Kondicija mozga i pamćenje

22 дец

Da bi naša memorija, odnosno mentalna kondicija, bila očuvana bez obzira na godine života, potrebno je redovno vežbanje, odnosno, redovne moždane (mentalne) aktivnosti. Ukoliko su moždane aktivnosti umanjene, naročito za duže vreme, i kondicija mozga se umanjuje pa to može dovesti do pada koncentracije, rasejanosti i poremećaja pamćenja (poteškoća u memorisanju podataka). Naš mozak, kao I telo, zahteva redovno vežbanje kako bi normalno funkcionisao do kraja života, baš kao što i sportisti moraju redovno vežbati kako bi održali svoju fizičku kondiciju i redovno postizali dobre rezltate, uprotivnom, fizička kondicija im opada a time I sportski rezultati.

Osim redovnih mentalnih aktivnosti, na pravilan rad mozga I moždanih aktivnosti utiču i različite supstance, kao što su glikoza, fosfor, kiseonik, B vitamini i određene masne kiseline…Njihov nedostatak takođe, može izazvati pad koncentracije, osećaj umora i poteškoće u pamćenju.

Dakle, kada u ishrani nisu zastupljene navedene supstance, potrebe nervnog tkiva nisu zadovoljene I to dovodi do problema u intelektualnim aktivnostima kao što su učenje – spremanje ispita i drugi intelektualni napori u mnogim današnjim poslovima.

Da bi se potrebe za ovim supstancama zadovoljile I mozak normalno I zdravo funkcionisao, potrebno je promeniti način ishrane ili ove elemente unositi u obliku prirodnih vitaminskih preparata kao što su Energy&Memory,  Stres B kompleks, MagneZi B6, Multivitamini i Multiminerali (Vital prema krvnoj grupi, Ful Spektrum…)

Starijim osobama je za dobro pamćenje naročito potrebna suplementacija multivitaminima I multimineralima pa se CaliVita pobrinula i za njih proizvevši Senior Formulau, preparat specijalno za starije a koji sadrži sve elemente (supstance) potrebne starijim osobama, kao I preparat Vital prema krvnim grupama koji je pogodan za sve odrasle osobe.

Želimo Vam dobro pamćenje uz CaliVita prirodne proizvode!

Memorija

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: