Čišćenje i lečenje debelog creva

12 мар

Kakvo je varenje, takvo je i zdravlje

Debelo crevo predstavlja završni deo digestivnog trakta i predstavlja nastavak tankog creva. Njegova dužina je oko 2 metra, dok mu je prečnik promenljiv, na početku 8-10cm, da bi se prema izlazu suzio na 3-4 cm.  

Debelo crevo spada u grupu primarnih organa u našem telu jer je put kojim se sve neprerađene mareruje, toksini i otpad izbacuju iz tela. Znači, ono iz tankog creva prihvata sadržaj iz koga absorbuje vodu i soli, prikuplja nesvarene ostatake koje u procesima vrenja i truljenja pretvara u izmet (feces) i izbacuje van. U njemu se takođe nalazi mnoštvo dobrih bakterija koje imaju sposobnost sinteze vitamina koje organizam apsorbuje.

Kada su jetra, creva i debelo crevo zdravi i čisti, taj proces funkcioniše normalno jer zdravo telo ima prirodnu sposobnost da eliminiše razne otrove i sve druge štetne materije koje dospeju u njega.

Međutim, nakon drugog svetskog rata počela je da cveta hemijska industrija. Pesticidi, fungicidi i herbicidi postali su čudo moderne nauke pa su se počeli primenjivati sve više i sve nekontrolisanije. Za skoro 6 decenija korišćenja ovih otrova,  njima je zaganjena voda, tlo, vazduh i hrana. Pošto ih naše telo ne prepoznaje kao prirodne elemente, jetra radi prekovremeno. Tim tempom nije u stanju da sve prečisti i dovede do eliminacije. Kako usput slabi i prosto nema vremena za sebe i svoje obnavljanje, slabi i intenzitet njene laboratorijske uloge. Naše telo tako gubi prirodnu sposobnost eliminacije  otrova i štetnih materija i tako se one gomilaju u njemu. To je takozvana metabolička šljaka u organizmu koja može da dostigne težinu od 3 do 15 kg. Ona predstavlja ne samo ogromnu balast  za organizam, nego i uzrok poremećaja ravnoteže u prganizmu a time i pojave raznih bolesti, pa i bolesti debelog creva koje predstavlja prvu odbrambenu liniju.

Zato se ne kaže slučajno da i zdravlje i bolest stanuju u crevima.

Šta radite kada se zapuše svećice u autu, ili auspuh, ili dimnjak, … Čistite ih. E, tako i debelo crevo treba čistiti.

Nakon čišćenja jetre (o čemu je bilo reči u prethodnom tekstu)  i creva uspostavlja se normalan metabolički proces u organizmu i mnoge bolesti i poremećaji zdravlja  nestaju. Ko redovno čisti organizam, redovno i ima dobro zdravlje. To čišćenje treba obaviti najmanje dva puta godišnje, u jesen i u proleće.

CaliVita ima odlične potpuno prirodne preparate za čišćenje digestivnog trakta i debelog creva i uspostavljanje ravnoteže crevne flore.

Digestive Enyzmes (100 tableta) sadrži digestivne enzime i aktivne sastojke biljnog porekla, koji doprinose boljem radu digestivnog sistema. Ukoliko Vaše navike u ishrani ili životni stil nisu odgovarajući, ravnoteža digestivnog sistema može lako da se poremeti. Razlaganje nutrijenata uz pomoć enzima je prvi korak u pravcu dobre apsorpcije i iskorišćenja hranljivih materija. Sa odgovarajućim enzimima imate mogućnost da potpomognete razlaganje masti, proteina i ugljenih hidrata, i na taj način sistemu za varenje i svom telu pružite pomoć.

ProbioBalance (60 tableta) je ukusna tableta za žvakanje koju će svako dete i odrastao čovek uzeti sa zadovoljstvom. Svaka tableta sadrži četiri miliona probiotskih bakterija. Tri loze probiotskih bakterija u formi tablete doprinose zdravlju crevne flore. Potpomažu rad imunog sistema, smanjenje alergija, redovno pražnjenje, eliminaciju proliva i obnavljanje oštećene crevne flore. Prebiotici (frukto-oligosaharid) dodati ovoj tableti potpomažu rast probiotika.

Acidophilus With Psyllium (100 kapsula) ili AC-Zymes (100 kapsula) su probiotski preparati sa velikom koncentracijom Lactobacillus acidophilus bakterije. To je veoma korisna i rezistentna bakterija koja blagotvorno utiče na zdravlje sistema za varenje putem zamene probiotskih ćelija koje se svakodnevno gube, a učestvuje i u aktivnostima imunog sistema. Potpomaže u zaštiti normalne bakterijske flore digestivnog trakta i efikasno omogućava njegovo zdravo funkcionisanje. Proizvod Acidophilus pored probiotika sadrži i vlakna semenke tropske bokvice, koja mogu da se fermentiraju u debelom crevu, čime pomažu funkcionisanje korisnih bakterija koje se nalaze u ovom delu sistema za varenje

Meal Time (100 tableta za žvakanje)  je ukusna tableta za žvakanje koja potpomaže varenje. Glavni sastojak ovog preparata je papain, prirodno jedinjenje veoma slično enzimima koji razlažu proteine. Namenjeno je razlaganju proteina u našoj ishrani, čime se poboljšava varenje proteina i povećava efikasnost apsorpcije.

U slučaju bolesti debelog creva (šuljevi, nadimanje, zatvor, prolivi, kancer…), uz prilagođenu ishranu prema krvnoj grupi i korišćenja dosta čiste pijaće vode, najbolji rezultati se postižu kombinacijom  jednog od ova tri preparata: Noni organik, Ocean 21 ili Zenthonic sa nekim od prethodno navedenih proizvoda.

Želimo Vam dug i zdrav život uz proizvode CaliVita international.

gläserner mensch mit dickdarm

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: