Uskoro stiže novi proizvod Pure Inulin

7 мар

Pure Inulin

Pure inulin

Za unutrašnji Mir . . .

Od sindroma nadraženih creva u Sjedinjenim Američkim Državama pati oko 45 miliona osoba. Ovo obolenje direktno pogađa i naše članove: prema rezultatima dobijenim putem ankete za nedostatak vitamina, utvrdili smo, da svaka peta osoba pati od neke vrste metaboličkog poremećaja. To je jedno od najčešćih zdravstvenih poremećaja sa kojim se ljudi obraćaju svojim lekarima, ali zbog neprijatnih pratećih simptoma nerado pričaju o tome.

Sindrom nadraženih creva (IBs) sam po sebi ne predstavlja teško obolenje, ali bez obzira na to, značajno doprinosi narušavanju kvaliteta života. Pored proliva i zatvora, takođe dovodi do nadimanja, osećaja nelagodnosti u želudcu, mučnine, bolova i grčeva, a pored toga mogu se javiti i dodatni problemi u vidu glavobolja, nesanice i poremećaja sna, kao i problema sa koncentracijom, ukoliko postoji neki zdravstveni poremećaj u crevnom traktu.

U najuobičajenije metode tretiranja i dalje se koriste sredstva za ublažavanje ili eliminisanje simptoma, poput sredstava poput spazmolitika, lekova protiv dijareje, preparate protiv bolova i nadimanja, lekova koji se koriste za lečenje depresije, a sve je to samo lečenje simptoma. Međutim, bilo bi važno da se izaberu takva rešenja, koja mogu olakšati tegobe na duži vremenski period, i po mogućstvu na blag i što prirodniji način. To je ono što nas je ubedilo da uvede najnoviji proizvod CaliVite, Pure inulin, uz pomoć kojeg možete postići poboljšanje kvaliteta života u Vašim svakodnevnim aktivnostima.

 Uz inulin protiv IBS

Inulin je prirodna supstanca, koja pripada porodici prebiotika; to je u vodi rastvorljivo vlakno, koje nijedan od naših digestivnih enzima ne može svariti, tako da do creva stiže u nepromenjenom obliku. Tamo služi kao odličan izvor hranljivih materija za potrebe umnožavanja korisnih bakterija, poput bifidobakterija ili Acidophilusa, a pored toga takođe inhibira i razmnožavanje štetnih bakterija u crevima.

Kao rezultat tog procesa, doprinosi ponovnom uspostavljanju narušene ravnoteže crevne flore, i smanjuje formiranje toksičnih materija, tako da može igrati ulogu u prevenciji raka debelog creva. Dobroćudne crevne bakterije ne samo što doprinose održavanju zdravlja sistema za varenje i smanjuju simptome IBS, već takođe podržavaju i normalno funkcionisanje imunog sistema.

Zašto da odaberete CaliVita Pure Inulin?

Zato što:

  • 100% čist inulin bez pomoćnih sredstava,
  • potiče iz prirodnih izvora, vlakna ekstrahovana iz cikorije,
  • zbog blago slatkastog ukusa se lako može mešati u namirnice i napitke,
  • funkcioniše i kao prirodna zamena za šećer

(ne povećava nivo šećera u krvi i nije potreban insulin za varenje),

  • lako i jednostavno se dozira,
  • prodaje se u ekonomskom pakovanju, sa količinama dovoljnim za 40 dana.

Pure Inulin • 198,5 g

Aktivna supstanca po porciji (1 čajna kašika=5,8 g): Inulin prah 5,8 g

Upotreba:

Pomešati 1 čajnom kašičicom sa hranom ili napitkom, maksimalno 3 puta na dan.

Da li ste znali?

Da se sindrom nadraženih creva često može izvorno povezati sa pshičkim problemima?

Probajte naš Pure Inulin uz jedan Rhodiolin!

Pažnja:

Ako počnete da uzimate Pure Inulin, pobrinite se za svakodnevni odgovarajući unos tečnosti!

Uzimanje drugih lekova i dodataka ishrani treba raditi u razmaku od najmanje 2 sata od unošenja vlakana.

Uloga vlakana u očuvanju našeg zdravlja

Vlakna se nalaze u integralnim žitaricama, mahunarkama, voću i povrću. Oni mogu biti rastvorljivi u vodi (kao inulin iz cikorije, luka i lukovica, ili kao pektin koji se može naći u šargarepi i jabukama), i nerastvorljivih vlakana (npr. vlakna na bazi celuloze kao što su pšenične mekinje). Neka vlakna mogu da doprinesu rastu određenih probiotskih sojeva koje čine našu crevnu flore; a to su prebiotici.

Iako mi ne možemo u potpunosti da svarimo vlakna, dok oni prolaze kroz naš digestivni trakt, ona i dalje podržavaju naše zdravlje na različite načine. 

Metabolizam šećera i kontrola telesne težine

Vlakna su u stanju da doprinesu povećavanju osećaja sitosti, pa posredno mogu pomoći ili potpomognuti dijetama za mršavljenje i održavanje zdrave telesne težine; mogu smanjiti povećanje nivoa šećera u krvi nakon obroka, povećavaju osetljivost na insulin i smanjuju rizik od razvoja dijabetesa tipa 2. 

Probavni sistem

Vlakna sa hranom prolaze kroz probavni sistem, ona bubre usled upijanja vode i tako doprinose povećavanju količine stolice, takođe

čine je mekšom i pomažu kretanje iste. Na taj način, vlakna doprinose održavanju redovne stolice, što predstavlja problem za mnoge

ljude zbog njihove neuravnotežene ishrane, malo fizičke aktivnosti ili starijeg doba. Osim toga, pojedina vlakna su u stanju da obezbede energiju za bakterije koje čine crevnu floru, doprinoseći mjihovom razmnožavanju i aktivnosti.

Zahvaljujući svim ovim blagotvornim uticajima, ishrana bogata vlaknima može pomoći u tome da se ublaže simptomi mladalačkog

i starinskog zatvora, kao i IBS-a (sindroma nadraženih creva). Od dobijenih zbirnih rezultata nekoliko velikih studija, takođe znamo da ishrana bogata vlaknima može da smanji rizik od nastajanja crevnih tumora, delimično zahvaljujući inhibiciji žučne kiseline,

omekšavanju stolice i smanjenju vremena potrebnog da namirnice prođu kroz creva, iako načini delovanja još uvek nisu u potpunosti otkrivena i razjašnjena.

Kardiovaskularni sistem

Vlakna mogu da vezuju žučne kiseline koje se proizvode u jetri koristeći holesterol iz krvi, tako da mogu takođe da doprinesu i smanjenju nivoa holesterola u krvi.

Pored toga, nekoliko studija je ukazalo i na to, da su vrednosti markera (kojima se meri nivo upale) kod učesnika koji su prosečno unosili više vlakana tokom ishrane takođe bili niži. Jedna sveobuhvatna studija koja je uključivala i prikupljanje podataka velikog broja ispitanika u trajanju od 13 godina, ukazala je na to, da se sa povećavanjem unosa vlakana proporcionalno smanjivao i stepen smrtnosti, posebno u smrtnim slučajevima prouzrokovanim kardiovaskularnim i oboljenjima digestivnog sistema, kao i drugim oboljenjima zapaljenskog porekla. 

Kako koristiti?

Kada se vlakna koriste u vidu tretmana, u prve 2-3 nedelje može doći do nadimanja, ali je u pitanju potpuno prirodan proces.

Treba obratiti pažnju na svakodnevni odgovarajući veći unos tečnosti, jer ako konzumirate vlakna u ekstra velikim količinama to bez odgovarajućeg unosa tečnosti može da izazove zatvor. Preporučljivo je da se lekovi i dodaci ishrani uzimaju pre ili posle unošenja vlakana, jer vlakna su u stanju da vezuju aktivne sastojke lekova ili vitamine na svojoj površini, i tako onemoguće pravilnu apsorpciju. Takođe, više puta je objavljeno, da inulin doprinosi apsorpciji kalcijuma, magnezijuma i gvožđa, tako da se ne može uopšteno izjaviti, da sva vlakna inhibiraju apsorpciju mineralnih materija.

Vlakna

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: