Filter i jonizator vode – Aquarion

24 мар

Aquarion – aktivator vode

Uredjaj AQUARION je aparat za precišcavanje vode, koji proizvodi jonizovanu vodu, bogatu kiseonikom, tj. vodu ocišcenu od teških metala i rezidua štetnih materija.

Na aparatu sami možemo prilagodjavati nivo kiselosti ili alkalnosti, tako da je možemo koristiti u različite svrhe. Jonizovana, voda povišene pH vrednosti (slabo alkalna), deluje kao antioksidant, i svojim alkalnim dejstvom pruža mnogo koristi našem telu.

Voda sniženog pH (slabokisela) preporučuje se samo za spoljašnju upotrebu!

Od 75% do 98% živih organizama čini voda, koja ima ključnu ulogu u očuvanju zdravlja, tako da voda nije samo važna kao sirovina, nego je i ključni faktor vrlo osetljive ravnoteže našeg organizma. Ima raznoliku ulogu: pomaže apsorpciju nutrijenata, rastvara i eliminiše materije nastale prilikom rada metabolizma, ima važnu ulogu u stabilizovanju telesne temperature (znojenje), štiti najvažnije organe i reguliše nivo elektrona i protona u ćelijama.

Aparat proizvodi jonizovanu, dodatno prečišćenu vodu iz česme, primenom višestruke filtracije, uz dehlorisanje. Nakon elektrolize vode dobija se alkalna i kisela, t.j. voda izmjenjene pH vrednosti.

Aqarion 1

 Dr. Jožef Kohan objašnjava:

Dejstva jonizovane alkalne vode

Najveći broj namirnica koje unesemo putem ishrane, izaziva kiselu reakciju u organizmu. Ovaj efekat se još pojačava korišćenjem prehrambenih aditiva, kao i uzimanjem nekih lekova. Idealno je kad organizam može kompenzirati ovo dejstvo, pošto poseduje odgovarajuće alkalne rezerve. U suprotnom povećana kiselost (acidoza) može nepovoljno delovati na organizam, što doduše ne mora odmah izazvati vidljiveprobleme, ali tokom godina može rezultirati nastankom velikog broja zdravstvenih tegoba. Jedan od razloga tome jeste da organizam u procesu kompenzacije troši značajne količine mineralnih materija. A jonizovana alkalna voda odlično vrši alkalizaciju organizma i pomaže održavanje njegove zdrave pH-ravnoteže.

U molekulima alkalne vode dominira negativno punjenje (jedan O i jedan H daju molekul OH-), a zbog toga je upravo ta voda izuzetno pogodna za vezivanje slobodnih radikala u našem organizmu. Slobodni radikali su naime labilni molekuli sa neparnim brojem elektrona, koji teže ponovnom uspostavljanju ravnoteže sa parnim brojem veza. A nedostatak elektrona oni nadopunjuju iz ćelija okolnih tkiva, čime dovode do oštećenja strukture ćelijskih membrana. Alkalizovana voda je dakle i veoma efikasan antioksidant koji podstiče zaštitu ćelija od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Pri korišćenju jonizovane vode nastaje sredina napunjena negativnim jonima, slična obali mora ili vodopadima. A opšte je poznato da takvi uslovi pozitivno deluju na organizam. Prirodni imuni sistem nam se aktivira, ojača, pa se teže i razbolimo, odnosno aktuelno stanje dostiže maksimalni mogući energetski nivo.

Aq 2

Osobine jonizovane kisele vode

Jednostavnom promenom parametara podešavanja na aparatu možemo dobiti jonizovanu kiselu vodu. Pri spoljašnjoj upotrebi jonizovana kisela voda deluje veoma pozitivno na kožu čoveka. Izuzetno se dobro primenjuje u slučaju gljivičnih oboljenja stopala i noktiju na nozi (30 minuta dnevno potopimo noge u jonizovanu kiselu vodu). U Japanu je uspešno koriste za tretiranje opeklina i rana na koži, pošto su primetili da je njena primena dovela do bržeg isceljenja.

Jonizovana voda oslobađa nos od zapušenja prilikom prehlada, a može znatno umanjiti i iritacije sluzokože kod polenske alergije. Osim toga je izuzetno pogodna i za vaginalno ispiranje kod žena.

Međutim, jonizovana kisela voda se ne sme piti, pošto tokom procesa jonizacije sa na pozitivnoj elektrodi (na kiseloj strani) izdvajaju materije negativnog punjenja, kao što su: hlor, nitriti, nitrati itd. A ovi su štetni za organizam.

Pored svega ovoga kisela voda može odlično poslužiti i za dezinfekciju određenih površina bez korišćenja hemikalija.

Aparat AQUARION je dakle filter velikog kapaciteta, koji proizvodi jonizovanu, sterilnu vodu bogatu kiseonikom, očišćenu od teških metala i otrovnih materija, a koja je pored toga aktivirana, i usled vezivanja slobodnih radikala u biološkom smislu iz više aspekata veoma pogodna. Konzumiranjem alkalizovane vode uspešno možemo delovati protiv acidoze koja se odvija u organizmu, a spoljašnjom upotrebom kisele vode, pored negovanja kože, možemo tretirati i brojne druge bolesti. Pored odgovarajuće joniziranosti izuzetno je važno da aparat proizvodi vodu bogatu kiseonikom, što takođe omogućuje očuvanje i ponovno uspostavljanje zdravlja.

4

Kome preporučujemo?

Alkalna voda

  • Svima koji svakodnevno žele da koriste vodu oslobođenu od toksičnih materija.
  • Svima čija ishrana ne sadrži adekvatnu količinu alkalizirajućih prehrambenih proizvoda.
  • U slučaju digestivnih tegoba i refluksa.*
  • Tokom dijete za čićenje organizma.
  • Kao suplement za tretman gingivitisa ili oralnih infekcija.
  • Osobama koje se često podvrgavaju strogim dijetama.

Kisela voda

  • Svima koji tretiraju svoju kožu i lice.
  • Kao kapi za nos, kao sredstvo za čišćenje.
  • Voda sa kiselom pH vrednošću može da posluži i kao sredstvo za sterilizaciju površina u domaćinstvu bez hemikalija.

Specifikacija proizvoda

Broj dozvole proizvođača uređaja No.610 izdato od strane Ministarstva Zdravlja
Opis Jonizator vode
Model JP-109
Ulazni napon AC120V / 220V / 240V
Ulazna struja (potrošnja struje) 0.38A (80W)
Težina Približno 6,5kg
Dimenzije 245 x 130 x 330(mm)
Radni pritisak vode 0,7~5kgg/cm2
Radna temperature vode 5-30 C
Operativni model uređaja One Touch – Automatsko izvršavanje jonizacije
Operativni proces znači Voda sa česme – otvaranje – zatvaranje
Metoda elektrolize Kontinualna elektroliza
Jačina elektrolize 4 nivoa
Izlazni nivo jonizovane vode Maks. 3 litre/minut (alkalna+kisela voda)
Čišćenje uređaja Automatsko & ručno čišćenje
Materije elektroda Platina i Titanijum
Zamena filtera Lako zamenljivi kertridži
Vek trajanja filtera Filter sa aktivnim ugljenikom: pribl. 5~6 meseci, osnovno 20 litara/dan
Indikator trajanja filtera FND indikator
Sastav filtera Ugljenik obogaćen srebrom
Uređaj za pročišćavanje vode Senzor temperature / Automatsko isključivanje
Izvor vode Direktno povezivanje na slavinu/priključak

Aq 3

Filter 2

Napomena

Jonizovana kisela voda nije pogodna za konzumaciju, jer se koncetrišu štetni negativno naelektrisani anjoni. Korisnost alkalne jonizovane vode u organizmu je jedinstvena. U običnoj vodi jedan klaster čini 12-18 molekula, dok u jonizovanoj vodi klaster ima samo 6 molekula vode, pa može mnogo brže prodreti u ćeliju. Kako se kroz proces jonizacije menja struktura klastera (grozdova) vode, tako se i njena mogućnost hidratacije povećava za čak 6 puta. Važno je znati da sa korišćenjem alkalne jonizovane vode treba ići postepeno, u etapama! U uvodnoj etapi prvog korišćenja treba 4-7 dana piti alkalnu jonizovanu vodu najnižeg stepena i tek nakon toga možemo preći na više nivoe alkalnosti. Tokom korišćenja jonizovane vode stvara se značajna količina negativno naelektrisanih jona, vrlo sličnih prirodnim uslovima poput vodopada ili moreske obale, za koje je već vekovima dobro poznato da blagotvorno utiču na ljudsko zdravlje. U takvim trenucima naš prirodni odbrambeni sistem je aktiviran i osnažen, pa zbog toga teže obolevamo.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: