MagneZiB6 – 3 u jednom

18 авг

MagneZi B6

(90 tableta)

MagneZi B6 je preparat koji u idealnoj proporciji kombinuje magnezijum i vitamin B6, a pored ove dve komponente kao dodatak sadrži i cink. 

Uvođenjem proizvoda MagneZi B6 CaliVta je podmirila jednu davno postojeću potrebu u mreži. Njegovi aktivni sastojci ispoljavaju sinergističko dejstvo, a u preparatu se nalaze u obliku koji se u organizmu lako može iskoristiti. Preparat se prvenstveno može preporučiti osobama koje su izložene pojačanom fizičkom ili psihičkom opterećenju, kao što su na primer sportisti, oni koji se bave teškim fizičkim poslovima, koji proživljavaju pojačani stres u školi ili na radnom mestu, a naročito može poslužiti i u slučaju prolećne malaksalosti.

Magnezijum u organizmu učestvuje u više od 300 biohemijskih procesa. Vrši aktivaciju više enzima, a naročito onih koji učestvuju u procesima proizvodnje energije. Pored toga, magnezijum je neophodan i za održavanje zdrave strukture zubi i kostiju, on učestvuje u sintezi belančevina, u normalnim procesima deobe ćelija, u balansiranom funkcionisanju nervnog sistema, a važan je i za održavanje normalnog funkcionisanja mišića. Snabdevenost magnezijumom doprinosi i održanju normalnog nivoa hidriranosti organizma i zdravog krvnog pritiska. Prvi simptomi njegovog nedostatka se najčešće ispoljavaju u vidu muskulatornih disfunkcija, u obliku slabosti u mišićima ili sklonosti ka grčevima. Uzrok neprijatnih grčeva koji se redovno javljaju u listovima je veoma često upravo znak nedovoljne snabdevenosti magnezijumom, što se nakon utvrđivanja putem stručne analize lako može popraviti uzimanjem odgovarajućeg magnezijumskog preparata.

Suplementacija magnezijuma može biti potrebna na primer u slučaju smanjenog unosa, čiji uzrok može biti nestručno vođena dijeta za mršavljenje, gladovanje, produženi post uz mnogo tečnosti, odnosno često ili obilno konzumiranje alkohola. U slučaju umanjene apsorpcije se takođe može računati na gubitak magnezijuma, na primer u stanjima praćenim prolivom, ili u slučaju ishrane prebogate vlaknima, odnosno prilikom uzimanja nekih lekova (npr. diuretika). Međutim, gubitak magnezijuma može biti pojačan, i na primer u slučaju proliva, bolesti praćene povraćanjem, odnosno pri pojačanom znojenju (pri bavljenju sportom, u sauni, u slučaju teških fizičkih poslova). Postoje životne situacije kada su potrebe za unošenjem magnezijuma povećane, na primer u stanju stresa, za vreme trudnoće, odnosno za vreme bavljenja sportom ili obavljanja teških fizičkih poslova.

Važno je još spomenuti i hemijski oblik magnezijuma, koji takođe u velikoj meri može uticati na njegovu apsorpciju i iskorišćavanje. MagneZi B6 sadrži magnezijum u vidu magnezijum citrata sa organskim vezama (helirani oblik), koji je jedan od najoptimalnijih oblika za efikasnu apsorpciju u ljudskom organizmu.

Naziv vitamin B6 podrazumeva u stvari tri međusobno slična osnovna jedinjenja (piridoksin, piridoksamin i piridoksal), koja se bez teškoće transformišu jedno u drugo. Pošto ova jedinjenja u organizmu ne deluju samostalno, već svoje dejstvo ispoljavaju kroz enzime za koje se vezuju, i pošto se prilično lako transformišu, ona vrše veoma raznovrsne funkcije u organizmu. Pored toga što igraju značajnu ulogu u metabolizmu belančevina, ugljenih hidrata i masti, u stvaranju krvi, funkcionisanju imunog sistema i u deobi ćelija, ona fundamentalno doprinose i uravnoteženom delovanju nervnog sistema. Vitamin B6 se u dodacima ishrani veoma često javlja u kombinaciji sa magnezijumom, a razlog za to jeste što on pomaže infiltraciju ovog minerala u ćelije.

MagneZi B6 osim magnezijuma i vitamina B6 sadrži još i cink, koji je takođe bitan sastavni element više stotine enzima. Pored toga igra ulogu i u metabolizmu belančevina, nukleinskih kiselina, masti i ugljenih hidrata, ulazi u sastav insulina, kao i nekih hormonskih receptora, a učestvuje i u delovanju prirodnog odbrambenog sistema organizma. Cink uz to ima još i antioksidativno dejstvo, to jest deluje sprečavajuće na štetne oksidacione procese koji se odvijaju u organizmu. Pošto u organizmu ne postoje zalihe cinka koje se mogu mobilisati, potrebno je njegovo kontinuirano unošenje.

Napomena: Preparat ne može zameniti raznovrsnu, izbalansiranu ishranu i zdrav način života, kao ni terapiju prepisanu od strane lekara. U slučaju tegoba obratite se svom lekaru!
Korišćenje preparata se u slučaju bubrežnih tegoba ne preporučuje!

Jedna tableta MagneZi B6 sadrži sledeće količine aktivnih sastojaka

Magnezijum 100 mg
Cink 5 mg
Vitamin B6 5 mg

Upotreba: 1 tableta dnevno posle jela.

MagneZiB6

3 реаговања на “MagneZiB6 – 3 u jednom”

 1. hrabrosrce 20 августа, 2014 у 2:58 pm #

  svaka čast na pisanju, super je.Pozdrav

  Свиђа ми се

  • Duna 20 августа, 2014 у 5:36 pm #

   Hvala, Nataša. Pročitala sam Vašu priču. Uh, kako me je dirnula! Divni ste i hrabri. Zdravi nam svi i dugoveki bili. Pozdrav.

   Свиђа ми се

Trackbacks/Pingbacks

 1. NEDOSTATAK MAGNEZIJUMA U ORGANIZMU VAS MOŽE SLOMITI | Zdravi nam bili - 19 октобра, 2016

  […] Magnezijum je direktno odgovoran i za sastav belančevina, masti, ugljenika, koji omogućavaju gipkost kostiju, i pomaže usvajanje kalcijuma. […]

  Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: