Zdravlje – trend 21. veka

25 феб

Zašto industrija zdravstvene zaštite

U 21. veku, čovečanstvo mora da se suoči sa problemima koji utiču na ceo svet: ubrzano informaciono društvo, povećanje industrijske i poljoprivredne proizvodnje usled prenaseljenosti, zagađenje životne sredine i efekat staklene bašte. Kao rezultat svega toga – prema jednoj studiji Evropske Unije iz 2006. godine* – kvalitet zemljišta postaje sve gori i gori, tako da povrće i voće danas sadrži sve manje i manje količine vitamina i minerala, koje se tokom procesa prerade namirnica (kuvanje, pečenje) mogu dodatno smanjiti.

Usled rastućeg broja specifičnih zahteva koje diktira savremeno potrošačko društvo, sve više ljudi teško nalazi dovoljno vremena za to, da obezbedi odgovarajući standard života za sebe i porodicu. To znači dodatno fizičko i psihičko opterećenje za organizam. Zbog ubrzanog tempa života nemamo dovoljno vremena da se pravilno hranimo, da se opustimo ili odmaramo. Istovremeno, zaboravljamo na to, da stres i neadekvatan unos hranljivih materija troši rezerve našeg tela, što može dovesti do pojave bolesti ili čak prerane smrti..

Zbog toga se sve veća pažnja posvećuje neophodnosti uzimanja dodataka ishrani jer oni upotpunjuju Vašu ishranu i pomažu očuvanje zdravlja i sa time naglo raste i njihova prodaja.

Budite i Vi deo ove industrije koja se masivno razvija!

Gobalno tržište vitamina i suplemenata širom sveta vredi 68 milijardi dolara. Sjedinjene Države su lideri po pitanju vlasništva deonica vitamina i dodataka ishrani sa oko 30%, ali Evropa takođe poseduje 14% deonica svetskog tržišta.

Prognoze su zaista ohrabrujuće. Tržište vitamina i minerala (ali izuzimajući druge dodatke ishrani kao što su biljne tablete, probiotike, i sl.) imaju sveukupni godišnji rastod 4.5%, što će približno iznositi oko 30 milijardi USD 2015. godine

Populacija koja stari suočava se sa raznim zdravstvenim problemima koje karakterišu dugovečan život, poput oslabljenog vida i smanjene pokretljivosti i a kao rezultat tržište ciljane suplemetacije se razvija velikom brzinom, što potvrđuje i upotreba glukozamina u preparatima za poboljšanje pokretljivosti zglobova, luteina u proizvodima za zdravlje očiju, i probiotika u dodacima za poboljšanje varenja.

Ukoliko želite da se priključite ovome, ne gubite vreme! CaliVita Vam pomaže da postignete svoje ciljeve uz pomoć širokog spektra proizvoda za očuvanje zdravlja i jedinstvene poslovne mogućnosti. 

Javite se i mi ćemo Vam pomoći da budete em zdravi, em u Trendu.

2

Izvor:

Thematic Strategy for Soil Protection, Brussels, 22.9.2006

www.who.int

http://www.reportlinker.com/d014753756/World-Vitamin-and-Supplement-Industry.html

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: