Uskoro stiže novi Strong Bones Plus – sa K₂ vitaminom

7 мар

Strong Bones Plus – sa K₂ vitaminom

CaliVita kontinuirano održava korak sa najnovijim tehnološkim razvojem i naučnim otkrićima. Slično kao i u slučaju istraživanja koja su vršena za vitamin D, u zadnje vreme i vitamin K postaje sve aktuelniji, pošto se otkriva sve više veoma obećavajućih rezultata. U skladu sa tim, kako bi obezbedili najsavremenija i najefikasnija sredstva za podršku očuvanja zdravlja kostiju, naš proizvod Strong Bones Plus će biti dopunjen sa vitaminom K.

Za još zdravije kosti

U svetlu dobijenih novih rezultata, uloga vitamina K u našem zdravlju je verovatno uporediva sa značajem vitamina D. Ima ulogu u procesima formiranja zglobova i zidova krvnih sudova, ćelijskog rasta i zdravlja kostiju; međutim prvenstveno je poznat po ulozi koju igra u koagulaciji (zgrušavanju) krvi.

Vitamin K protiv osteoporoze

Koštana gustina dostiže svoj maksimum u dobi od 20-25 godine, kada se zaustavlja rast koštane mase, tako da vredi obratiti pažnju na pravilnu ishranu i primenu odgovarajućih dodataka ishrani zarad očuvanja zdravlja naših kostiju već i tokom mladosti. Prema rezultatima istraživanja, nedovoljni unos vitamina K može povećati gubitak koštane mase, kao i rizik od nastajanja osteoporoze i preloma, dodatni unos vitamina K pomaže formiranje i jačanje kostiju, a pored toga pomaže, da se kalcijum ugrađuje u kosti, a ne u zid krvnih sudova.

Kompleksna zaštita za zdravlje kostiju

Nedavno objavljene studije su pokazale, da kada je unos kalcijuma i vitamina D dopunjen sa vitaminom K, rezultira efikasnijem povećanju koštane mase naspram suplementacije bez vitamina K. Jedna druga studija je pokazala, da je u grupi ispitanika koja je primala vitamin K₂, pokazao manji gubitak koštane mase koje nastaje usled starenja, a to

je istovremeno imalo i blagotvorno dejstvo na snagu kostiju. To je posebno korisno za žene nakon menopauze, kada je prioritet na održavanju po mogućstvu što višeg nivoa koštane mase. Strong Bones Plus sa dodatim vitaminom K₂, zajedno sa kalcijumom, vitaminom D i magnezijumom može doprineti jačanju koštane gustine (koji je primarni cilj u slučaju tretiranja osteoporoze) i pomaže u slučaju gubitka koštane mase usled starosti.

Šećerna bolest, poremećaji metabolizma i zapaljenja

Pozadina metaboličkog dejstva vitamina K još nije u potpunosti jasno utvrđena, ali nekoliko nezavisnih istraživanja su pokazala, da suplementacija vitamina K povećana osetljivost na insulin i poboljšava regulaciju glikemijskih procesa. Nivo vrednosti indeksa koji pokazuje nivo zapaljenja je takođe bio niži kod onih osoba, koje su uzimale veće količine vitamina K, tako da može da igra ulogu u procesima smanjenja upale.

Onovljeni Strong Bones Plus nudi još kompleksniju zaštitu, pa tako predstavlja idealno rešenje za jačanje i održavanje zdravlja kostiju za sve uzraste.

Pažnja:

U slučaju dugotrajnog povećanog unosa kalcijuma, posavetujte se sa svojim lekarom! Osobe koje uzimaju antikoagulantne lekove, treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe proizvoda Strong Bones Plus+ Vitamin K₂!

Strong bones plus sa K2

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: