Kora bele vrbe – prirodni aspirin

26 феб

White Willow

Kora bele vrbe – prirodni aspirin

Preparat koji sadrži prah kore bele vrbe. Njegovi prirodni dejstveni principi imaju antiinflamatorno i analgetičko dejstvo.

Kora bele vrbe se koristi u narodnoj medicini već vekovima. Bela vrba (Salix alba) je vrsta drveta koja raste u Centralnoj i Južnoj Evropi i u Severnoj Americi. Salicidni glikozidi koje dobijamo iz kore ovog drveta, u našem organizmu oslobađaju salicilnu kiselinu.

Poznata je kao sredstvo protiv bolova i groznice, sredstvo za jačanje i pročišćavanje krvi a u prokuvanom obliku se koristi i protiv unutrašnjih krvarenja, katara želuca i creva, reume, bolova u zglobovima i upale mokraćne bešike.

Efikasna je u ublažavanju tegoba jetre, bubrega i srca. Kineski lekari su još pre više milenijuma koristili koru bele vrbe za ublažavanje bolova. Dioskorid je u I veku prvi prepoznao blagotvorno dejstvo vrbe, a jedan vek kasnije sa i čuveni rimski lekar Galen zanimao za lekovitu snagu ove biljke. Savremena nauka takođe priznaje dejstvo bele vrbe na ublažavanje groznice i njeno adstringentno dejstvo.

Salicin, koji se nalazi u kori bele vrbe deluje selektivno: kako pokazuju istraživanja, ona blokira prostaglandine u želucu i crevima, pa prllikom njene upotrebe retko dolazi do pojave blagih tegoba u želucu i crevima. Prošavši kroz želudac i creva, salicin se transformiše u jetri i ispoljava blagotvorno dejstvo. 

Kineski lekari su je koristili pre više hiljada godina, ali su je stanovnici zapada upoznali mnogo kasnije. U prvom veku nove ere, Dioskorid je bio prvi koji je shvatio da kora bele vrbe poseduje korisna svojstva po čoveka. Vek kasnije, Galen – poznati rimski lekar je prepoznao isceliteljske moći ovog drveta. Kora bele vrbe je bogata salicinom (salikozid), salikortinom, i drugim glikozidima, taninskom kiselinom, smolom, oksalatom i drugim enzimima. Prolazeći kroz creva, salicin „ispušta” svoja blagotvorna svojstva nakon transformacije u jetri. U našem organizmu, salicin se transformiše u salicilnu kiselinu, ali je ispoljavanje neželjenih dejstava ovako nastale kiseline neuporedivo manje od onih koje izaziva aspirin. Opšte je poznato da aspirin, pogotovo u visokim dozama, šteti organima za varenje, izazivajući mučnine, proliv, pa i krvarenja i pojavu želudačnih grizlica, i da takođe može da dovede do alergijskih reakcija. Sve ove nuspojave mogu biti eliminisane pravilnom upotrebom kore bele vrbe.

Oslobodite se bola na prirodan način.

PAŽNJA!

  • Pridržavajte se propisane doze
  • Deca i adolescenti ne bi trebalo da koriste ovaj preparat.
  • Osobe koje ne smeju da unose salicilnu kiselinu u svoj organizam, ne bi trebalo da koriste ovaj preparat
  • Trudnicama i dojiljama se ne preporučuje upotreba ovog preparata.

 Sasatav:    Kora bele vrbe  400 mg

Pakovanje:    100 kapsula

Upotreba:    

Odrasli:   Kad imate bolova (najviše do 3 kapsule odjednom) u razmaku od 3-4 sata  ili kako lekar preporuči.

Kora bele vrbe

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: