Rhodiola rosea, Rhodiolin – Čudo iz Sibira

24 окт

Leči bez posledica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nauka je potvrdila da je Rhodiola rosea čudesna biljka koja isceljuje organizam bez posledica.

U Sovjetskom Savezu je nekoliko generacija istraživača proučavalo hemijske i medicinske osobine rodiole, a rezultati su decenijama bili strogo čuvana tajna. Osim toga, sibirska ruža je bila najvažniji oslonac umne i psihičke izdržljivosti sovjetskih astronauta i sportista. Ova adaptogena biljka saste na preko 3000 m nadmorske visine u Sibiru I cveta.

U prošlosti je Rhodiola rosea bila najtajanstvenija i najcenjenija lekovita biljka. Naročito su je cenili kineski i grčki carevi zbog njene lekovitosti pa je poznata I pod imenom Carska biljka. Nekad je postojalo uverenje da ko nađe ovu biljku živeće dva veka, a njeno stanište je čuvano kao porodična tajna koja se prenosila s kolena na koleno.

Na Tibetu, gde se koristila u narodnoj medicini protiv lošeg raspoloženja, teškog zamora, visinske bolesti i kao sredstvo za osveženje i jačanje organizma, su o njoj pisali pre više od hiljadu godina.

Ozbiljnije istraživenje lekovitosti ove biljke prvi je učinio I proučio ruski botaničar itaksonomičar Georgij Vasiljev Krilov. Kasnije je o njoj objavljeno preko 200 farmakoloških, fitohemijskih i kliničkih studija. Krilov je otkrio da koren ove biljke sadrži snažne adaptogene i da i ljude i životinje štiti od fizičkog i mentalnog stresa, otrova i prehlada kao i da poboljšava raspoloženje i daje energiju i mentalnu oštrinu. Kasnije studije su to samo potvrdile pa su istraživanja u savremenoj medicini pokazala da Rodiolarosea ima sledeća svojstva na ljudski organizam: 

* podstiče i povećava životnu energiju I radnu sposobnost, 

* oporavlja telo posle fizičkog napora i povećava fizičku sposobnost,

* štiti organizam od štetnog dejstva slobodnih radikala, 

* sprečava obolevanje od nekih vrsta raka, 

* povećava bioelektričnu aktivnost mozga, 

* ublažava emotivni stress, 

* podstiče pravilan rad štitaste žlezde, 

* sprečava aritmije I jača srce,

* poboljšava rad polnih žlezda (gonada), 

* povećava količinu serotonina u hipotalamusu i srednjem mozgu 

* poboljšava spavanje,

* leči diabetis uzrokovan stresom

* najbolji je pokretač prirodnih obrambenih mehanizama organizma protiv imunodeficijencije, autoimunih bolesti, carcinoma.

 

 ADAPTOGEN KOJI NEMA NEŽELJENA DEJSTVA 

Adaptogeni su supstance koje pomažu organizmu da se prilagodi i spoljnim i unutrašnjim uslovima u kojima se nalazi, kao i raznim psihičkim i fizičkim stresovima. U bivšem Sovjetskom Savezu ispitivanja su pokazala brojna pozitivna dejstva rodiole rosea u telu, a zatim su istraživanja urađena i u zapadnoevropskim zemljama.

U Rusiji se ova biljka I suplementi od nje koriste vekovima bez ikakvih štetnih efekata.

Njena lekovita svojstva bila su dugo godina stroga tajna. Koristili su je njihovi kosmonauti pre I tokom leta u kosmos a sportisti je koriste već 30 godina I imaju dobre rezultate na svim takmičenjima jer na prirodan način podstiče anabolnu aktivnost bez upotrebe steroidnih hormona koji imaju nepoželjna popratna dejstva.

Takođe, u istraživanju ruskih naučnika testirano je 40 žena sa problemom amenoreje i neplodnosti kao posledice. Primale su 100-180 mg standardiziranog ekstrakta Rhodola rosea dva do tri puta dnevno u trajanju od tri meseca. Opšte stanje pacijentkinja pri kraju istraživanja bilo je daleko bolje, a normalan menstrualni ciklus uspostavljen je kod 25 žena, od kojih je 11 kasnije zatrudnelo. 

Na osnovu podataka dobijenih praćenjem treninga dizača tegova, rvača i gimnastičara, utvrđeno je da ekstrakt sibirske ruže povećava izdržljivost, smanjuje osećaj zamora, poboljšava mentalno i fizičko stanje sportista, ali ima i sposobnost da uveća mišićnu i telesnu masu.

Tokom jednog ispitivanja primećeno je da Rhodiola rosea povoljno utiče na intelektualne sposobnosti studenata između 17 i 19 godina tokom ispitnog roka. Uzimanje ekstrakta Rhodiola rosea-e je dovelo do poboljšanja fizičke i mentalne svežine, kao i do poboljšanja opšteg osećaja raspoloženja.

Kombinacija CoQ10 (koenzima Q10) i Rhodiolina može bitno poboljšati rad srca I izdržljivost organizma, ubrzati oporavak od napornog psihofizičkog rada i poboljšati kvalitet života uopšte.

Takođe, veoma uspešno leči I sanira posledice promjene raspoloženja, depresije, nesanice, poboljšava seksualno zdravlje.

Najbolje vreme uzimanja suplementa je ujutro pree doručka I popodne do 16 časova.

 Ukoliko ste se odlučli za onlajn registraciju i poručivanje  (direktno preko interneta), kliknite na sledeću adresu i unesite

kodni broj sponzora 3814324852  

i svoje podatke:

http://www.calivita.rs/registration//

Stres

 

Ključne reči: Rhodiloa rosea (Rodiola rosea), Rhodiolin (Rodiolin, adaptogena biljka, adaptogen, depresija, umor, malaksalost, emotivni stres, …

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: