Dijagnoza iz kapi krvi / Darkfild mikroskopija

18 окт

Dijagnoza iz kapi krvi | Zdravlje |  Novosti.rs

1. Večernje novosti o pregledu žive kapi krvi:

Dijagnoza iz kapi krvi

Specifičnom analizom otkrivaju se promene u organizmu pre pojave bolesti. Pod mikroskopom može da se ustanovi kako funkcionišu organi, infekcije, koliki je nivo stresa i koja hrana stvara tegobe

SAMO kap krvi je dovoljna da se bolest otkrije pre nego što se pojave simptomi. Zahvaljujući analizi „žive kapi krvi“, mesecima, čak i godinama ranije može da se vidi šta se u organizmu dešava. Na ovaj način pod mikroskopom može da se ustanovi kako funkcionišu organi, da li postoji nedostatak vitamina i minerala, da li ima toksičnosti, bakterijske, virusne ili parazitske infekcije, koliki je nivo stresa i koja hrana stvara tegobe.

Hemoskeniranje daje procenu trenutnog opšteg stanja organizma i nivoa unutrašnje ravnoteže – homeostaze. Analiza žive kapi krvi radi se odmah nakon uzimanja krvi iz prsta u prisustvu pacijenta, jer se već krv nakon pet do 10 minuta zgruša. Uzorak krvi se ne boji i ne fiksira, već je živ i pod mikroskopom se ponaša isto kao u krvnim sudovima.

– Po obliku i po ponašanju crvenih i belih krvnih zrnaca vidimo da li u organizmu nešto nedostaje – kaže dr Dragana Živojinović Ganem, iz ordinacije „Kardial“ u Beogradu. – Pod mikroskopom se jasno vide fibrinske niti, belančevine koje učestvuju u stvaranju tromba, i da ukažu na rizik od mogućeg srčanog i moždanog udara. Iz žive kapi krvi možemo da vidimo da li telu nedostaje tečnosti, probleme sa varenjem, povećan unos proteina. Kada u ishrani dominira masna hrana u krvnoj plazmi se vide čestice masti, a kod pušača i aktivnih i pasivnih u uzorku se vide teški metali. Prisustvo i mnoštvo stresnih ćelija može da bude znak da će se u narednih pet do sedam godina možda pojaviti karcinom.

Pregled žive kapi krvi radi se mikroskopom napredne tehnologije, koji daje veliko uvećanje, a kontrast slike u tehnici tamnog polja omogu-

ćava da se jasno pregleda inače prozirna krvna plazma i svi krvni elementi. Ne gleda se samo njihov broj, već i izgled, pokretljivost, međusobni odnos. Kamera koja je spojena sa mikroskopom omogućava pacijentu da analizu prati istovremeno sa lekarom.

Testom, takođe, može da se otkrije sklonost ka hormonskoj neravnoteži ili kardiovaskularnim bolestima, ili poremećaj ravnoteže dobrih i loših crevnih bakterija, što može da dovede do slabljenja imunološke zaštite. Može da se radi i u dečjem uzrastu, gde može da pomogne u odlučivanju da li u organizmu ima dovoljno vitamina ili treba da se uzimaju kroz neke dodatke ishrani.

– Bilo bi dobro da ljudi urade ovaj pregled preventivno, kada nemaju nikakve tegobe, kako bi znali šta treba da rade da spreče nastanak oboljenja – objašnjava dr Živojinović Ganem. – Na osnovu dobijene analize, lekar određuje da li treba promeniti način ishrane ili se preporučuju neki antioksidansi ili drugi suplementi, biljni ili homeopatski preparati…

2. Izvor: Lisa

Analiza kapi žive krvi: otkrijte bolest pre nego što se pojave simptomi

Pomoću darkfild metode laboratorijskog ispitivanje tek uzete kapi krvi koje može da pokaže kakvo je stanje čitavog našeg tela i izuzetno je pouzdano u ranoj dijagnostici.

Darkfild mikroskopija je savremena preventivna metoda za kontrolu zdravlja čitavog organizma. Radi se o mikroskopskom pregledu samo jedne kapi “žive”, tek uzete krvi, koja se video-kamerom uveliča 1.800  puta. Zahvaljujući tome, lečenje može uspešno da se planira jer su promene u telu uočljive u krvi nekoliko nedelja ili meseci pre pojave bolesti. Mikroskop s video-kamerom omogućuje praćenje svih procesa u krvi u prirodnom okruženju, kao da posmatramo mikrokosmos unutar organizma.

– Kako je krv ogledalo zdravlja organizma, pomoć ove metode posmatramo šta se dešava sa eritrocitima, leukocitima i plazmom. Ispituju se stanje eritrocita, njihova pokretljivost u plazmi, stepen agregacije (slepljivanja) i poremećaji njihove funkcije. Slepljeni eritrociti ne prenose kiseonik, a tamo gde nema kiseonika, opstaju svi mikroorganizmi. Metoda je klinički praktična, brza i omogućuje da za dvadesetak minuta vidimo stanje organizma i predložimo adekvatnu terapiju. Pored zdrave i pravilno raspoređene ishrane, preporučuje se optimalan unos vode i određena fizička aktivnost, čime se značajno smanjuje rizik od pojave bolesti –kaže dr. sci. med Nina Nikolovska Sinicki, otorinolaringolog i specijalista kvantno-informacione medicine. 

Na ovom pregledu koristi se jedna kap kapilarne krvi, koja se uglavnom uzima iz prsta, stavlja na pločicu mikroskopa i odmah, bez ikakve obrade, posmatra u tamnom mikroskopskom polju (dark field). Obično je za pregled dovoljno pola sata.

Ovde pročitajte o pulsnoj dijagnostici pomoću koje srčani ritam otkriva bolesti ali i vašu duboku prirodu.

Za to vreme lekar i pacijent na ekranu vide uvećanu sliku krvi u živom pokretu, kao i sve patološke promene, a na kontrolnom pregledu efekat lekova, biljnih  preparata i mikrorezonantne  terapije. Kod zdravih osoba koje vode zdrav način života, kvalitet krvi  je dobar i ne menja se.

– Na ovaj način bolest može da se otkije u samom začetku dok se još nije pojavila  klinička manifestacija. Bolest ne nastaje za jedan dan, već ima četiri faze: Prva je informaciona (loša međućelijska komunikacija), sledeća je energetska i te dve faze mogu da se otkriju samo pomoću metoda kvantno-informacione medicine, kao  što su biorezonantni skener i darkfild mikroskop. Tek treća faza pokazuje evidentne promene u laboratoriji, a četvrta otkriva bolest  pomoću ultrazvuka. Zanimljivo je da uredne nalaze vidim kod starijih ljudi, koji vode računa o ishrani, unosu tečnosti i redovnoj šetnji, a najgore rezultate otkrivamo kod dece jer jedu brzu hranu, piju energetske napitke i uopšte žive nezdravo. Nepravilna ishrana u ranom detinjstu uzrok je mnogih zdravstvenih tegoba u kasnijim godinama – objašnjava naša sagovornica. 

Ovde pročitajte više o mogućnosti da se analizom krvi otkrije rak dojke.

Pomoću darkfild mikroskopije otkriva se i stanje leukocita, njihova funkcionalna sposobnost da se bore s mikroorganizmima, kao i uticaj acido-bazne ravnoteže na njihovu aktivnost. Može se videti i stanje trombocita, sklonost trombozi i sposobnost zgrušavanja krvi. Na ovaj način otkrivaju se i oštećenja krvnih ćelija, usled dejstva slobodnih radikala, što uzrokuje mnoga oboljenja, kao i usled nedostatka vitamina, gvožđa, folne kiseline i hroničnog nedostatka kiseonika. Vidi se i stanje tečnog dela krvi, plazme, stepen njene čistoće, prisustvo mikroorganizama (bakterija, virusa, parazita, gljivica), prisustvo kristala holesterola, mokraćne kiseline ili patoloških proizvoda (toksini, teški metali), dok prisustvo ateromskih pločica ukazuje na proces ateroskleroze  krvnih sudova, a fibrinskih vlakana – na oboljenja jetre.

Tekst: Žaklina Milenković

3. IZVOR: B92

Beograd — Darkfild mikroskopija, odnosno pregled žive kapi krvi na tamnom polju, može da otkrije rizik i od ozbiljnih bolesti nekoliko godina unapred.

Kliknite na sledeći naslov da biste pročitali tekst:

Pregled krvi i prevencija bolesti

Napomena autora bloga:

CaliVita već više od 10 godina ima svoje ordinacije za pregled žive kapi krvi u Novom Sadu, Beogradu i Nišu i jedina u srbijiedukuje lekare za taj pregled.

https://zdravljemdobogatstva.wordpress.com/2014/09/04/sta-je-to-darkfild-mikroskopija/

1

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: