Šokantni podaci o kanceru!

29 јан

Šta između ostalog ne znamo o kanceru?

Uz odgovarajući životni stil i adekvatnu ishranu prilagođenu krvnoj grupi, možemo učiniti mnogo za očuvanje zdravlja i prevenciju nastajanja obolenja. Mnoge bolesti bi tako mogle biti sprečene, a po mišljenju stručnjaka, tako bi bilo sprečeno najmanje 40% kancerogenih oboljenja.

Naime, ispitivanja su potvrdila, da preko 30% obolelih od maligniteta pati od ozbiljnog nedostatka vitamina C, kao i to, da su ti pacijenti živeli kraće nakon što se obolenje razvilo kod njih.  

Prema rezultatima Drugog nacionalnog ispitnog istraživanja zdravlja i ishrane (SAD), one muške osobe, koje su imale blagi ili teži oblik nedostatka vitamina C, imali su 57% veći rizik od smrti usled bilo kakvog obolenja i u 62% slučajeva su preminuli od kancera, naspram ostalih muškaraca, koji su imali normalne vrednosti vitamina C.

Nakon nuklearne katastrofe u Fukušimi, radnicima koji su učestvovali u akcijama spašavanja i čišćenja, a koji su prethodno i u toku intervencija dobili velike doze vitamina C protiv efekata radioaktivnog zračenja, nisu imali uvećanje rizika od nastajanja kancera, kao ni značajnije uvećanje ostalih rezultata koji označavaju oštećenja nastala usled štetnog dejstva radioaktivnog zračenja. Kod onih osoba, koje nisu primile preventivni tretman, došlo je povećanja rizika od nastanka kancera, međutim, nakon tretmana sa velikom dozom vitamina C u trajanju od dva meseca, došlo je značajnog pada faktora rizika. To znači da i mi sami možemo učiniti mnogo za prevenciju i očuvanje zdravlja, a kao prvi korak u tom pravcu, treba da pregledamo našu kućnu apoteku i da obnovimo zalihe vitamina C!

Vit C

Ukoliko želite da naučite više o slobodnim radikalima i antioksidativnom dejstvu vitamina C, nastavite sa čitanjem!

Izvor:

http://www.uicc.org/

Vitamin C Prevents Radiation Damage – Nutritional Medicine in Japan, 2012

Vitamini, zaštitnici naših ćelija 

Vitamin C ne samo što doprinosi održavanju zdravlja kao vitamin, već i kao antioksidant, pošto pomaže u odbrani od slobodnih radikala.

Šta su to slobodni radikali?

Dosta često slušamo o tome, da treba da se branimo od njih, ali nije sigurno da nam je u potpunosti jasno, zbog čega je to tako.

Slobodni radikali su zapravo takvi molekuli, koji imaju jedan nesparen elektron i samim tim visoko su reaktivni, sa ciljem stvaranja elektronskih parova i postizanjem stabilne elektronske konfiguracije. Oni se stvaraju u organizmu prilikom procesa ćelijskog metabolizma. Tada treba da se branimo od njih, kada se u organizmu nalaze u većem broju. Pošto su izuzetno reaktivni, mogu izazvati oštećenja na osetljivim tačkama naših ćelija. To može biti na primer ćelijski zid, gde oni mogu da tranformišu nezasićene masne kiseline u zasićene; na primer u DNK, gde mogu da razdvoje ili oštete neku vezu, ili da utiču na neki od procesa umnožavanja ili regeneracije, ili mogu ozbiljnije da utiču na strukturu belančevina ili zdravlje krvnih sudova!

Zašto u organizmu možemo imati više slobodnih radikala, nego što bi to inače bilo „normalno”?

Zato, što je u gradu u kojem živimo, zagađen vazduh. Zato, što smo izloženi uticaju velikog broja hemikalija, neprimetno, usled prskanja namirnica, vode za piće i kozmetičkih proizvoda. Zato što se usled užurbanog životnog stila upravo uglavnom najmanje pažnje posvećuje pravilnoj ishrani, ili zato što ni ne znamo, kako bi zapravo trebalo da se hranimo na odgovarajući pravilan način. Zato, što smo izloženi štetnom dejstvu sunčevih zraka. Zato što pušimo. Zato, što smo izloženi stresu. Svi ovi uticaji se ne mogu ili jako teško mogu izbeći, dok istovremeno svi oni dovode do uvećanja stvaranja slobodnih radikala. 

Moramo i mi sami da doprinesemo odbrani naših ćelija!

Vitamin C pored toga što zahvaljujući svom antioksidativnom dejstvu pomaže da se neutrališu slobodni radikali, pomaže i u tome, da se regenerišu i neki drugi antioksidanti, kao na primer Vitamin E. To zapravo znači, da će jedna molekula vitamina E, koja se već jednom odbranila od napada jednog slobodnog radikala, kasnije moći ponovo da pruži zaštitu. Šipak, kao jedan od najbogatijih izvora vitamina C sadrži i određene bioflavonoide, koji takođe doprinose zaštiti naših ćelija.

Od 2000. godine, 4. februar je svetski Dan borbe protiv raka. Svake godine, ovaj dan posvećen je širenju informacija i najnovijih saznanja o kanceru, o značaju i načinima prevencije. No, s obzirom na to da kancerogena oboljenja sve više uzimaju maha u čitavom svetu, saznanja i informacije o značaju i načinu sprečavanja ove opake i mučne bolesti bi trebalo širiti svakodnevno.

Nedostatak informacija

Zaista je žalosno što ovakva istraživanja I saznanja ne prate svi lekari i ne obaveštavaju svoje pacijente o merama zaštite i prevenciji od savremenih bolesti koje sve više uzimaju maha samo zato što ljudima nedostaju informacije.

A opšte je poznato da su bolesti 21. veka ustvari, bolesti nedostatka. To podrazumeva nedostatak prirodnih vitamina, minerala, enzima, oligoelemenata i drugih elemenata od kojih je sastavljen naš organizam a bez kojih ne može da normalno da funkcioniše.

Naš organizam je od prirode i ćelije samo prirodno mogu da prepoznaju i pravilno iskoriste. Hemiju i sintetiku ćelije ne prepoznaju, pa njihovo korišćenje zbunjuje ćelije i dovodi do mnogobrojnih nus pojava, odnosno štetnih posledica po zdravlje.

Na Vama je da odlučite hoćete li se odlučiti za prirodu ili sintetiku.

Još o dobrobiti vitamina C: 

http://www.narodnilijek.com/web/za-sta-sve-nas-organizam-treba-vitamin-c/

+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.

C u porastu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: