Starite dostojanstveno i u zdravlju

30 мар

Mnogi i dalje misle da je skoro nemoguće ostariti sa dostojanstvom, jer organizam više ne funkcioniše kao ranije i ponekad ume da nas izneveri. Međutim, ukoliko na vreme posvetite potrebnu pažnju, možete odložiti mnogo problema koji nas prate u zrelijim godinama.

Jedan od najčešćih problema koji uglavnom pogađa žene i koji se često tretira kao tabu tema je urin inkontinencija, koja nije nužno ograničena na starije osobe. Prema nekim studijama, više od polovine ženske populacije doživi takve simptome tokom i posle trudnoće, ali takođe to može biti posledica i prekomerne težine. Iako se to može uspešno tretirati i tada a i kasnije u starijem dobu, sa određenim vežbama, lekovima ili po potrebi i hirurškim putem, dok se problem neželjenog “gubitka urina” ne reši, to značajno pogoršava kvalitet života i povećava rizik od pojave infekcije urinarnog trakta. Ekstrakt brusnice u preparatu URX efikasno pomaže u borbi protiv infekcija, a D-manoza zato što u nepromenjenoj formi prolazi kroz digestivni sistem i biva ekstrahovan u mokraći, sposobna je za vezivanje štetnih bakterija.

URX

Olakšajte sebi na lak način!

Uobičajeni zajednički problem za starije muškarce je benigno povećanje prostate , što je prilično uznemirujući problem, jer izaziva poteškoće sa mokrenjem i zahteva redovnu medicinsku negu. Priroda nudi pomoć i za ovaj zdravstveni poremećaj, mnogi ljudi su već uspeli da značajno ublaže svoje simptome sa primenom testeraste palme i koprive. Možete ih naći u kombinaciji sa antioksidansima (kao što su selen i cink ) u proizvodu Prostate Power!

Pro State Power

Za mirne noći

Osobe koje su ranije imale miran san, suočavaju se sa neprijatnom činjenicom, da sa starenjem dolazi i do postepenog pogoršavanja sposobnosti da se lako zaspi i kvalitetno odmori, što još dodatno pogoršava i to, da se i znatno ranije bude. U pozadini tog poremećaja najverovatnije leži činjenica, da postepeno dolazi do smanjenja lučenja melatonina, a dodatni unos ove supstance može pomoći u smanjenju neprijatnih simptoma staračke nesanice, putem skraćivanja vremena potrebnog da se utone u san, ili u vidu produživanja vremena dubokog sna, što naposletku dovodi do opšteg poboljšavanja sna i odmornosti.

Melatonin30.jpg

Krećite se ponovo na način, kao kad ste bili mladi!

Najčešći i možda i najprimetniji zdravstveni problemi su oni nastali usled oštećenja zglobova. To je skoro neizbežno u starijem uzrastu, posebno ako se ne krećemo dovoljno ili nosimo višak težine usled gojaznosti. Prema rezultatima jednog nedavnog istraživanja , suplementacija ishranom i dodacima ishrani koja sadrži kombinaciju glukozamina i hondroitin, može efikasno da uspori povređivanje zglobova i smanji bol u kolenima, kao i krutost zglobova, slično poput najčešće primenjivanih antiinflamatornih lekova, ali bez neprijatnih pratećih neželjenih efekata na gastro-intestinalni trakt. Ova kombinacija aktivnih sastojaka se nalazi u proizvodima Joint ProteX i Joint ProteX Forte, koji doprinose očuvanju zdravlja zglobova uz odgovarajuću podršku prirodnih aktivnih supstanci.

Joint Protex Joint Protex forte

Osteoporoza takođe pogađa mnoge osobe, i razvija se mnogo ranije, znatno pre pojave prvih simptoma. Baš iz tog razloga, vredi još tokom mlađeg doba posvetiti potrebnu pažnju postizanju i održavanju jake koštane mase, a počevši od 30-e godine starosti, kao primarni cilj, da se posvetite usporavanju postepenog gubitka koštane mase. To se najlakše može ostvariti sa redovnom fizičkom aktivnošću, uravnoteženom ishranom, izbegavanjem pušenja i odgovarajućim unosom kalcijuma, magnezijuma i vitamina D. Strong Bones Plus+K je razvijen sa ciljem da doprinese održavanju zdravlja kostiju, pošto sadržaj minerala pomaže izgradnju kostiju, vitamin D doprinosi boljoj apsorpciji kalcijuma, dok vitamin K pomaže da se iste materije bolje „usmere na pravo mesto”. Naš obnovljeni proizvod će uskoro biti dostupan u globalnoj CaliVita mreži!

Strong Bones plus ili

      Strong Bones       +       D drops

Moguće je poručivanje proizvoda i za inostranstvo.

Kontakt za obaveštenja,  kupovinu suplemenata po diskontnim cenama,  lekarske konsultacije, zakazivanje pregleda žive kapi krvi:

069-2359694  ili 064-2359694

rbduna@gmail.com

Kodni broj za registrovanje  ili kupovinu suplemenata po diskontnim cenama u bilo kom diskontu kod nas i u svetu: 381 4324852

Korišćena literatura i izvori:
Urinary incontinence related to perineal muscle strength in the first trimester of pregnancy: cross-sectional study – Riesco et al., Rev Esc Enferm USP. 2014 Aug;48 Spec No:32-8.
Combined chondroitin sulfate and glucosamine for painful knee osteoarthritis: a multicentre, randomised, double-blind, non-inferiority trial versus celecoxib – Hochberg et al., Ann Rheum Dis. 2015 Jan 14

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: