Zdravlje u proleće

25 мар

U susret proleću

lako gotova, zima je ostavila za sobom neke tragove koje bi trebalo „počistii“. To naročito važi za sve one koji su tokom zime dobili suvišne kilograme, još uvek osećaju umor, pospanost, nedostatak energije i imaju problema sa kožom, kosom, noktima i imunitetom. Ovo su samo neki od signala da je pravo vreme za prolećno čišćenje organizma. Čišćenje organizma ili detoksikacija ima za cilj da oslobodi organizam od viška kilograma, toksina i viška belančevina.

Prva komponenta dobre detoksikacije je da izbacite iz svoje ishrane sve ono šta je dominiralo u njoj tokom zimskih dana, a to su zamrznute i konzervisane namirnice, masne, pržene i pohovane obroke, suhomesnate proizvode, kao i svu ostalu hranu koja sadrži so, beli šećer; veštačke zaslađivače, aditive, konzarvanse i veštačke boje.

Komponenta od presudnog značaja je VODA – svakodnevno konzumirajte 1,5 – 2 litra vode, to će pozitivno stimulisati rad bubrega, jetre i čitavog digestivnog trakta. Na taj način se pospešuje rad metabolizma i podstiče eliminacija suvišnih materija i toksina iz organizma. Posebno preporučujem alkalnu ijoniziovanu vodu iz Aquariona. Nemojte čekati da budete žedni. Najbolje bi bilo da u toku dana kontinuirano pijete manje količine vode.

CaliVita nudi širok spektar suplemenata za pružanje podrške detoksikaciji organizma.

DETOKSIKACIJA

Ocean 21

Ocean 21 je tečni dodatak ishrani koji sadrži Aloe veru, osam vrsta morskih algi, Taheebo, borovnicu, cveklu i minerale. Ove biljke imaju posebno zaštitno i imuno-stimulirajuće delovanje u zaštiti od zračenja (čišćenje od radioktivnih čestica – cezijuma, ostroncijuma, itd.) i uklanjanju teških metala iz organizma (živa,olovo, kadmijum, itd.). One potpomažu i ubrzavaju Iimfnu drenažu, čime doprinose uklanjanju virusa, masnih čestica i nesvarenih ostataka hrane. Uklanjaju liposolubilne toksine (dioksin) iz organizma, deluju antigljivično, antivirusno i antibakterijski, kao prirodno sredstvo protiv zatvora.

Ocean 21 doprinosi stabilizaciji i harrmonizaciji endokrinog sistema, posebno prija osobama sa smanjenom funkcijom štitne žlezde. Primenom Oceana 21 podstičemo oksigenaciju ćelija, bolju prokrvljenost, a time i bolju ishranu svih tkiva. Važnost upotrebe Oceana 21 ogleda se i u remineralizaciji organizma, obzirom da sadrži preko 60 mineralnih komponenti i elemenata u tragovima.

Liquid Chlorophyll

Liquid Chlorophyll deli prvo mesto „šampiona detoksikacije“ sa Oceanom 21. Sadrži hlorofil iz lucerke i ima osobinu da alkalizuje organizam, neutrališe i ublažava neprijatne mirise tela i usta, ima jako antioksidativno protivupalno dejstvo, reguliše varenje i metabolizma. Obzirom da pospešuje zaceljivanje rana i ima antiseptički efekat posebno se preporučuje osobama sa „čirom“ na želucu i dvanaestopalačnom crevu, ulcerorznim kolitisom i Kronovom bolešću. Hlorofil gradi stabilne komplekse sa kancerogenim materijama, kao što su poliaromatični ugljenovodonici iz duvanskog dima, heterociklični amini u kuvanom mesu i aflatoksin B1 koji izaziva karcinom jetre i na taj način smanjuje apsorpciju navedenih materija iz organa za varenje u krvotok. 

Osim što je sredstvo za pročišćavanje Liquid Chlorophyll je i energetski preparat, jer sadrži obilje minerala (Fe, Ca, Mg, P, K ), kao i sve poznate vitamine.

CELULIT

Dolazak proleća donosi i suočavanje sa viškom kilograma i celulitom koje smo tokom zime vešto krili ispod džempera i kaputa. Nauka je dokazala da je pojava celulita zapravo rezultat zasićenja i nakupljanja toksina i masti u vezivnom tkivu kože. Primenom proizvoda koji stimulišu cirkulaciju i pomažu detoksikaciju možemo doprineti ublažavanju tog stanja. Ekstrakt zelenog čaja koji se nalazi u kremi C-Rx jača cirkulaciju, dok ruzmarin zajedno sa ostalim sastojcima može doprineti eliminaciji toksina iz ćelija. Najbolji rezultat u oslobađanju od viška kilograma i celulita se postiže kombinovanjem CRX kreme i Slim Formule ili Nopalina. Slim formula ispoljava efekat termogeneze u kojoj organizam unete kalorije koristi za stvaranje toplote i na taj način sagoreva višak masti. Nopalin učestvuje u procesu regulisanja nivoa šećera i masti u krvi, a uz pomoć svojih enzima pomaže uspostavljanje pravilnog varenja, reguliše funkcionisanje jetre i čišćenje debelog creva. Bogat je dijetnim vlaknima, pa smanjuje osećaj gladi i potrebu za „grickanjem“ između obroka.

ALERGIJA

Sa prolećem počinje i sezona alergija. Alergija predstavlja preteranu reakciju organizma na inače bezopasnu materiju i naš imuni sistem „prepoznaje“ tu materiju kao opasnog uljeza koji može da izazove upalu i nadraženost u organizmu.

Najčešći oblik alergije je alergijski rinitis poznat i pod nazivima polenska alergija ili polenska kijavica. U proleće alergiju izaziva polen sa drveća, u leto polen raznih trava, a u jesen korova. Od polenske alergije možete patiti i nekoliko meseci godišnje ako ste alergični na više vrsta polena. Simptomi koji prate alergijski rinitis su vrlo neprijatni: zapušen nos, kijanje, providna sluz koja se luči iz nosa, svrab sluzokože nosa i grla, oči koje suze, crvenilo očiju, peckanje u očima.

Organic Noni

Organic Noni utiče na jačanje imunog sistema i deluje imunomodulatorno – doprinosi nastajanju najpovoljnijeg nivoa T i B- limfocita, kao i makrofaga, deluje protivupalno – što ga čini jedinstvenim u antialergijskom odgovoru.

Co Q10 (koenzim Q10)

Osim dobro poznatih pozitivnih efekata na organizam, Co Q1 0 pokazuje i antihistaminsko delovanje te tako smanjuje ili sprečava alergijsku reakciju uzrokovanu oslobađanjem histamina (histamin je odgovoran za sve one neprijatne simptome alergije). lstovremeno jača imunitet, jer stimuliše proizvodnju ćelija imunog sistema. Preporučujem da ga uzimate nekoliko nedelja pre pojave alergije ako je ona sezonska ili konstantno tokom godine ukoliko je alergija godišnja. U odnosu na „klasične“ antihistaminske medikamente CoQ10 ne izaziva pospanost!

Strong Bones i D-drops ili Strong Bones Plus

Antihistaminski efekat ima i kalcijum, jer stabilizuje membrane mastocita i sprečava oslobađanje histamina, pa je kod alergija svakako potreban i Strong Bones ili Strong Bones Plus. Strong Bones Plus sadrži ivitamin D, a dokazano je da nedostatak ovog vitamina ima ulogu u razvoju alergija. Na osnovu jedne nove studije nedostatak vitamina D povećava šanse za pojavu alergijskih reakcija na polen, pa samim tim i astmatičnih simptoma. To znači da možete da pomognete sebi uzimanjem vitamina D tokom proleća i leta. Imajte u vidu da je nedostatak vitamina D moguć i tokom sunčanih meseci, tako da je njegova suplementacija neophodna i to ne samo kod pacijenata koji pate od alergija. Kontinuirana upotreba D drops-a tokom proleća i leta se svakako preporučuje.

Vitamin C

Proverena pomoć kod alergija je vitamin C sa bioflavonoidima i Zn koji su, takođe, ortomolekularni antihistaminici i regulatori imunog sistema. U Calivitinoj paleti su C Plus, C 300 Plus, C 1000 Plus i Liquid C.

U susret proleću potrebna nam je i bazična suplementacija u vidu multivitamina – Vital 0, A, B, AB, jer ne možemo očekivati pravilan i optimalan rad imunog sistema ako nije zadovoljen prvi uslov zdravlja: da je svaka ćelija organizma kontinuirano ishranjena svim esencijalnim materijama koje ne dobijamo dovoljno putem ishrane. Optimalan unos vitamina i minerala je osnov dobrog zdravlja.

Želim da ovo i sva buduća proleća dočekate u dobrom zdravlju, da budete u harmoniji sa prirodom i samim sobom – osećajući poletnost, lepo raspoloženje i mnogo energije.

Priredila dr Tijana Antin Pavlović

Napomena: Svaki od ovih proizvoda je sam po sebi efikasan. Kombinacije u zavisnosti od zdravstvenih problema su još efikasnije.

Moguće je poručivanje proizvoda i za inostranstvo.

Kontakt za obaveštenja,  kupovinu suplemenata po diskontnim cenama,  zakazivanje pregleda žive kapi krvi:

069-2359694  ili 064-2359694

rbduna@gmail.com

Kodni broj za registrovanje  ili kupovinu suplemenata po diskontnim cenama u bilo kom diskontu kod nas i u svetu: 381 4324852

Prolece i zdravlje

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: