Sindrom iritabilnih creva

2 мај

73 teška dana godišnje

Najčešći opis problema iritabilnih creva osoba koje traže pomoć:

„… Kada izađem nekada i po 4-5 puta moram da odem do toaleta. Jako mi smeta i neprijatno mi je šta drugi misle o meni…”

„…Putovanja su za mene noćna mora. Nekada stignem do toaleta u zadnji čas a dešava mi se i da zakasnim …”

„…Stomak, odnosno želudac mi nekad baš zadaje strašne muke jer se čuje baš jak zvuk poput krčanja. Tih dana ne usuđujem se da idem na časove. Sramota me je da i prijateljima pričam o svojim mukama…”

Prema najnovijim studijama osobe koje pate od sindroma iritabilnih creva (IBS) godišnje, u proseku čak 73 dana* imaju problema. Tokom tih dana simptomi im narušavaju dnevne aktivnosti. To je petina kalendarske godine…

IBS je sindrom iritabilnih creva, a naziva se još i sindrom nadraženih ili osetljivih creva. Najčešći znakovi i simptomi iritabilnih creva su: bolovi u stomaku i grčevi, osećaj nadutosti, gasovi, dijareja, proliv ili zatvor. Simptomi variraju od osobe do osobe, a mogu se i menjati vremenom. Teško je postaviti tačnu dijagnozu jer se simptomi često javljaju bez naizgled ikakvog razloga. Nekada postoji veza između konzumacije određene hrane i javljanja simptoma, a često i stres pa i neki drugi faktori su ti koji dovode do ovog poremećaja. Čak se i promena nivoa hormona kod žena dovode u vezu sa ovim poremećajem.

Svaka 7 osoba koja se bori sa teškim oblikom ovog poremećaja prihvatila bi rizike lečenja, pa čak i rizik od 1 u 100* sa fatalnim ishodom, kako bi se izlečili ove nepodnošljive bolesti. 
Sindrom iritabilnih creva je za sada neizlečiva bolest, ali je moguće držati pod kontrolom i voditi relativno normalan život ukoliko se povede računa o stresu i ishrani. Savetuje se izbegavanje namirnica koje aktiviraju simptome, redovno vežbanje unošenje dovoljne količine vode.

Zašto da odaberete CaliVita Pure Inulin?

Pure inulin 3

Zato što:

  • je 100% čist inulin bez pomoćnih sredstava,
  • potiče iz prirodnih izvora, vlakna ekstrahovana iz cikorije,
  • zbog blago slatkastog ukusa se lako može mešati u namirnice i napitke,
  • funkcioniše i kao prirodna zamena za šećer (ne povećava nivo šećera u krvi i nije potreban insulin za varenje),
  • lako i jednostavno se dozira,
  • prodaje se u ekonomskom pakovanju, sa količinama dovoljnim za 40 dana.

Od sindroma nadraženih creva u Sjedinjenim Američkim Državama pati oko 45 miliona osoba. Ovo oboljenje direktno pogađa i naše članove: prema rezultatima dobijenim putem ankete za nedostatak vitamina, utvrdili smo, da svaka peta osoba pati od neke vrste metaboličkog poremećaja. To je jedno od najčešćih zdravstvenih poremećaja sa kojim se ljudi obraćaju svojim lekarima, ali zbog neprijatnih pratećih simptoma nerado pričaju o tome

Sindrom nadraženih creva (IBS) sam po sebi ne predstavlja teško obolenje, ali bez obzira na to, značajno doprinosi narušavanju kvaliteta života. Pored proliva i zatvora, takođe dovodi do nadimanja, osećaja nelagodnosti u želudcu, mučnine, bolova i grčeva, a pored toga mogu se javiti i dodatni problemi u vidu glavobolja, nesanice i poremećaja sna, kao i problema sa koncentracijom, ukoliko postoji neki zdravstveni poremećaj u crevnom traktu.
U najuobičajenije metode tretiranja i dalje se koriste sredstva za ublažavanje ili eliminisanje simptoma, poput sredstava poput spazmolitika, lekova protiv dijareje, preparate protiv bolova i nadimanja, lekova koji se koriste za lečenje depresije, a sve je to samo lečenje simptoma. Međutim, bilo bi važno da se izaberu takva rešenja, koja mogu olakšati tegobe na duži vremenski period, i po mogućstvu na blag i što prirodniji način. To je ono što nas je ubedilo da uvedemo najnoviji proizvod CaliVite, Pure Inulin, uz pomoć kojeg možete postići poboljšanje kvaliteta života u Vašim svakodnevnim aktivnostima.

Uz inulin protiv IBS

Pure Inulin 2

Inulin je prirodna supstanca, koja pripada porodici prebiotika; to je u vodi rastvorljivo vlakno, koje nijedan od naših digestivnih enzima ne može svariti, tako da do creva stiže u nepromenjenom obliku. Tamo služi kao odličan izvor hranljivih materija za potrebe umnožavanja korisnih bakterija, poput bifidobakterija ili Acidophilusa, a pored toga takođe inhibira i razmnožavanje štetnih bakterija u crevima. Kao rezultat tog procesa, doprinosi ponovnom uspostavljanju narušene ravnoteže crevne flore, i smanjuje formiranje toksičnih materija, tako da može igrati ulogu u prevenciji raka debelog creva. Dobroćudne crevne bakterije ne samo što doprinose održavanju zdravlja sistema za varenje i smanjuju simptome IBS, već takođe podržavaju i normalno funkcionisanje imunog sistema.

Moguće je poručivanje proizvoda i za inostranstvo.

Kontakt za obaveštenja,  kupovinu suplemenata po diskontnim cenama,  lekarske konsultacije, zakazivanje pregleda žive kapi krvi:

069-2359694  ili 064-2359694

rbduna@gmail.com

Kodni broj za registrovanje  ili kupovinu suplemenata po diskontnim cenama u bilo kom diskontu kod nas i u svetu: 381 4324852

Direktan Link: http://calivita.rs/products/CV0203/

*Izvor: Online Study by International Foundation for Functional Gastrointestional Disorders: IBS Patients: Their Illness experience and unmet needs. www.aboutibs.org

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: