Mrežna trgovina – potrošački sistem distribucije – Mrežni Marketing

13 дец

Mrežna trgovina predstavlja način distribucije  robe i usluga kroz organizovanu mrežu potrošača. Mrežu organizuju sami zadovoljni potrošači, usmenom preporukom, odnosno reklamom od usta do usta, što čini suštinu mrežnog (network) marketinga.

Mrežna trgovina, odnosno mrežni marketing, je prirodni, evolutivni sled direktne prodaje nastao kao odgovor proizvođača na mane klasične trgovineDakle, mrežnu trgovinu je osmislio proizvođač (ne potrošači, veleprodaja ili maloprodaja, oglašivači…) de bi zaštitio sebe i svoje potrošače time što potrošače svoje snabdeva po jeftinijoj – diskontnoj ceni, svoj novac dobija na vreme i u celosti i što ima zadovoljne potrpšače koji ne samo što se uvek iznova vraćaju, nego i sami reklamiraju proizvode.

Oni koji u Mrežnom Marketingu odluče da se time bave u smislu dopunskog ili osnovnog posla, i ako prate poslovni sistem kompanije, imaju priliku za neograničenim zaradama.

Mrežni marketing je sistem koji tačno prati svaku našu preporuku i adekvatno je nagrađuje u zavisnosti od prometa koji je zahvaljujući toj preporuci nastao.

Time su proizvođači za sebe, pored brže naplate, obezbedili i bliskiju povezanost sa svojim potrošačima ponudivši im mogućnost pokretanja vlastitog posla. U mrežnom marketingu vi ne radite za kompaniju, za proizvođača, vi ste nezavisni vlasnik svog posla i dobijate provizije na osnovu markentiškog plana kompanije sa kojom ste potpisali poslovni ugovor.

Izgleda jednostavno… i zaista jeste jednostavno ali nije baš tako lako kao što izgleda.

Zašto???

Jer, na žalost, živimo u komplikovanom svetu, pa je teško shvatiti da se iz jedne ovako jednostavne ideje može roditi veliki biznis. Ali, genijalnost leži upravo u jednostavnosti. Ovo jeste biznis, i to veliki, ali nije uvek lak, jer predstavlja rad sa ljudima i zahteva ono što ljudima (većini) najteže pada, a to je stalan rad na sebi. Da, čoveku je najteže da menja sebe, svoje navike i svoje stavove. Ipak, oni koji su spremni na to, u ovom poslu postaju veoma uspešni, zadovoljni i finansijski obezbeđeni i slobodni ljudi.

A kako to izgleda u mrežnoj trgovini, na primer, u CaliVota mrežnom marketingu.

Recimo da vam se sviđaju neki proizvodi, odnosno, potrebni su Vam da sačuvate ili ppravite svoje zdravlje. neke Te proizvode možete kupovati kao običan kupac po 100%-tnoj ceni proizvoda kao što kupujete u bilo kojoj trgovini. Ali ovde nema maloprodaje, a ne možete kupovati direktno od kompanije ukoliko niste registrovani kupac. Zato kupujete od registrovanih kupaca koji su partneri kompanije (distributeri).

Ukoliko se povežete, na primer, sa mnom kao kao registrovanim članom CaliVite, bićete snabdeveni željenim proizvodima i dobićete savete i informacije o novostima vezanim za kompaniju i proizvode koji vas interesuju.

Druga opcija je da se povežete sa mnom kao registrovanim potrošačem i sami postanete registrovani kupac i ostvarite niz pogodnosti koje vam to donosi. Registracijom dobijate mogućnost kupovine proizvoda sa popustom (članska, nabavna, veleprodajna cena…) i mogućnost (ali ne i obavezu) da gradite svoj posao ako to želite.

Pre svega bi trebalo shvatiti da vas registracija (ili učlanjenje) koja je besplatna, na ništa ne obavezuje niti imate bilo kakvu obavezu da redovno kupujete proizvode i kad Vam ne trebaju. Ona je samo grancija na vaše lično zadovoljstvo, da ćete proizvode dobijati po diskontnoj ceni, odnosno 25% jeftinije, da ćete imati besplatne savete lekara savetnika, da će vam proizvodi biti dostavljeni na kućnu adresu čime štedite svoje vreme, da možete proizvode poručivati telefonom, e-mailom, ili preko Webšop prodavnice na savremen  onlain način, da ćete imati pravo na poklon proizvode za kupovinu veću od 80-90 evra (u dinarima), kao i pravo na mnoge akcije koje kompanija nudi, da ćete za kupovinu veću od 100 evra (u dinarima) tokom kalendarskog meseca imati povraćaj novca koja zavisi od količine potrošenog novca… i još mnogo povoljnosti.

3. Mrezna trgovina - prikaz

Međutim, ako želite da iskoristite mogućnost veće zarade, možete preporučivati proizvode svojim prijateljima, prijateljima Vaših prijatelja, poznanicima, sasvim nepoznatim ljudima preko internet i telefonskih alata i što veći promet se dešava vašom preporukom, tj. što više kupuju ljudi koje ste vi upoznali sa ovom idejom, veća je Vaša provizija odnosno Vaša zarada.

1

Mrežni marketing zaista nema limita u zaradi, možete zaraditi koliko želite, možete dostići vremensku i finansijsku nezavisnost, ali to zahteva predan rad, strpljenje i istrajnost i dosledno pridržavanje dokazanog poslovnog sistema uspeha.

Put može trajati kraće ili duže, ali na kraju nagrada je ista za sve koji stignu do cilja. U mrežnom marketingu nema neuspešnih, postoje oni koji su uspeli, oni koji su na putu ka uspehu i oni koji su odustali.

Ako želite i Vi da koračate putem uspeha, pridružite nam se. Čeka Vas Tim stručnjaka čija će Vam pomoć biti od velike koristi na tom putu.

Dobro došli u Kuću zdravlja.

4

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: