AMENOREJA I POREMEĆAJI KRVARENJA

27 мар

Najočigledniji simptom prekida redovne ciklusne funkcije jajnika je dugotrajna amenoreja. Prestanak menstrualnog ciklusa ukazuje da količina estrogena koju proizvode jajnici nije dovoljna da pokrene endometrijalnu proliferaciju. Veoma čest problem menopauze su disfunkcionalna krvarenja koja ne reaguju na hormonsku terapiju, miomatosni uterus, sekundrarne anemije. Takva žena bude podvrgnuta operativnom zahvatu histerectomiji.

Normalan menstrualni ciklus traje od 21 do 35 dana. Amenoreja je definisana kao i zostanak menstruacije tokom najmanje šest meseci. Oligomenoreja predstavlja neredovan menstrualni ciklus u kome se menstruacija javlja u intervalu od 35 dana do šest meseci.

Uzrok nastanka

Amenoreja nije bolest već simptom koji mogu prouzrokovati različiti etiološki faktori: hipotalamusni poremećaji (tumori i  infiltrativne lezije, psihotropni lekovi, gubitak telesne težine, prekomerna fizička aktivnost, psihogeni poremećaji – emocionalni stres, anoreksija nervoza), hipofizni poremećaji (destruktivne lezije, hipopituitarizam, tumori, kongenitalni poremećaji), poremećaji jajnika (sindrom policističnih jajnika, prevremena ovarijalna insuficijencija, tumori, testikularna feminizacija, galaktozemija, hemioterapija, iradijacija), poremećaji genitalnog trakta (atrofija endometrijuma, stenoza cerviksa, hematokolpos, kongenitalno odsustvo materice i vagine), oboljenja štitaste žlezde (hipotireoidizam, hipertireoidizam), oboljenja nadbubrežnih žlezda (kongenitalna adrenalna hiperplazija, Cushingov sindrom, tumori, Adisonova bolest).
 

Klinička slika

Primarna amenoreja je odsustvo menarhe ( prve menstruacije), a sekundarna amenoreja je odsustvo spontanog krvarenja duže od šest meseci kod žene koja je prethodno menstruirala. Fiziološka amenoreja je odsustvo menstruacije pre puberteta, tokom trudnoće i laktacije i nakon menopauze.
 

Komplikacije

Nelečena amenoreja predstavlja rizik za osteoporozu i prevremenu ishemičnu bolest srca, a kada je udružena sa sindromom policističnih jajnika, hiperplaziju i karcinom endometrijuma. Žene često kasnije u životu imaju hipertenziju (povišen krvni pritisak), dijabetes i hiperlipidemiju (povišen nivo masti u krvi).

Rešenje

Shark Aid (ajkulina hrskavica)

Samlevena čista ajkulina hrskavica sa belačevinama i ugljenim hidratima, u interesu efikasnog funkcionisanja imunog sistema, kao jačanja zglobne hrskavice i antiinflamatornog delovanja. Sadrži belančevine koje sprečavaju razvoj mreže krvnih sudova kojima se tumori snadbevaju hranljivim materijama, te na taj način sprečavaju rast tumora, posebno ako su u pitanju manji miomi.

Shark Aid

Pažnja! Usled inhibitivnog dejstva na stvaranje novih krvnih sudova, ajkulina hrskavica ne sme da se koristi tokom trudnoće, pre i posle operacije i hirurških intervencija. U slučaju alergije na ribu i školjke, ne konzumirati ovaj proizvod! U slučaju kardiovaskularnih oboljenja, posavetujte se sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda.

Organski Noni (946 ml)

Morinda citrifolia (na polinezijskom jeziku: noni) je egzotičan plod, koji sadrži nekoliko supstanci od vitalne važnosti. Polinezijski noni i organski noni su kompleksni preparati, dizajnirani tako da imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje, bogati su vitaminima, aminokiselinama i mineralima. Podstiču ćelijske funkcije i normalnu deobu ćelija, a redukuju i zapaljenske procese u telu. Doprinose detoksikacionoj funkciji jetre i imaju antibakterijsko, antivirusno i antifungalno dejstvo.

Plodovi organskog nonija koji dolaze sa ekološki kontrolisanih farmi začinjeni su organski uzgojenim malinama. Polinezijski noni dolazi iz nezagađene prirode, a organski noni dolazi sa farmi koje su klasifikovane kao organske.

Organic Noni

OxyMax (60 ml)

Kiseonik u kapima
                      Oxu Max                             Lov Deuterium Oxu Max

Bez odgovarajućeg snabdevanja kiseonikom, naše telo neće optimalno funkcionisati.  OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog kiseonika koji dospeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju telo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je vazduh zagađen i u kojima je količina kiseonika u vazduhu smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za kiseonikom tokom težih bolesti, sportskih aktivnosti ili fizičkog rada,  OxyMax® može da bude od pomoći!

Moguće je poručivanje proizvoda i za inostranstvo.

Kontakt za obaveštenja,  kupovinu suplemenata po diskontnim cenama,  lekarske konsultacije, zakazivanje pregleda žive kapi krvi:

069-2359694  ili 064-2359694

rbduna@gmail.com

Kodni broj za registrovanje  ili kupovinu suplemenata po diskontnim cenama u bilo kom diskontu kod nas i u svetu: 381 4324852

Spreciti 2

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: