Prirodna zaštita protiv gripa

30 јан

Kako se možemo zaštiti?

 

Prirodna zaštita protiv gripa

Da li ste već razmišljali o tome, zašto zimi ima mnogo više slučajeva gripa, kao i uglavnom isto virusima izazvane prehlade? Zar su samo tada aktivni uzročnici? Ne, jer ih ne zadrži carina na granici, već ih sprečava naš imuni sistem. Najznačajnije oružje našeg imunog sistema naspram spoljašnih uzročnika je naša krv. Samo tamo može efikasno da nas zaštiti, gde može da postavi svoju vojsku belih krvnih zrnaca – ali zimi, usled sužavanja krvnih sudova u nosu i grlu zbog hladnoće, odbrana postaje nepotpuna, pa uzročnici mogu da prodru!

Kako se možemo zaštiti od toga? Za određene rizične grupe, rešenje mogu da predstavljaju sezonske vakcine protiv gripa, ali one su delotvorne samo protiv dva tipa virusa uzročnika gripa, tako da se za zaštitu od ostalih uzročnika vredi potruditi da uz pomoć prirode “izgradimo zaštitni štit”.

SambuRex, zahvaljujući visokoj koncentraciji ekstrakta zove sa dodatim cinkom i vitaminom C, može doprineti jačanju imunog sistema protiv zaraza izazvanih virusima, a pored toga, pošto je u pitanju sirup izuzetno prijatnog ukusa koji ne sadrži alkohol ili dodatne šećere, i deca ga veoma rado prihvataju. Prema ispitivanjima, SambuRex može da pomogne i onima, koji već pate od simptoma gripa, tako što će doprineti skraćivanju vremena potrebnog za prestanak neprijatnih simptoma, kao i ublažavanju istih. Ukoliko želite da obezbedite odgovarajuću zaštitu tokom zime za potrebe cele porodice, bolje je da požurite, pošto će SambuRex Pak biti dostupan samo do 15-og marta!

Cink se nalazi posebno i u proizvodima Chelated Zinc i Mega Zinc, i to u helatnom obliku, koji se mnogo lakše i efikasnije apsorbuje u organizmu. Prema zbirnim rezultatima nekoliko različitih nezavisnih ispitivanja danas već znamo i to, da odgovarajući unos vitamina C i cinka može doprineti ublažavanju neprijatnih simptoma prehlade i ostalih infekcija diasajnih puteva, simptoma gripa, skratiti vreme trajanja bolesti, kao i smanjiti rizik od nastanka zapaljenja pluća, što bi moglo dovesti do dodatnih komplikacija. C300 Plus, C500 ili C1000 Plus u kombinaciji sa cinkom mogu pomoći da pravilno ojačamo i pripremimo imuni sistem za zimske mesece.
Pored toga ne treba zaboraviti ni na pravilnu dopunu vitamina D! Tokom zime, usled tamnih dana bez sunčeve svetlosti, pojava nedostatka vitamina D dostiže ekstremne razmere, ali to bi se lako moglo prevenirati, jer uz odgovarajući unos vitamina D, broj slučajeva pojave gripa bi se mogao smanjiti za čak oko 90%. Jedna kap proizvoda D-drop sadrži 400 IJ vitamina D3, tako da zahvaljujući tome, svako, od najmanjih do najstarijih, uključujući i trudnice i gojazne, može na jednostavan i lak način koristiti prilagođeno sopstvenim specifičnim potrebama, i na taj način značajno smanji rizik od gripa.

Pažnja!

SambuRex: Proizvod se ne preporučuje osobama koje su alergične na lekovitu biljku krstašicu (cruciferae), onima koji boluju od autoimunih obolenja i uzimaju lekove za supresiju imunog sistema. Ne preporučuje se deci mlađoj od 3 godine. Period upotrebe ne treba da bude duži od osam nedelja. Dobro promućkati pre upotrebe. Nakon otvaranja, proizvod čuvati u frižideru.

Chelated Zinc, Mega Zinc: U slučaju problema sa bubrezima, posavetujte se sa svojim lekarom, imajući u vidu, da se cink putem urina izbacuje iz organizma.

C300 Plus, C500, C1000 Plus: Vitamin C je osetljiv na toplotu i svetlost, i to se mora uzeti u obzir prilikom skladištenja. Ukoliko u porodičnoj istoriji bolesti imate pojavu kamena u bubrezima, posavetujte se sa lekarom pre upotrebe ovog proizvoda!

D-drops: Proizvod mora da se čuva daleko od direktnog svetla! Ne primenjivati u stanjima koja podrazumevaju visok nivo kalcijuma u serumu (hiperkalcemija)! U slučaju kamena u bubregu, potražite savet lekara, kao i u slučaju aplikacije drugih preparata koji sadrže vitamin D (da ne bi došlo do predoziranja)!

C vit

Korišćenaa literatura i izvori:

Randomized Study of the Efficacy and Safety of Oral Elderberry Extract in the Treatment of Influenza A and B Virus Infections – Zakay-Rones, Z.; Thom, E.; Wollan, T.; Wadstein, J., The Journal of International Medical Research, Volume 32, Number 2, March 2004 , pp. 132-140(9)

Anti-influenza virus effects of elderberry juice and its fractions – Kinoshita E, Hayashi K, Katayama H, Hayashi T, Obata A., Biosci Biotechnol Biochem. 2012;76(9):1633-8 

Immune-Enhancing Role of Vitamin C and Zinc and Effect on Clinical Conditions – Wintergerst et al., Ann Nutr Metab 2006;50:85-94
Orvosi Hetilap, Szupplementum, Akadémia Kiadó 2012. május

6

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: