Često postavljana pitanja u vezi CaliVita proizvoda

27 мар

 Odgovori na često postavljana pitanja u vezi proizvoda:

1. Kako možemo biti sigurni da su CaliVita proizvodi zaista toliko kvalitetni?

CaliVita je pristuna na tržištu dodataka ishrani već 20 godina neprekindo. Vrhunski kvalitet je jedan od osnovnih postulata naše poslovne politike, čijem uspehu je doprinelo nekoliko miliona zadovoljnih korisnika u više od 30 zemalja širom sveta. Proizvodnja naših sirovina i proizvoda se obavlja u skladu sa najstrožijim pravilima i standardima, dok je distribucija naših poizvoda u skladu sa svim pravnim regulativama u svim zemljama o kojima su naši proizvodi dostupni. Ovi postupci uključuju stroga laboratorijska ispitivanja na nekoliko lokacija, čiji rezultati predstavljaju preduslov da bi se naši proizvodi uopšte i našli an tržištu. Osim toga, CaliVita preuzima na sebe 100% garanciju kvaliteta svojih proizvoda.

Naši proizvodi redovno prolaze kroz rigorozne kontrole kvaliteta od strane nezavisnih laboratorija, kako bi se uvek dobio najbolji kvalitet 

2. Da li su CaliVita dodaci ishrani prirodnog porekla?

Tokom proizvodnje naših dodataka ishrani, uvek težimo tome da koristimo prirodne sastojke i bazu, gde god je to tehnološki izvodljivo i naš cilj je sve više i više upotreba i primena aktivnih sastojaka biljnog porekla dobijenih iz organskog uzgoja. Na primer, koristimo vitamin C citrusnog porekla, u svim našim proizvodima sa vitaminom C (C Plus, C 500, C 300 sa šipkom i bioflavonoidima, C 1000 Plus, Liquid C+ bioflavonoidi sa šipkom, Lion Kids C).

Uz novine zasnovane na najsavremenijim istraživanjima, koristimo i biljke čije je blagotvorno dejstvo dokazano vekovima unazad u narodnoj medicini. 

3. Šta znači tehnologija odloženog ooslobađanja?

U pitanju je vrsta tehnologije koja štiti velike koncentracije vodorastvorljivih vitamina, a sve u cilju postepenog rastvaranja i otpuštanja aktivnih sastojaka iz tablete, kako bi se svi sastojci iskoristili na najefikasniji način u organizmu, postupno tokom 12 sati nakon uzimanja.

Ovo je postignuto kombinacijom aktivnih sastojaka (na primer vitamina C) sa specijalnom zaštitnom supstancom, zahvaljujući čemu se aktivni sastojci polagano apsorbuju u crevima, i na taj način imaju pun efekat u kontinuitetu, dospevajući u krvotok.

4. Zašto postoji razlika u načinu primene i aktivnim sastojcima prikazanim na originalnoj nalepnici i na lokalnim nalepnicama preko toga

Sastojci, kao i njihov redosled moraju biti prikazani na jeziku zemlje u kojoj se prodaju, u skladu sa lokalnim zakonima, koji mogu da budu različiti od originalnih (iz zemlje porekla).

Preporučene količine se mogu razlikovati od preporučenih količina na originalnim deklaracijama/nalepnicama na engleskom jeziku, jer ovo određuju nadležni državni organi u svakoj zemlji posebno, prema pravilniku za tu konkretnu zemlju. Zbog toga, preporučena količina može biti različita ne samo u odnosu na originalnu englesku verziju, već i u svakoj zemlji ponaosob.

5. Da li mogu da koristim CaliVita proizvode dok uzimam lekove?

Dodaci ishrani pomažu pri očuvanju zdravlja i mogu efikasno da nadomeste neke medicinske tretmane prepisane od strane lekara, ali u pojedinim slučajevima mogu da ometaju dejstvo lekova.

Kako biste izbegli bilo kakve probleme, uvek pre same upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo za primenu na proizvodu i držite se tih uputstava. Pre upotrebe, konsultujte se sa Vašim lekarom, pogotovo u sledećim slučajevima: tokom trudnoće ili dojenja, hroničnih bolesti, alergija i/ili hroničnih bolesti u porodici, nastupajućih hirurških intervencija i dugotrajne upotrebe određenih vrsta lekova.

6. Kada je upotreba dodataka ishrani preporučljiva?

Većina dodataka ishrani se koristi tokom ili nakon obroka, jer su u tim slučajevima varenje i absorpcija mogo aktivniji, te je iskorišćenost aktivnih supstanci mnogo veća i efikasnija. Ukoliko je iz nekog razloga potrebno odstupanje od ovog pravila, to je jasno naznačeno na uputstvu za primenu na samom proizvodu

7. Kolike količine treba uzimati?

Preporučene količine su navedene na uputstvu na samom proizvodu, i ta uputstva predstavljaju zvanične preporučene dnevne količine za primenu u preventivne svrhe. Ukoliko određene sastojke uzimate zbog određenih zdravstvenih problema, moguće je da će Vam biti potrebne veće količine od preporučenih. U slučajevima kada niste sigurni koliku količinu biste trebali da uzimate, obavezno se posavetujte sa Vašim lekarom ili se slobodno i uz puno poverenje obratite lekarima CaliVite 

8. Da li tablete uzimati cele, ili ih prelomiti?

Tablete i kapsule sa odloženim dejstvom treba progutati cele, jer jedino tako možete biti sigurni da će se aktivni sastojci iz njih polako otpuštati, i da će se omotač tablete ili kapsula na pravilan način rastvoriti u digestivnom traktu.

Kapsule Ulja žutog noćurka i Omega 3 koncentrovanog ribljeg ulja se mogu prelomiti/otvoriti, a njihov tečni sadržaj koristiti i za spoljnu upotrebu

9. Na šta treba da obratimo pažnju tokom upotrebe dodataka ishrani koji sadrže vlakna?

Dodaci ishrani koji sadrže vlakna, moraju se koristiti uz značajne količine tečnosti.

Vlakna u tim proizvodima mogu da vežu ostale aktivne sastojke, tako da je neophodno uzimati ih u razmaku od najmanje 2 sata u odnosu na druge proizvode i lekove.  

10. Koliko dugo se mogu koristiti proizvodi nakon otvaranja?

Preporučen način čuvanja i rok trajanja su navedeni na pakovanju svakog proizvoda. Tablete i kapsule treba čuvati u njihovim originalnim pakovanjima, sa zatvorenim poklopcem, na suvom mestu, van domašaja toplote ili jake svetlosti!

Tečni proizvodi mogu biti korišćeni u periodu od 30 do 45 dana nakon otvaranja, uz čuvanje u frižideru. Nemojte koristiti tečne proizvode ukoliko im se ukus promenio ili ako Vam se bilo šta drugo u vezi sa tim proizvodima učini čudnim i neuobičajenim! 

11. Kog porekla je želatin koji se koristi za kapsule?

CaliVita koristi želatinozne kapsule životinjskog porekla (svinjskog), ali samo u minimalnim količinama koliko je neophodno usled tehnologije izrade. 

12. Šta je potrebno znati o pomoćnim supstancama i nosačima?

U pitanju su takozvane pomoćne, neaktivne supstance i sastojci koji imaju različite funkcije. Bez njih na primer, tablete bi se raspadale ili krunile, lomile, ili tablete koje treba da se žvaću ne bi mogle da se sažvaću, ili bi kapsule na dodir bile ulegnute ili perviše mekane. Pomoćne supstance i nosači koje CaliVita koristi u svojim proizvodima su u skladu sa svim Američkim i Evropskim zakonima. Usklađenost sa zakonskom regulativom je veoma važan uslov za dobijanje dozvola za promet naših proizvoda. Ali, kada god tehnološki proces to dozvoljava, uvek koristimo prirodne sastojke umesto pomoćnih supstanci.

Iz tog razloga koristimo ekstra devičansko maslinovo ulje kao nosač za ulje od origana. Što se tiče pomoćnih supstanci, ne koristimo nikakve veštačke boje, ukuse ili pojačivače ukusa. Kada god je to moguće, i sam omotač tableta svodimo na minimum, koristeći farmaceutski vosak. Nakon određenog vremena, može doći do promene boja naših tableta, jer ih ne bojimo veštačkim bojama kako bi sve imale identičan izgled i boju.

Površinski sloj nekih naših proizvoda (na primer: Vein ProteX, Spirulina Chlorella PLUS) je obojen koristeći prirodne boje (hlorofil), kako bismo bili sigurni da će biti istog kvaliteta tokom upotrebe.

Ako želite odgovore na pitanja u vezi poslovanja, kliknite OVDE

Moguće je poručivanje proizvoda i za inostranstvo.

Kontakt za obaveštenja,  kupovinu suplemenata po diskontnim cenama,  zakazivanje pregleda žive kapi krvi:

069-2359694  ili 064-2359694

rbduna@gmail.com

Kodni broj za registrovanje  ili kupovinu suplemenata po diskontnim cenama u bilo kom diskontu kod nas i u svetu: 381 4324852

Zdravlja i sloboda

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: