Primer zdravog mršavljenja

6 дец

CaliVita International u Srbiji je sprovela program za regulaciju telesne težine od februara do maja meseca u savetovalištima u Beogradu i Novom Sadu. Program i procedura su bili objavljeni na sajtu CaliVite, od opredeljenih je traženo da donesu laboratorijske nalaze i prilikom prvog pregleda imali su mogućnost da urade analizu žive kapi krvi na Darkfild mikroskopu. Prilikom prvog susreta uradjen je opšti pregled, krvni pritisak, puls i merena je telesna težina na OMRON BF 511 vagi koja meri i body mass index, procenat masnoća u telu, procenat telesnih mišića i nivo visceralne masnoće. Pripremljene su Brošure u kojoj su dati opisi i saveti za ishranu uz konkretan jelovnik za 16 dana.

 Na početku je bilo dosta osoba koje su započele program. U međuvremenu su mnogi odustali (kao što to obično biva sa mršavljenjem) ali oni koji su bili uporni imali su sjajan rezultat.

 Izvdvojili bi jedan jako uspešan primer osobe koja je oslabila 30 kg za tri meseca. Nije radio analizu žive kapi krvi, praćen je po napred opisanom protokolu.

Oskar Č., 42 godine, visine 190 cm telesna težina 141 kg, krvna grupa O.  Laboratorijske analize su bile u granicama referentnih vrednosti, lipidni status je bio: holesterol 5,5; trigliceridi 1,58; Hdl holesterol 0,80; LDL 3,90. Krvni pritisak i puls su bili u granicama normale. BMI=38,1; Procenat masnoća u telu=34, 6%; mišićna masa=29, 9%; visceralna masnoća=20.

 Preporučena je dijeta u skladu sa krvnom grupom uz jelovnik za 16 dana iz brošure, s tim, da je voćni doručak bio zamenjen sa mesno povrćnim doručkom.

Od suplemenata je preporučen:

Nopalin 3×3,

Koenzim Q10 od 50 mg,

Rodiolin 2×1 i

Liquid L- karnitin 2×1 supena kašika.

 Pošto je poljoprivrednik, redovno je obavljao svakodnevne poslove, traktorom obrađivao zemlju i vozio je bicikl povremeno, nije imao planske fizičke vežbe.

 Nakon mesec dana na prvoj kontroli imao je

128,7 kg. Pošto je uveče osećao glad uz postojeće suplemente dodali smo Citrimax i Chromium uveče jednu tabletu.

 Nakon dva meseca telesna težina je bila 119,4 kg, uz ostale vrednosti u padu, dobro se osećao i nismo menjali suplemente.

 Nakon tri meseca TT=119,1 kg, smanjili smo Nopalin na 3×2 , Rodiolon 2×1 i Coenzim Q 10 50 mg. Dogovorili smo se da nastavi sa ishranom u skladu sa krvnom grupom, da jede malo veću količinu ali da poštuje princip belančevinast-skrobni, ugljeno hidratni i voćni dan. Ako u toku dana pomeša hranu, da sledeći dan bude voćno-povrćni dan.

Nakon dva i po meseca (šest meseci od početka programa) je na kontroli imao TT=108; 5kg; BMI=29,9; procenat masnoća u telu=19,9%; mišićno tkivo= 37,5%; a visceralna mast =11.

 On se odlično osećao. Laboratorijski nalazi :

Holesterol 4,49; Trigliceridi 1,08; HDL 1,16; LDL 2,84. Krvni pritisak i puls uredni, ima cilj da još oslabi da bude ispod 100 kg.

 Oskar je dokaz da kada neko ima jasan cilj da reguliše telesnu težinu i u tome istraje, uz pomoć dodataka ishrani i usklađene ishrane sa krvnom grupom može i da uspe. O njegovoj transformaciji slike govore više or reči.

Prim mr sci dr Amalija Tarnocki

slika 3

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: