Za zdravlje urinarnog trakta (mokraćnih puteva)

19 мар

URX

(60 tableta)

Pod mokraćnim sistemom podrazumevamo sistem organa za izlučivanje mokraće u koje spadaju: bubrezi, ureteri (kanali) koji ih povezuju sa bešikom, bešika i uretra (izvodni kanal). Kod zdravih osoba urinarni trakt ne sadrži štetne mikroorganizme, ili ih sadrži u toliko malom broju da oni pod normalnim uslovima ne izazivaju bolest. Ali, i u takvim slučajevima mogu nastati infekcije, kada mikroorganizmi dospevaju u mokraćne puteve nošeni cirkulacijom krvi, ili putem uzlaznih infekcija koje se češće dešavaju.

Zavisno od dela sistema u kome je infekcija nastala, govori se o donjim ili gornjim urinarnim infekcijama. Njihovom nastanku najčešće doprinose bakterije a i među njima po učestalosti izrazito prednjače infekcije izazvane bakterijama Escherichia coli, koje pod normalnim okolnostima žive u crevnom traktu. U starosnoj dobi između 25 –50 godina bakterijske infekcije su pedeset puta učestalije kod žena nego kod muškaraca. To proizilazi prvenstveno iz njihove anatomske građe, pošto se kod žena uretra nalazi blizu čmara, a i njena dužina (oko 4 cm) je znatno kraća, nego kod muškaraca (oko 20 cm), pa zato i mikroorganizmi lakše mogu dospeti u urinarni sistem. Čest uzrok infekcija je još i neodgovarajuće oblačenje, naročito u hladnijim vremenskim uslovima. Smanjivanje telesne temperature, takođe, dovodi do slabljenja cirkulacije, a to olakšava i „posao” uljeza.

Kod nekih osoba češće dolazi do pojave upale mokraćnog kanala, koje može biti izazvano “sklonošću”, neadekvatnim načinom oblačenja, kao i usled čestih poseta institucijama gde postoji izraženiji rizik od infekcija (bazeni, plaže, saune itd.)

Zaštita mokraćnih puteva može biti od izuzetne važnosti, međutim uglavnom se ne obraća previše pažnje na to. Mnogi i redovne prehlade posmatraju kao običnu svakodnevnu pojavu, međutim ako se to zanemari na duže staze, naposletku može dovesti i do nastajanja ozbiljnijih obolenja.

Na prvom mestu naravno da treba da stoji prevencija. Uz odgovarajući stepen unosa tečnosti, slojevit i pravilan način oblačenja, pojačanom higijenom (prvenstveno u javnim kupatilima itd.), sa izbegavanjem sedenja na hladnim površinama, kao i sa redovnom primenom toaleta već i mi sami možemo učiniti puno za zdravlje naših mokraćnih puteva.

Srećom, danas su već dostupni i preparati izvanrednog kvaliteta, čiji aktivni sastojci služe za izrazitu zaštitu mokraćnih puteva. U tom smislu naš najnoviji preparat URX je upravo razvijen da bi pokrio prazninu na tom planu, pošto u paleti proizvoda CaliVite do sada nije bilo preparata ovakvog dejstva.

URX je preparat izvanrednog kvaliteta, koji je razvijen kako bi primenom sastojaka poznatih iz narodne medicine sa svojim aktivnim sastojcima služio za izrazitu zaštitu mokraćnih puteva ili kao dodatna pomoć u slučaju postojećih poremećaja i infekcija.

Zahvaljujući kombinaciji svojih aktivnih sastojaka ovaj proizvod može pružiti višestruku podršku Vašem urinarnom traktu:

Sastav URX tableta

D-manoza je prost šećer monomer heksozne serije ugljenih hidrata, koji se u organizmu ne pretvara u glikogen, već se takoreći u potpunosti izlučuje kroz bubrege. Izuzetna osobina ovog šećera jeste da su njegovi molekuli u stanju da vežu one segmente bakterija E-coli, kojim se one prilepljuju za zidove urinarnog trakta, i na taj način, ih „prikivajući” uz sebe odstranjuju iz organizma.

Brusnica (Vaccinium macrocarpon) je jedna od najpopularnijih lekovitih biljaka koje se koriste za zaštitu mokraćnih puteva. Ona osim što sprečava prianjanje bakterija za zidove mokraćne bešike, može povoljno uticati i na pH-vrednost mokraće, doprinoseći time očuvanju zdravlja mokraćnih puteva.

Kopriva (Urtica dioica) je od davnina poznato diuretičko sredstvo. Zahvaljujući blagom diuretičkom svojstvu listova i semenja može da pomogne u očuvanju zdravlja bubrega i zdravom funkcionisanju donjeg dela urinarnog trakta, dok se lekoviti sastojci njenog korena mogu koristiti kod dobroćudnih povećanja prostate.

Breza, zahvaljujući svojim listovima koji su bogati flavonoidima ,takođe je blagi diuretik, a zbog sadržaja diosfenola je i dobar antseptik.

Preparat osim toga sadrži i ekstrakt biljke potočarke (Nasturtium officinale), kao i vitamin C.

Preporučujemo ga svima koji osećaju da su podložni prehladama, ili redovno posećuju javna kupališta, odnosno svima onima koji očuvanje zdravlja urinarnog trakta smatraju važnim.

URX preparat u kombinaciji sa Organic Noni sokom može u mnogome doprineti lečenju i prvazilaženju zdravstvenih problema bubrega i mokraćnih puteva.

1

URX

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: