Bogato CaliVita info veče u Leskovcu

30 јан

CaliVita je čudo!

Nešto mi se odužilo ovo vreme od prethodne info večeri pa sam jedva dočekala ovo druženje, prvo u ovoj godini. Umalo da prošlog četvrtka odem. Bila sam spremna i da mi ne beše moje saradnice, mlade doktorke Marije, otišla bih jer mi je duboko u svesti 29. januar  bio tada i tačka. Ma kažem vam, divno, prijatno, korisno, kreativno čudo!

Ne, nije to gazdina firma u koju – najčešće još sanjiv i opterećen ćudima šefa – ideš nerado, ideš da radiš za gazdu, da njemu gomilaš bogatstvo a za uzvrat dobijaš bednu platu, kritike, pretnje, šikaniranja, naredbe, neretko budeš objekat za iskaljivanje besa sujetnih šefova, a vrlo često ni to malo od nazovi plata ne dobijaš mesecima pa i nikad.

CaliVita nije samo obična Kuća zdravlja, CaliVita je ljubav, zadovoljstvo, lična volja, radost, razmena iskustava, pomoć u svakom trenutku i za sve, osmeh… Doktori, učitelji, inženjeri, pravnici, automehaničari, vodoinstalateri, frizeri, nezaposleni, penzioneri… svi jednaki i svi prijatelji. Nema diskriminacije. Postoje samo uspešni i oni na putu do uspeha koji imaju svu podršku i pomoć kompanije i onih uspešnih da i onipostignu svoj maksimum.  

Eto, zato ja svesno ili nesvesno pomeram datum čitavu sedmicu unazad.

2

I evo nas na prvoj info večeri u ovoj godini u Leskovcu, gradu koji polako ali sigurno postaje novi centar CaliVite i CaliVitanaca.

17 sati, svečana sala Tehničke škole, stigao ohoo… dobar broj ljudi, stigla i dr Mira Babić iz Beograda, doktorka koja je rešila da jug probudi iz sna pošto su Beograd i sever zemlje odavno budni kad su zdravlje i finansijska nezavisnost u pitanju, a uzimajući u obzir njenu čudesnu energiju i odlučnost, uspeće u tome.

Profesor Zoran Anđelković, Palmmenadžer CaliVite i glava južnih CaliVitanaca, u svom nadahnutom stilu, pozdravlja prisutne, upoznaje nove CaliVitance i one koji će to uskoro postati sa kompanijom, njenom delatnošću, filozofijom „zdrav čovek pre profita“ i planovima za budućnost. Ponosan je na ono što je do sada učinjeno i uvek spreman da pomogne svakome da nam aktivnosti i rezultati budu još bolji. Da i jug progleda.

 1 Dr Milan Stojković, lekar  integrativac, zadužen za lekarsko predavanje imao je baš zanimljivu i aktuelnu temu:

METABOLIZAM I METABOLIČKI TIPOVI.

Svoje izlaganje je započeo rečima: Onaj ko je udahnuo život na ovoj našoj Planeti (priroda, Bog ili ko već!), o svemu je razmišljao pa je biljkama dao fotosintezu a nama metabolizam“.

Metabolizam  je skup hemijskih reakcija koje se odvijaju u živom organizmu kako bi održale život. Ti procesi omogućuju organizmu da raste, da se razmnožava, da održava svoju strukturu i reaguje na okolinu. Prema metaboličkim reakcijama, metabolizam se deli na katabolizam kojim se razgrađuju organske supstance i anabolizam koji koristi energiju za izgradnju ćelijskih delova kao što su npr. proteini i nukleinske kiseline.

Bazalni (bazični) metabolizam je broj koji pokazuje iznos minimalne energije (kalorija) koja je potrebna da bi telo obavljalo osnovne funkcije: da bi se disalo, da bi se održavala cirkulacija krvi i temperatura tela. Za grubo izračunavanje visine BMR potrebna su četiri podatka: pol, godine, visina i težina.

Takođe, brzina metabolizma nije kod svih osoba ista. Najbolje je normalna brzina, ali postoje ljudi sa ubrzanim ili usporenim metabolizmom. Zato je veoma važno dnevnu aktivnost, ishranu i stil života prilagoditi svom metabolizmu kako bismo održali normalnu telesnu težinu i opšte zdravlje.

“Najbolji branilac nas samih je naš organizam. On ima svoju odbrambenu vojsku i ako tu vojsku pravilno negujemo, bićemo lepi i zdravi” – rekao je dr Miša.

Ipak, postoji nešto što nas često sprečava da negujemo svoj metabolizam. To su navike kojih se teško ili nerado odričemo iako često sebi obećavamo “od danas ću drugačije…”!!!

Istina, na genetske faktore ne možemo mnogo da utičemo, ali možemo  kroz ishranu, stil života, promenu navika … da izbegnemo posledice genetskog faktora, ublažimo ih ili odložimo.

CaliVita je u paleti svojih proizvoda razvila nekoliko prirodnih preparata koji u mnogome mogu da pomognu metaboličke procese u našem organizmu i ne dozvole poremećaje kao što je gojaznost na primer. To su:

  • Slim formula – dnevni sagorevač masti
  • Trimex – noćni sagorevač masti
  • Citrimax-Chromium (hrom)
  • Nopalin (pustinjski kaktus) (svetska zdravstvena organizacija je ovaj proizvod zvanično proglasila lekovitim) i dragocen i nezamenljiv
  • Rhodiolin (Rodiolin, rhodiola rosse) koji štiti organizam od posledica stresa.

Osnovna poruka predavanja dr Miše je: Promenimo loše navike i pomognimo odbrambenoj vojsci našeg organizma da se izbori sa svim štetnim izazovima 21. veka i uživajmo u životu.

 3

Dr Mirjana Babić je srdačno pozdravila Leskovčane i pohvalila aktivnosti leskovakih CaliVitanaca. Napomenula je da život ne mora da prođe tek tako pored nas ako ga uzmemo u svoje ruke, donosimo prave odluke i nepokolebljivo sledimo svoj put do cilja.

Naglasila je reči Sebastijana Knajfa da je “lična odgovornost svakog pojedinca za svoje zdravlje” i da se u skladu sa tim i ponašamo da bismo ga sačuvali.

Objasnila je poslovnu mogućnost kompanije koja, ako razumemo sistem poslovanja, može da nam promeni život iz korena. Sa ponosom ističe svoje lepe godine koje, zahvaljujući CaliViti, nisu u skladu sa njenim mladalačkim izgledom i energijom koja zadivljuje.

U CaliViti se ne radi. Samo se dele informacije koje znače život, zdravlje i finansijsku sigurnost. A dnevno 2 sata slobodnog vremena da se tome posveti ima svako. Umesto praznjikavih razgovora i jadikovki uz kafu, gledanja beskorisnih serija ili igranja igrica uz kompjuter, učinite nešto korisno za sebe i svoju porodicu. Iskoristite fantastične mogućnosti koje kompanija CaliVita nudi, bilo u pogledu zdravlja, bilo u pogledu poslovne šanse. Na Vama je da odlučite” – poručila je dr Mira.

4

UZ OVAKVE RAZGOVORE I INFORMACIJE KOJE  ŽIVOT ZNAČE, VEČE JE BRZO PROTEKLO.

Ali se nije završilo.

Svi skupa otišli smo na svečano otvaranje našeg novog Centra za unapređenje kvaliteta života i zdravlja.

O svečanom otvaranju u sledećem blogu.

Zdravi nam i dugoveki bili!

Vaša Duna.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: