Jedna kapsula sreće

1 јун

Kakao Hrana bogova?

Danas se čokolada spominje zajedno sa karijesom, gojaznošću, visokim krvnim pritiskom i dijabetesom. Međutim, brojna ispitivanja su potvrdila, da kakao sadrži brojne vredne aktivne sastojke, koji kontradiktorno, ostvaruju baš suprotno dejstvo u slučaju ovih zdravstvenih poremećaja. To možda samo zvući kontradiktorno, ali objašnjenje je prilično jednostavno. Izuzetno visok sadržaj masti i šećera u čokoladi zaista doprinosi nastajanju ovih naširoko rasprostranjenih, takoreći opštih obolenja, a pored toga, prilikom procesa proizvodnje se dodatno gubi veoma veliki deo bioflavonoida iz sastava, a ono malo što ostane, zbog dodatog mleka i mlečnih derivata dodatno onemogućuju apsorpciju. Međutim, mi ne moramo zbog toga da se odreknemo blagotvornih dejstva koje kakao poseduje, jer je sada dostupan proizvod Cocoa Bean extract+, koji sadrži visoku koncentraciju izuzetno kvalitetnog kako zrna!

Preporučujemo od srca

Pozitivno dejstvo na očuvanje zdravlja koje ostvaruje kakao je počelo detaljnije da se istražuje kada se otkrilo, da je kod Kuna indijanaca, koji su posebno otporni na kardiovaskularne bolesti, izrazito visok stepen unosa biljke kakao. Od tog vremena do danas, na raspolaganju su nam rezultati brojnih naučnih istraživanja, koji su nedvosmisleno dokazali navedena pozitivna dejstva – uključujući tu i zaštitno dejstvo na srce, ali jedno veliko i sveobuhvatno istraživanje koje je rađeno u Holandiji je pokazalo, da je kod onih starijih muškaraca, koji su imali veći stepen unosa biljke kakao, bio niži indeks slučajeva pojave visokog krvnog pritiska, kao i broj smrtnih slučajeva kako usled srčanih zdravstvenih problema, tako i u globalu.

Flavonoli koje kakao sadrži u izuzetno visokoj koncentraciji, imaju višestruko dejstvo na očuvanje zdravlja srca: zahvaljujući vazodilatornom dejstvu pomažu procese ponovnog uspostavljanja normalnog krvnog pritiska, zahvaljujući inhibiciji slepljivanja trombocita deluju protiv nastajanja tromboze i začepljenja arterija, što se pokazalo delotvornim čak i kod pušača. Pored toga, protiv nastajanja arterioskleroze štite još i putem regulisanja nivoa masnoće u krvi. Nekoliko nezavisnih studija je potvrdilo, da unos visokih nivoa flavonoida iz crne čokolade već i u trajanju od samo 2 nedelje može dovesti do smanjenja LDL- i ukupnog nivoa holesterola, kao i povećanja nivoa dobrog (HDL-) holesterola.

Bez šećera protiv dijabetesa

Iste studije su pokazale, da flavonoidi koje sadrži kakao, već i za kratko vreme mogu smanjiti insulinsku rezistenciju (koja je uzrok takvih obolenja kao što su dijabetes tipa 2, PCOS, metabolički sindrom) kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Slični rezultati tokom drugih studija su pokazali, da je kod pacijenata sa smanjenom tolerancijom na glukozu došlo ne samo do smanjenja visokog krvnog pritiska usled dodatnog unosa flavonoida poreklom iz biljke kakao, već je takođe poboljšalo i insulinsku osetljivost i funkcije β-ćelija, koje stvaraju insulin.

Mršavljenje uz kakao

Jedna nedavno objavljena klinička studija je potvrdila efikasnost biljke kakao u slučaju primene za potrebe mršavljenja. Istraživači su učesnike podelili na tri grupe: prva grupa se hranila namirnicama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, druga grupa je imala isti način ishrane, ali uz dodatak 42 g čokolade sa visokim kakao sadržajem, dok je treća grupa mogla da jede bilo šta, po sopstvenom nahođenju. Do kraja studije, grupa koja je konzumirala čokoladu je najviše izgubila na težini (iako je proces mršavljenja kod njih počeo znatno kasnije), naspram prve grupe, tako da način ishrane za mršavljenje praćen sa visokim kakao sadržajem najverovatnije može doprineti uspešnom mršavljenju. Iako se čokolade sa visokim sadržajem šećera teško mogu svrstati u redovnu ishranu osoba sa poremećajem metabolizma ugljenih hidrata ili za one na dijeti, ali rešenje postoji i za njih, jer više ne moraju da konzumiraju čokoladu za to, da bi mogli da uživaju u prednostima koje nudi primena biljke kakao!!

Jedna kapsula sreće

6

U današnjem užurbanom svetu, sve je veći broj osoba koje pate od stresa, nervoze i depresije. Ovom problemu su izloženi i mnogi naši članovi, jer prema podacima dobijenim na stranici http://nedostatakvitamina.rs koju je popunilo više od 25.000 ljudi, svaka peta osoba je označila simptome koji upućuju na ove zdravstvene poremećaje. Baš iz tog razloga smo razvili naš novi preparat Cocoa Bean Extract+ koji sadrži ekstrakt kakao zrna

Srećno bez masti i šećera

Dejstvo čokolade na poboljšanje raspoloženja ne krije se samo u sadržaju šećera, već i u teobrominu, kofeinu i flavonoidima koje kakao sadrži, a koji utiču na nervni sistem. U stvari, efekat poboljšanja raspoloženja gotovo odmah zamenjuje osećaj krivice kod onih osoba, koje jedu čokoladu samo da bi zadovoljili svoju želju za slatkišima.

Samo opušteno!

Jedna Švajcarska studija je potvrdila, da kakao zaista poseduje sedativno dejstvo, kada je u sklopu ispitivanja nakon 2 nedelje svakodnevnog uzimanja 40 g tamne čokolade kod svih -inače osoba izloženih visokom nivou stresa- došlo do smanjenja nivoa stresa, i smanjio se na skoro isti nivo, kao i kod osoba sa izloženošću niskom nivou stresa. Pored toga, takođe doprinosi i povećavanju cirkulacije krvi u mozgu, što blagotvorno utiče ne samo na raspoloženje, već i na mentalni učinak.

Mentalna svežina

Kakao putem blagotovrnog uticaja na prokrvljenost mozga, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima može biti delotvorno sredstvo i za usporavanje nastanka demencije, kao i za povišenu budnost, brzo razmišljanje i bolju koncentraciju. U jednoj naučnoj studiji, kada su učesnicima svakodnevno davali 520mg flavona poreklom iz kakao ekstrakta, došlo je do značajnog poboljšanja pažnje i koncentracije naspram placebo grupe. U jednoj drugoj studiji su utvrdili poboljšanje vida nakon redovnog konzumiranja tamne čokolade, i putem memorijskih testova, kao i merenjem vremena reakcije, utvrdili poboljšanje mentalnih sposobnosti. Istraživači pretpostavljaju, da kakao ostvaruje blagotvorno dejstvo na memoriju, učenje, vid i vreme reakcije, što se može pripisati i činjenici, da doprinosi i poboljšanju cirkulacije krvi u mozgu.

Kakao može da doprinese očuvanju psiho-fizičkog zdravlja, kao i bržem i lakšem obavljanju naših svakodnevnih aktivnosti bez dodatih masti i šećera. Probajte i Vi naš novi proizvod, Cocoa Bean Extract+, u kojem smo blagotvorna svojstva dodatno pojačali zahvaljujući dodavanju godži (goji) ekstrakta!

Kada i kome ga preporučujemo?

  • Tokom stresnih i napetih perioda za potrebe održavanja unutrašnje ravnoteže.
  • Kao prirodni stimulant u slučaju depresije i umora.
  • U cilju očuvanja mentalne svežine i poboljšanja memorije, posebno tokom starijeg doba.
  • Za poboljšanje koncentracije tokom perioda izloženosti povećanom mentalnom naporu usled posla ili ispitnih rokova.

Cocoa Bean Extract+ 100 kapsula

Aktivni sastojci po kapsuli:

  • Ekstrakt kakao zrna… 450 mg
  • Ekstrakt biljke godži…  50 mg

Primena: 2 kapsule dnevno.

NARUCI

Pažnja! Osobe koje pate od refluksa, treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre uzimanja preparata! Osobe koje pate od alergije na hranu biljnog porekla treba da izbegavaju uzimanje godžija!

3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: