specifičnog voćnog soka, ili ga koristite kao dodatak svojoj dijeti!

Pažnja!

•          Nakon otvaranja proizvod treba čuvati u frižideru!

•          Upotreba se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja!

•          Bubrežni bolesnici zbog visokog sadržaja kalijuma u proizvodu treba da se posavetuju sa lekarom pre upotrebe!

•          Ne preporučuje se osobama koje uzimaju lekove za supresiju imunog sistema!

•          Preparat ne može da zameni raznovrsnu i uravnoteženu ishranu, praćenu sa zdravim načinom života.

•          Nemojte prekoračiti preporučene dnevne količine!

•          Držati van domašaja male dece!

 

Organic Acai

473 ml

Aktivni sastojak:

Čvrste supstance organski uzgajanog ploda Acai……….. 30 000 mg

Primena: 2 supene kašike dnevno.

OrganicAcai-scg (1)

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: