ZEN THONIK – Mangostee – Mangostin

4 дец

ZEN THONIK – Mangostee – Mangostin

946 ml

Glavni sastojak preparata ZenThonic je voće koje se naziva mangostin, koje predstavlja osnovni sastojak u ishrani stanovništva koje živi u džunglama Azije. Naziva se još i voćem bogova. U Aziji se ovo voće smatra svetim voćem, ali je gotovo nepoznato u Severnoj Americi i Evropi.

 Magnostin                                                                                                                      Mangostin je biljka jedinstvenog sastava, čiji su glavni aktivni principi ksantoni. Postoji 200 različitih ksantona, od kojih 40 se nalazi u mangostinu. Ksantoni su flavonoidi koji imaju jak antioksidantni efekat, ali je ovo voće bogato i drugim antioksidantnim jedinjenjima, kao što su polifenoli, katehini, vitamin C i elaginska kiselina. Mangostin je postao centar naučnog istraživanja u poslednje vreme, jer se na jugu ovo voće koristi ne samo zbog svog divnog ukusa, već i zbog svog blagotvornog uticaja na ljudsko zdravlje. Mangostin sadrži velike količine kalijuma, kalcijuma, fosfora, gvožđa, kao i vitamina B1, B2 i B6, koji svi zajedno podstiču očuvanje zdravlja, štiteći organizam od štetnih uticaja slobodnih radikala, i pomažu našim ćelijama da održe svoju normalnu funkciju. Ostali sastojci ovog preparata su pažljivo izabrani koncentrati, isto tako zdravog voća, koji imaju pozitivan učinak na naše zdravlje, i poboljšavaju i ovako divan ukus ovog preparata, pod nazivom ZenThonic.

Sastav:

Mangostin

Gusti sok od crvenog grožđa

Gusti sok od jagode i brusnice

Gusti sok od maline i trešnje

Gusti sok od jabuke i kruške

Gusti sok od borovnice i pire od kruške

 

Direktan Link:   http://calivita.rs/products/CV0132/

 ZenTonik

 

MANGOSTIN U SLUŽBI ZDRAVLjA DECE

Autizam

Mnogi od lekara koji leče autizam kod male dece prepisuju medikamente kao dodatke tretmana. Samo se retko sreću lekari koji shvataju da na duge staze lekovi nisu najidealnije rešenje. Trebala bi se dakle razmotriti mogućnost primene dodataka ishrani koji deluju na ravnotežu masnih kiselina, aminokiselina, serotonina i triptofana. A đus mangostina upravo na uravnotežen i pozitivan način utiče na ove procese.

ADD i ADHD

Naučnici smatraju da mnoge poremećaje ponašanja uzrokuju upravo nedostaci u ishrani, pa je zato ovo prvo polje gde bi mangostin mogao pomoći deci. On je naime ukusan izvor mnogih esencijalnih hranljivih materija. Zato umesto da tretirate ADD ili ADHD medikamentima, pokušajte svom detetu dati šansu da dođe do odgovarajuće ishrane.

U kombinaciji sa zdravim načinom života redovna upotreba mangostina Vam može pomoći da svojoj deci pružite zdravlje i sreću.

Prevencija raka

Istraživanja nedavno sprovedena u Japanu pokazuju da ksantoni mangostina poseduju snažno zaštitno dejstvo protiv nastajanja izraslina – bez obzira na to da li su one kancerogene ili dobroćudne – zato je za decu ovo najbolja terapija. Redovna svakodnevna upotreba mangostina može podupreti prirodni antikancerogeni mehanizam organizma.

Šećerna bolest drugog tipa

Šećerna bolest je jedna od najopasnijih bolesti koje danas prete našoj deci. Đus mangostina mogu koristiti i deca i odrasli koji pate od šećerne bolesti drugog tipa. Ksantoni naime poseduju jedinstvenu osobinu da na ćelijskom nivou uspore i zaustave rezistenciju insulina. Često se dešava da samo nekoliko minuta nakon unošenja mangostina nivo šećera bolesnika padne za čak 100 jedinica.

Depresija

Mangostin daje fascinirajuće rezultate kod dece koja pate od depresije. Njegova dosledna svakodnevna upotreba može pomoći u regulaciji nivoa serotonina i triptofana (tryptophan) u organizmu, i pošto sadrži mnogo bitnih hranljivih materija, može doprineti poboljšanju opšteg raspoloženja i zdravlja dece.

Proliv

Antibiotske i antiinflamatorne osobine mangostina mogu pomoći u eliminaciji uzročnika proliva.

Voće mangostina je botanički pribor prve pomoći kojim se uspešno mogu tretirati iščašenja, otekline, opekline, akutni bolovi, ujedi insekata i manje rane/ogrebotine.

Osim toga uklanja i upalna dejstva infekcija. A činjenica da mangostin nadoknađuje i značajni deo hranljivih materija izgubljenih usled proliva, znači još samo jednu prednost u nizu njegovih pozitivnih delovanja.

Temperatura

Povišena telesna temperatura je prirodni mehanizam samoodbrane organizma. Mangostin poseduje i moć uklanjanja preterane prokrvljenosti jetre, što pomaže i normalizaciju telesne temperature. Osim toga mangostin može eliminisati i upale u crevnom traktu, koji takođe mogu dovesti do febrilnog stanja.

Voće mangostina može biti izuzetno korisno i u lečenju mnogih bolesti koje se javljaju u detinjstvu, između ostalog kod raznih infekcija, visoke temperature, proliva, prehlada, gripa, astme i zubobolje.

Dermatološki problem

Toksini nakupljeni u koži mogu prouzrokovati veliki broj dermatoloških problema. Ksantoni koji deluju i na detoksikaciju jetre u ovakvim slučajevima mogu pomoći na taj način, što će kroz proces detoksikacije vratiti i koži zdravlje.

Bolovi u grlu

Detetu uzrasta između 6–12 godina u toku dana dajte da popije najmanje 8 kašika (2 dl) filtrirane vode sa 30 ml đusa mangostina. Dete neka svakih pola sata (30 min.) ispira grlo đusom, dok bolovi ne prestanu. Nakon toga je dovoljno i 1–2 puta na dan. Ako Vam je dete mlađe od 6 godina, tada mu dajte da popije najmanje 1 dl đusa razblaženog u vodi, iz flašice ili šolje. Ako koristite flašicu, preporučljivo je ocediti đus, da bi se koštice otklonile.

images

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: