Lečite uzrok a ne posledice!

8 дец

Treba lečiti uzrok a ne posledice

Današnji tempo života je veoma brz, pa bi današnji čovek i zdravlje da reši na brzinu. Tako se previše oslanja na lekove koje mu lekar prepiše ili ih kao “sam svoj lekar” sebi kupuje ne obazirući se na čitav spektar nus pojava koje pojedini lekovi imaju pa tako mogu da prouzrokuju mnogo gore problem nego što su bili na početku. Međutim, kad je bolest u pitanju, brza rešenja ne postoje.

U prirodi je za sve potrebno određeno vreme. To važi i za zdravlje jer dobro zdravlje znači prirodnu ravnotežu svih supstanci i elemenata od kojih je sastavljen naš organizam i uz pomoć kojih zdravo funkcioniše. To dalje znači da, ako se ta ravnoteža naruši i dovede do lošeg zdravstvenog stanja koje je najčešće posledica dužeg niza godina nezdravog života i svakodnevnih stresova, problem ne može ni da se reši za para dana. Na žalost, nema takvog čarobnog leka. Priroda jeste ima za sve rešenje, ali ali za narušenu ravnotežu potrebno je vreme I samodisciplina. Prirodni proizvodi nemaju takozvane sporedne efekte, ali treba da se, po uputstvu I zavisno od problrma koriste duže kako bi se ponovo uspostavila ravnoteža u organizmu I on se izborio za dalje pravilno I zdravo funkcionisanje.

Prema tome, problem je u nama samima, u našem pristupu prema svom zdravlju, u našem prioritetu koji se mnogo češće I olako pre usmerava prema materijalnim stvarima (dobra kola, nameštaj, skupi mobilni telefoni I računari…) nego prema zdravlju koje je jedino što bi trebalo da nam bude prioritet jerk ad njega imamo, sve drugo ćemo sa njim zaraditi, a sa materijalnim stvarima koliko god ih imali, ne možemo zaraditi zdravlje.

Dakle, skoro sva rešenja su nama samima i u sebi ih treba i tražiti, promeniti neke loše navike, način razmišljanja  o svom životu kao i način odnosa prema zdravlju. Naša zvanična medicina brine o bolestima ali o svom zdravlju treba da brine svaki pojedinac.

Zbog prevelikog broja lekova, čak i onih još ne ispitanih kako deluju na ljude, vrlo često se dešava da čovek lečeći jedan problem, zapadne u još veći drugi. Poznat je slučaj sa Vioxx-om i lekovima poznatim kao Cox-2 inhibitori za koje se pretpostavlja das u ubili hiljade ljudi.

Takođe, velika greška u lečenju je to što se najčešće leče posledice a zanemaruje se uzrok. Zato lečenje sve češće postaje ili neuspešno, ili se bolest vrat jer nije uklonjen uzrok, a naši lekari, preopterećeni velikom administracijom, nemaju vremena da se bave uzrokom bolesti.

Za mnoge današnje bolesti pre 100 godina se nije ni znalo jer nisu postojale.

Znači, i pored ovoliko razvijene tehnologije negde ,grešimo!

“Napredna ljudska civilizacija” uzima svoj danak. Na žalost, cena su sve mlađi ljudski životi. Umiranje od starosti sve više postaje bajka.

Zašto u Japanu ovo nije bajka? Zato što Japanci, svesni posledica Hirošime, Nagasakija i mnogih vremenskih katastrofa, još od mladosti koriste prirodne dodatke ishrane I tako uspostavljaju ravnotežu u svom organizmu I čuvaju svoje zdravlje. Tek kad ostare, počinju nov život, putuju svetom I uživaju jer, zbog prevelike odgovornosti prema poslu I radu, u mladosti to nisu mogli.

Poznato je da svaku drugu proizvedenu bočicu prirodnih suplemenata popiju Japanci. Zato Japanci umiru od starosti, retko od bolesti.

Da li mislite da je to slučajno?

Naravno da nije. Kad nas je priroda stvorila, ona se I pobrinula da u svom okruženju imamo sve što nam je potrebno za zdrav život. I bili smo zdravi sve dok smo poštovali njene zakone. Čim se umešala hemija, sintetika, genetski inženjering I druge veštačke tvorevine, priroda se sveti. Jednostavno, ne trpi promene.

Zašto divlje životinje opstaju? One ne menjaju prirodu, ne mešaju gene, ne koriste sintetiku I, naravno, opstaju. Nema kod njih epidemija savremenih bolesti jer I dalje poštuju prirodne zakone.  

Sustina je, dakle,  u vracanju na jedini zdrav i prirodan nacin zivota i ishrane, koji jeste primeren samom našem organizmu I njegovoj građi. Mi smo sazdani od prirode, ne od hemije I sintetike, ne od genetske papazjanije, ne od pesticide I veštačkih emulgatora.

Ako već ne možemo da se odbranimo od svega toga, onda bar nahranimo svoj organizam onim za čime vapi. A vapi za mineralima, aminokiselinama, emzimima, vitaminima. Vapi za kiseonikom koga je sve manje u vazduhu. Napravimo ravnotežu da bi se izborio sa svim neprirodnim produktima ljudskog izuma.

Biće nam ne samo zahvalan, nego će nas i nagraditi zdravljem.

21. vek je vek borbe za zdravlje, imajte to na umu dok nije kasno.

 Spektar proizvoda

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: