Lečenje psorijaze uz pomoć CaliVita proizvoda

2 јул

Psorijaza

Psorijaza je jedan od veoma čestih kožnih problema sa kojima se čovek susreće.
Psorijaza je hronična, recidivirajuća, neinfektivna kožna bolest od koje boluje 2-3% stanovništva. Psorijaza se može javiti u bilo kom životnom periodu, mada se najčešće javlja između 20 i 30 godine života ili između 50 i 60 godine života. Podjednako su zahvaćene osobe muškog i ženskog pola. Učestalost zavisi od rase (ređe kod pripadnika crne i žute rase) i nacije (Indijancima i Eskimima je skoro nepoznata).

Uzrok nastanka psorijaze je još uvijek nedovoljno poznat. Smatra se da nastaje usled poremećaja metabolizma normalnih ćelija kože, ali i kao posledica smetnji u radu jetre. Zdravoj koži treba oko mesec dana da se ćelije iz najdubljeg, bazalnog sloja transformišu i dođu do same površine kože. Kod psorijaze, ovaj proces traje samo nekoliko dana, što rezultira zadebljanjem kože i stvaranjem ljuspica. Sigurno je da je psorijaza polietiološko oboljenje, zapravo ona se klinički manifestuje kod genetski predisponiranih osoba izloženih kontinuiranom delovanju provokativnih faktora.

Provokativni faktori su brojni i neki od njih su: 
– infektivni agensi, bilo akutni (naročito kod dece i omladine),
– stres (sa godinama sve više slabi uticaj infektivnih agenasa, a raste uloga),
– hronična mikroiritacija (pritisak, povrede, izloženost određenim materijama),
– lekovi (antimalarici, nesteroidni antiinflamatorni lekovi, beta blokatori, litijum…),
– gojaznost,
– hipokalcemija…

Za psorijazu je karakteristična pojava crvenila, zadebljanja kože u vidu riblje krljušti, pojačano perutanje i svrab. Promene najčešće zahvataju kožu kosmatog dela glave, laktova, kolena i donji dio leđa. Osim kože psorijatičnim promenama mogu biti zahvaćeni i nokti. Promene se ređe javljaju na pregibima kao što su pazuh i prepone ili na dlanovima i tabanima.

Tok bolesti je hroničan sa periodima poboljšanja i pogoršanja kliničke slike. Leti su promene obično znatno manje izražene, dok u zimskom periodu obično sledi pogoršanje.

Kada se psorijaza pojavi na koži glave, oljuštena koža se slepljuje i oseća se pod prstima kao neravnina. Pored toga javlja se crvenilo i svrab. Zadebljala, ljuspasta koža obično se gomila duž linije gde počinje kosa na čelu, oko ušiju i oko potiljka. Psorijatične promene ne zahvataju dlake, već se isključivo javljaju na koži kosmatog dela glave. Tokom perioda kada je bolest najaktivnija, proizvodi i šamponi za normalnu kožu mogu da prouzrokuju dodatnu iritaciju.
Kako se hraniti?
Obavezno izbegavati: kobasice, suhomesnate proizvode, svinjsko meso, kao i supe spravljenje s njim; sve što je kiselo: ocat, mošt, vino, limun, narandžu, grejpfrut, bobičasto voće i sokove spravljene od njega; crno grožđe, sirove jabuke, crnu kafu, čokoladu, kakao, med, jer ovi posljednji stvaraju kiselinu koju bolesna jetra ne podnosi. Takođe, treba izbjegavati: sve vrste ribljih konzervi, dimljenu ribu, mesne konzerve, leću, sočivo, grašak i sve vrste alkohola.

Preporučeno: mlečna jela, mleko i mlečni proizvodi (nultaši ne), salate začinjene kiselom pavlakom/kiselim mlekom, lagano meso – npr. teletina; kokošije meso, kuvana govedina, divljač, sveža ili smrznuta riba, lako povrće, i svaki dan mnogo kompota od jabuka umjesto svježeg voća.

Preporuke lekara CaliVite

U paleti CaliVitinih proizvoda postoje i oni koji mogu biti od izuzetne pomoći.
U slučaju da osoba ima više od 35 godina preporučuje se sledeće:
Ocean 21, Omega 3, Coenzym Q 10, Evening Primrose Oil (ulje žutog noćurka) piti i mazati pomešano sa kremom protiv psorijaze, Liquid Chlorophyll, Beauty Formula, Liver Aid, plus neki od multivitamina.
U slučaju da osoba ima manje od 35 godina, izbaciti Coenzym Q10.

Proizvode CaliVite za pomoć kod psorijaze prema preporuci lekara mozete poručiti po diskontnim cenama na telefon: 069-2359694 ili 064-2359694.

Psorijaza 1

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: