Preparati za zdravlje žena

4 мај

Žena je stub kuće, a samo zdrav stub obezbeđuje sigurnost doma

Danas su žene opterećenije nego ikad. Termin „slabiji pol” više nije baš odgovarajući, pošto žene obavljaju poslove u nekoliko smena: na radnom mestu, u domaćinstvu, u vaspitanju dece, kao i u upravljanju svim svakodnevnim sitnicama koje se tiču porodice i kuće. Zato, treba da razmislimo o tome kako su svi ti zadaci važni i neophodni, i kako bi mogli da se ravnopravno podele, kako bismo i mi dali svoj doprinos, tako da one mogu da nastave da brinu za svoje porodice u dobrom zdravlju i sa osmehom, i kako bi one, takođe, mogle imati više slobodnog vremena za sebe!

Žene su od početka puberteta izložene riziku od nedostatka gvožđa. Usled toga, povećava se i rizik od nastajanja infekcija, slabosti ili, čak, i anemije u težim slučajevima. Ova stanja su veoma česta pre i za vreme trudnoće, uprkos činjenici da se gvožđe lako može dopuniti, a njegov deficit može predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje, i to ne samo na žene, već i na zdravlje dece. 

Nedostatak gvožđa

Iron Plus preparat koji sadrži gvožđe u heliranom obliku je dostupan u mreži CaliVita, čija unapređena verzija sada sadrži veće količine gvožđa, koje se lakše apsorbuju uz pomoć dodatog vitamina C.

13

37

Infekcije

Zbog svojih anatomskih karakteristika, žene obično češće pate od neprijatnih simptoma urinarnih infekcija. Naš preparat URX razvijen je tako da može da se ciljano koristi za prevenciju, kao i za tretiranje manje ozbiljnih infekcija na jedan blag način, sa primenom biljaka sa umerenim diuretičkim i antibakterijskim dejstvom, kao i D-manozom, za koju se vezuju patogeni E. coli bakterije.

ParaProtex je preparat širokog spektra sa jedinstvenim sastavom koji prirodno potpomaže zaštitne procese u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Obezbeđuje efikasnu pomoć u slučaju urinarnih i crevnih infekcija, održava zdravu crevnu floru i ojačava imuni sistem preko intestinalne sluzokože. Njegovi aktivni sastojci uključuju i dobro poznate supstance kao što je ulje iz semena grejpfruta, beli luk, orah ili karanfilić, kao i bilje koje se vekovima uspešno koristi u narodnoj medicini, kao što su biljkerangunska puzavica, mirišljava mirha, žutika i tahebo (Pau d’Arco).

Paraziti

Menopauza

Menopauza postavlja nove izazove za žene, koje doživljavaju i moraju da prihvate određene fizičke i mentalne promene, kao i njihove prateće posledice, i u tome želimo da im pružimo pomoć sa našim preparatom Menopausal Formula. Sa svojim izbalansiranim sadržajem vitamina i minerala, pomaže odgovarajući unos hranljivih materija i mikro-hranljivih sastojaka, a njen biljni sadržaj je pažljivo biran, tako da pomogne u tretiranju problema koji se obično javljaju u toj fazi života (npr. urinarne infekcije itd.).

Nakon menopauze, dejstvo estrogena da štiti kosti se više ne ostvaruje, i to je razlog zašto je važno da se svesno uspostavi ravnoteža i nadomesti gubitak kalcijuma u vidu dodatnog unošenja putem ishrane ili u vidu dodataka ishrani. Za vreme trudnoće i dojenja se takođe povećava potreba za kalcijumom, koju će telo zadovoljiti iz koštane mase ukoliko taj element nije dopunjen u odgovarajućim količinama. Jake kosti sa svojim optimalnim sadržajem kalcijuma i magnezijuma u srazmeri 2:1 mogu da se obezbede za obe spomenute faze života u vidu suplementacije kalcijuma putem vrhunskih dodataka ishrani  Strong Bones  i Strong bones Plus, s tim da verzija Plus sadrži i dodati vitamin D3.

Menopausal

Strong BonesStrong b plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Migrena

Iako uzroci još nisu tačno određeni, dokazano je da se migrena češće javlja kod žena. Prema studijama, redovan unos većih količina (150-300 mg/dan) koenzima Q10  je uspešno smanjio učestalost i trajanje napada migrene. Samo 1-2 kapsule dnevno našeg proizvoda  Super Mega CoQ10 može da obezbedi tu količinu.

Usled svakodnevne užurbanosti žene lako mogu zaboraviti na to da odvoje malo vremena i energije samo za sebe i da obrate pažnju na sopstveno zdravlje i znakove upozorenja. Međutim, ako i one postanu svesne sopstvenih potreba, tako će biti lakše za njih da obezbede minimum neophodan za očuvanje zdravlja, ako je potrebno, uz primenu odgovarajućih dodataka ishrani.

Super Mega CoQ10 Plus sadrži veliku količinu CoQ10, koji je dopunjen sa tri antioksidanata – beta karotenom, vitaminom E i selenom, za postizanje sinergističkog dejstva, čije se uzimanje preporučuje kako za terapeutske svrhe u vidu dopune istima, tako i za opštu prevenciju.

Unošenjem velikih količina CoQ10, ne samo da možemo da se osećamo bolje i da budemo u vrhunskom zdravstvenom stanju, već istovremeno možemo doprineti i normalizaciji krvnog pritiska, očuvanju zdravlja srca, očiju i mentalnih sposobnosti, kao i prevenciji napada migrene i značajnom poboljšanju potencije i plodnosti.

Super Mega CoQ10

 

Upozorenja:

Iron Plus: Trudnice i doljije treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda! Stalno unošenje veće količine gvožđa može da pojača procese peroksidacije i na taj način poveća i potrebe za antioksidantima. U slučaju primene kompleksnih multivitaminskih preparata, suplementacija gvožđa se preporučuje samo u slučaju nedostatka gvožđa. * URX: Proizvod nije zamena za tretman koji je propisao lekar. Ukoliko imate tegobe, obratite se svom lekaru! * Strong Bones, Strong Bones Plus: U slučaju dugoročnijeg uzimanja povećanog unosa kalcijuma treba da se posavetujete sa svojim lekarom! * MegaCoQ10 Plus: Proizvod je osetljiv na toplotu i svetlost, i to se mora uzeti u obzir prilikom skladištenja!Trudnice i doljije treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe CoQ10!

Korišćena literatura:Bloody Migraine? – Tobias Kurth, MD, ScD; Christophe Tzourio, MD, PhD Stroke. 2013;44:2987-2988 * Open label trial of coenzyme Q10 as a migraine preventive – Rozen, TD, Oshinsky, ML, Gebeline, CA, Bradley, KC, Young, WB, Shechter, AL & * Silberstein, SD., Cephalalgia 22 (2) 137-141.* Efficacy of coenzyme Q10 in migraine prophylaxis: A randomized controlled trial – P. S. Sándor, L. Di Clemente, G. Coppola, et al. Neurology 2005;64;713 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: