Osteoporoza i kako je sprečiti

11 мар

 Strong Bones PLUS (100 kapsula)

Onovljeni Strong Bones Plus nudi još kompleksniju zaštitu, pa tako predstavlja idealno rešenje za jačanje i održavanje zdravlja kostiju za sve uzraste.

Naš svet se stalno menja. Kao mnogi drugi, i mi smo motivisani ubrzanim razvojem nauke i tehnike da naši proizvodi budu što je moguće efikasniji. CaliVita® se trudi da bude u toku sa promenama. U skladu sa zahtevima naših Članova, proširili smo paletu proizvoda – unapredili smo Strong Bones, jednu od najpoznatijih i najpopularnijih formula. Nova formula Strong Bones Plus pored kalcijuma i magnezijuma i vitamin D3,sadrži i vitamin K .

Svima je poznato da je našem telu potreban kalcijum i magnezijum za izgradnju i očuvanje zdravih zuba i kostiju. Istraživanja pokazuju da kalcijum, naročito ako se kombinuje sa vitaminom D, kao i vitaminom K, može da predupredi gubitak koštane mase. Ukoliko se u vašoj ishrani ne nalazi dovoljna količina kalcijuma, tada je potrebno da se putem suplemenata unosi dodatna količina.

Sakupili smo najčešće postavljena pitanja vezana za održanje dobrog stanja kostiju, na koja je odgovor dao specijalista ortopedije prof. mr. sci. dr Miloslav JANOVEC.

Šta utiče na zdravlje kostiju, i na njihovo očuvanje?
– Rizik lomljivosti kostiju se povećava pušenjem, prekomernom konzumacijom alkohola, konzumacijom velike količine crne kafe, kao i gaziranih napitaka. Loša ishrana, nisko proteinska ishrana i način života bez kretanja može imati slične posledice. Ukoliko se sve navedeno dešava tokom dužeg perioda, i ako drugi (na primer hormonski) poremećaji traju duže vreme, tada se javlja osteoporoza – bolest koja je danas veoma raširena.

Koji su simptomi osteoporoze?
– Osteoporozu ne prati bol, niti ima bilo kakvu spoljašnju manifestaciju – bez ikakvih simptoma je. Međutim, prelom kosti može biti alarmni znak za lekarski pregled specijaliste koji se bavi prevencijom i tretiranjem osteoporoze.

Kako se osteoporoza može preduprediti?
– Prema najnovijim saznanjima za uspešnu prevenciju i tretiranje osteoporoze od presudnog je značaja uzimanje kalcijuma i vitamina D3. Kalcijum se neće apsorbovati, ukoliko u telu nemamo dovoljne količine vitamina D, a manjak vitamina D je čest, a naročito kod starijih osoba. Sa godinama se sposobnost kože da stvara vitamin D u značajnoj meri smanjuje, a u isto vreme veoma malo namirnica sadrži vitamin D.

Osteoporoza se skoro u potpunosti smatra ženskom bolešću. Koliko je to tačno?
– Ne oboljevaju samo žene od osteoporoze, već i muškarci, međutim, tačno je da je broj muških pacijenata mnogo manji. Uopšteno govoreći odnos žena i muškaraca koji oboljevaju od osteoporoze u brojkama je 3:1.

Šta se preporučuje za prevenciju osteoporoze?
– Najefikasnija metoda prevencije osteoporoze je uravnotežena, raznovrsna ishrana, bogata kalcijumom i magnezijumom i aktivan način života. Nažalost, postoje izvesne situacije kada se ne možemo pridržavati nabrojenih stvari (intolerancija na laktozu, rigorozne dijete za mršavljenje, kao i periodi koji slede neku promenu – u slučaju primarno hormonalnih promena koštana masa može da se smanji.) Tada zaista vredi oprediliti se za kvalitetnu suplementaciju. Strong Bones Plus sadrži kalcijum, magnezijum i vitamin D3, formula koja sad u potpunosti zadovoljava opšte zahteve najsvežijih istraživanja prevencije i tretmana osteoporoze.

Uskoro stiže i nova, upotpunjena formula Strong Bones Plus koji pored Kalcijuma, magnezijuma i vitamina D, sadrži i vitamin K, koji, tako udruženi, još više doprinose  jačanju koštane gustine (što je primarni cilj u slučaju tretiranja osteoporoze) i pomaže u slučaju gubitka koštane mase usled starosti.

Upotreba: 2 tablete dnevno posle jela

Ukoliko se uzima kao dodatak tretmanu osteoporoze,potrebno je neprekidno kontinuirana primena, pošto bi nedostatak ovih elemenata rezultiralo ponovnim javljanjem bolesti.

Strong Bones plus K

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: