Negovanje zdravlja sportista i rekreativaca

10 сеп

Produženo, ali korisno veče posvećeno zdravlju

CaliVita info veče posvećeno zdravlju sportista i rekreativaca

Leskovac, 8. 9. 2014.

Centar za ekonomiku domaćinstva

Domaćin večeri, profesor Zoran Anđelković, menadžer, toplo i srdačno, uz širok calivitanski osmeh, pozdravio je tridesetak CaliVitanaca među kojima je bilo i više sportista, željnih novih informacija o zdravlju i negovanju zdravlja.

1

NEGOVANJE ZDRAVLJA SPORTISTA I REKREATIVACA

Zatim je „štafetu“ preuzeo Dr Milan Miša Stojković, specijalista urgentne medicine, lekar koji triput meri pa onda daje savete. Tema vrlo interesantna:

Negovanje zdravlja sportista i rekreativaca.  

Odmah na početku dr Miša je naglasio da vrhunski sportisti nemaju taj problem jer imaju čitave ekipe nutricionista i savetnika koji se brinu o njihovoj ishrani, dodacima ishrani i zdravlju, ali problem imaju oni koji se sportom bave amaterski, rekreativci i oni koji žele i tek jure ka vrhunskim rezultatima. Zato vrlo često kupuju svašta iz šume raznoraznih ponuda sumnjivih i nesertifikovanih preparata u obliku sagorevača masti i ugljenih hidrata, ili preparata za razvijanje mišićne mase, topljenje masti, energente i td…. Naglasio je da on kao lekar odobrava samo preparate „sa pedigreom“ koje, proverene i sa pečatom nauke, Ministarstava zdravlja i Pravde. Zbog svih tih kvaliteta podržava CaliVitin program jer su to proizvodi koji zadovoljavaju sve kriterijume.

Bavljenje fizičkim aktivnostima je veoma važno ne samo za sportiste nego i za sve ljude jer, pored održavanja dobre fizičke kondicije koja je i uslov za dobro zdravlje, tokom takvih aktivnoti organizam luči endorfin, enzim sreće i radosti, veoma potreban današnjem čoveku.

Pošto se prilikom fizičkih aktivnosti gubi dosta tečnosti kao i životnih nutrijenata (minerala, vitamina, emzima, aminokiselina…), sportisti moraju ne samo da zadovolje trenutne nutritivne potrebe svog organizma da izdrži napor, nego i da nadoknade potrošeno, da dovedu organizam u stanje ponovne ravnoteže (homeostaze) i da ga osposobe da izdrži nove napore prilikom daljih treninga i takmičenja a da pritom sačuvaju zdravlje svog srca i ostalih organa.

Takođe je veoma važno nadoknaditi izgubljenu tečnost prilikom fizičkih napora. Sve ovo zavisi od vrste sportova, napora prilikom treninga i takmičenja, kao i od toga koja grupa mišića trpi veći napor u ovim aktivnostima, pa je svakoj osobi potreban individualni pristup. Zato je dobro da suplementaciju vrše uz savete lekara.

Naravno, u dodacima ishrani ne treba preterivati jer i prekomerne doze, takođe, mogu dovesti do zdravstvenih problema i poremećaja ravnoteže u organizmu.

Koji CaliVitini proizvodi su se pokazali kao veoma efikasni u suplementaciji i čuvanju zdravlja kod sportista i rekreativaca?

Noni Organic, sok biljke noni (Morinda Citriforia), adaptogen, jedina biljka koja sadrži sve što treba čovekovom organizmu za normalno funkcionisanje. Ima egzotičan plod koji sadrži nekoliko supstanci od vitalne važnosti. Polinezijski noni i organski noni su kompleksni preparati, dizajnirani tako da imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje, bogati su vitaminima, aminokiselinama i mineralima. Podstiču ćelijske funkcije i normalnu deobu ćelija, a redukuju i zapaljenske procese u telu. Doprinose detoksikacionoj funkciji jetre i imaju antibakterijsko, antivirusno i antifungalno dejstvo.

Omega 3 (riblje ulje), aminokiselina koja svoju funkciju obavlja na nivou membrane ćelija i međućelijskog prostora čuvajući pritom srce i krvne sudove.

Liquid L-CARNITINE, aminokiselina čija je primarna funkcija takva da ugura masne ćelije u mišićno tkivo gde će one biti bit sagorene kao bogat izvor energije za metabolizam organizma. Tečni L-CARNITINE se u organizmu brzo apsorbuje, što ima za rezultat brzu konverziju masti u energiju tokom treninga. Ovaj mehanizam optimizuje oporavak nakon treninga. Ali brza apsprpcija još podstiče i povećanje kako snage tako i izdržljivosti- što je dobro, jer možete trenirati duže a sve na račun sagorevanja masnog tkiva koje će se topiti od sjajnog L-CARNITINE-a. Mršavite, osećate se odlično i izgledate odlično. To ste želeli sve vreme zar ne?

Iron Plus – gvožđe u helatnom obliku

Power Mins – multimineral, paleta potrebnih minerala u helatnom obliku.

Rhodiolin (Rhodiola rosea), adaptogen, neophodan za održavanje psihičke ravnoteže sportista. Ekstrakti ove biljke čuvaju biljku u surovim sibirskim uslovima iznad 3000 m nadmorske visine, pa čuvaju i čoveka. Dugo je ova biljka bila ruska tajna . Ekstrakt ove biljke ruski sportisti koriste već preko 30 godina a astronauti još duže.

Nezaobilazan stabilizovani kiseonik u kapima (Ohy Max i Deuterium Oxy Cristal) , neophodan organizmu sportista za ishranu ćelija kiseonikom i jačanje energije, snage i izdržljivosti pri naporu.

U sportu se često dešavaju i sportske povredepa su se CaliVitini preparati pokazali veoma efikano u isceljivanju i brzom oporavku u ovakvim slučajevima (Ohy Max, Deuterium Oxy cristal, L carnitin, Cholestone, CoQ10, Super Mega 50 (ili Power Mins), Meal Time (leči povrede, skida otok, izbacuje nakupljenu vodu…)

Lakše povrede:Joint Protekt Forte, Meal Time i Super Soja Lecitin)

Teže povrede: Noni Organic i Tripl Soja Lecitin

Kombinaciju proizvoda je najbolje da odredi lekar savetnik u zavisnosti od vrste i težine povrede, individualnih karakteristika i krvne grupe sportiste ili rekreativca.

Besplatne konsultacije sa zainteresovanima obavio je dr Aleksandar Aca Atanasijević, skroman i tih čovek, redovno prisutan na našim info večerima i uvek voljan da podeli savete i korisna iskustva.

3

q8 5 6

dr AcaTAI ČI ČUAN VEŠTINE

Sledeće informacije su za mnoge od nas bile nešto novo i veoma korisno a dobili smo ih od Slađana Jovanovića, Aikido treneta i sportistu, momka koji već 25 godina proučava kinesku medicinu i tradiciju i paralelno srpsku. Osnivač je i trener Centra Tradicionalnih veština „Vitez“ u Leskovcu. A tema današnjeg njegovog predavanja je bila TAI ČI ČUAN VEŠTINE, jednostavan prirodan put za održavanje zdravlja, duševnog mira i dugovečnosti.

Ove informacije su izazvale veliku pažnju i interesovanje prisutnih pa je momak više puta prekidan aplauzima.

Tai Či Čuan je univerzalna veština specifičnih usporenih, nežnih neprekinutih pokreta svih delova tela koji dovode do jedinstva uma i tela kao celine, do pravilnog prirodnog disanja (iz stomaka) i dubinske relaksacije, do savršene ravnoteže i spoznaje unutrašnje alhemije ljudskog tela. One ne samo što štite telo od bolesti nego mogu i da zaustave mnoge bolesti, donose lepotu, sreću, radost, zadovoljstvo. Jednom rečju, ovi skladni pokreti vode ka sebi i uče nas da tražimo i nađemo suštinu u sebi i u sebi nađemo rešenja. Da se sretnemo, dakle, sami sa sobom i budemo u ravnoteži sa sobom.

Kada bi se ova veština mogla opisati u dve reči, bile bi to reći „DIŠI PRAVILNO“.

Mladi Slađan Jovanović nam je još mnogo toga lepog rekao o čuvanju zdravlja kroz redovno vežbanje Tai Či Čuan-a i na kraju nam pokazao jednostavnu vežbu za jutarnje buđenje organizma koja bi svakom čoveku donela radost tokom čitavog dana ukoliko bi je redovno primenjivao.

Hvala Slađanu na novim informacijama o kojima su mnogi od nas samo nešto načuli, ali neke ozbiljnije informacije nismo imali.

Tai ci cuan S Jovanović

DELIMO ISKUSTVA

Zanimljiv deo info večeri uvek predstavlja iznošenje ličnih iskustava potrošača koji žele da ih podele sa ostalima. Ove večeri su nam svoja iskustva sa korišćenjem preparata izneli bračni par Micka ( koja je svoje probleme sa jakim bolovima kolena, kuka i noge, zbog kojih je jedva hodala i predlagana joj je operacija, rešila  Tripli Soja Lecitinom i Mega protektom, izbegla operaciju i sada se odlično oseća) i Bane, koji je takođe imao problema sa slabom pokretljivošću nogu pa je i uz pomoć štapa jedva hodao. Zahvaljujući ParaProtexu i Rhodiolinu, on danas hoda bez štapa i presrećan je zbog toga. Zahvalni su Goranu Cvetkoviću što ih je upoznao sa CaliVitinim proizvodima.

Zoran Kostić, vitalan sedamdesetpetogodišnjak je svoje probleme sa venama obe noge (tromboza, upala dubinskih vena, izuzetno izražene vene, modre noge, bol, težak hod…) izlećio Vitaminom C, Omegom 3, Wein Protehom i Wein Care kremom i sada ima potpuno ćiste noge, normalne boje kože, hoda normalno i oseća se veoma dobro za svoje lepe godine.

Goran Cvetanović je takođe izneo neka svoja iskustva u radu i korišćenju preparata, što često i sa zadovoljstvom čini.

11 12

13 14

POSLOVNE MOGUĆNOSTI U KOMPANIJI

U poslednjem delu večeri, prof. Zoran Anđelković, CV menadžer, upoznao je zainteresovane posetioce i članove sa poslovnim mogućnostima koje kompanija nudi i načinom izgradnje sopstvene Mreže potrošača i saradnika. Veoma korisno uputstvo za one koji stvarno žele da rade kao sam svoj gazda, da razviju biznis sa neograničenim mogućnostima i pruže sebi i svojojporodici zadovoljstvo finansijske i vremenske slobode, bez pritisaka, mobimga, pretnji, naredbi šefa, bez pratećih problema u osmočasovnom radnom vremenu kod gazde (poslodavca) gde se danas najčešće radi za njega a ne za sebe. Osim toga, zaslužena zarada u ovoj kompaniji je ista u svim zemljama sveta na Istoku, Zapadu, Severu i Jugu i ne zavisi od volje, raspoloženja, politike moćnika i mogućnosti firme i države, već od ličnog rada i prometa Mreže svojih potrošača i saradnika.

Ako Vam se sve ovo čini privlačnim, pridružite nam se. Vaš uspeh zavisi samo od Vas samih i od Vaše odluke. U naš Klub zdravlja ste uvek dobrodošli.

Zdravi i dugoveki nam svi bili!

Vaša Duna.

2 Osmeh 2

7

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: