Nemojte živeti u bolovima!

30 дец

Nemojte živeti u bolovima!

 

Boli Vas koleno?

Imate osećaj da su Vam zglobovi previše kruti?

Čak i od najmanjih pokreta zglobova imate bolove?

Artritis može zagorčati život ne samo Vama, već i još 60 miliona ljudi širom sveta pati od ovog zdravstvenog poremećaja. U čak 70% slučajeva je prisutna upala sa stalnim bolom, zbog čega mnoge od tih osoba pribegavaju upotrebi jakih lekova protiv bolova i antiinflamatornih preparata, iako priroda nudi rešenje.

2011 godine je rađena jedna studija, u kojoj su učestvovale osobe koje su zbog zapaljenja i bolova u zglobovima usled artritisa već jedva mogle da pokreću svoje zglobove. Prema rezultatima koji su dobijeni nakon 3 meseca konzumiranja dnevno 120 ml acai soka, učesnicima je kontinualno meren raspon pokreta, stepen njihovog bola i indeks stepena zapaljenja. Do kraja studije učesnici su mogli da lakše pokreću kolena, zglobove ramena i kuka, i došlo je i do smanjenja bolova, kao i veličine indeksa stepena zapaljenja. Istraživači pretpostavljaju, da se ovo dejstvo može pripisati antioksidansima, koji se mogu naći u sastavu voća acai.

Acai pored toga može da pomogne i u slučaju određenih srčanih ili malignih oboljenja, pa čak i u slučaju gojaznosti može da se radi o skrivenom zapaljenju. U jednoj drugoj studiji rađenoj 2006. utvrđeno je da jedna od glavnih aktivnih materija u voću acai, inhibira (sprečava) dejstvo određenih hemijskih jedinjenja koja su odgovorna za nastajanje zapaljenja, ili one, za koje se već ranije dokazalo, da učestvuju u procesima nastajanja određenih malignih obolenja.

Uzimajte dakle svakodnevno acai sok i budite opet spremni na akciju!

Napomena: U kombinaciji sa Joint Protex-om postižu se fantastični rezultati kod problema sa zglobovima.

Ako to do sada niste učinili, registrujte se OVDE

Acai plod

Korišćena literatura:
Effects of Açai (Euterpe oleracea Mart.) berry preparation on metabolic parameters in a healthy
overweight population: A pilot study – Udani et al. Nutrition Journal 2011, 10:45
Cyanidin-3-glucoside, a Natural Product Derived from Blackberry, Exhibits Chemopreventive and Chemotherapeutic Activity – Ding et al., The journal of biological chemistry vol. 281, no. 25, pp. 17359 –17368, june 23, 2006
Pain Reduction and Improvement in Range of Motion After Daily Consumption of an Ac¸ai (Euterpe oleracea Mart.) Pulp–Fortified Polyphenolic-Rich Fruit and Berry Juice Blend – Jensen et al., J Med Food 14 (7/8) 2011, 702–711
2

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: