ORGANSKA KOZMETIKA

1 јун

Zašto da biramo organsku kozmetiku?

Zašto mnogo više pažnje obraćamo na ono što unosimo u naše telo, u odnosu na ono šta nanosimo na naše telo? Prednosti zdrave ishrane su već svima poznate, ali kakva je situacija sa zdravljem i negom kože i kose? Naše telo upija i one (hranljive) materije koje putem kože apsorbuje, a ne samo one koje dobije putem krvotoka kroz hranu.

Kao i u svemu, takođe i u kozmetici se prednost daje brzim rešenjima, i sintetički sastojci služe upravo toj nameni – brzo i agresivno deluju, imaju isključivo estetski cilj, obećavaju (a često i ostvaruju) trenutno vidljivo dejstvo. Međutim, ako koži obezbedimo sve neophodne hranljive sastojke za pravilno funkcionisanje, onda će ona moći samostalno da se putem sopstvenih sposobnosti regeneriše.

Ako u sklopu dve reči treba da ukratko opišemo, zašto su kozmetički proizvodi organskog porekla bolji naspram običnih kozmetičkih proizvoda, onda bi rekli: delotvornost i zdravlje.

Ali, hajde da posvetimo malo vremena tome, da detaljnije pregledamo, koje sve prednosti donosi primena organskih kozmetičkih proizvoda.

Upotreba je bezbedna i bez sporednih efekata

Organski proizvodi sadrže aktivne materije poreklom iz biljaka, koje se u većini slučajeva uzgajaju na organskim farmama, gde se ne koriste sredstva za zaštitu bilja, veštačko đubrivo ili herbicidi, pa na taj način ne opterećuju vaše telo dodatno zbog prisustva još više hemikalija.

Organski kozmetički proizvodi se mogu koristiti tokom cele godine, bez bojazni i potencijalnih rizika za zdravlje pre kupovine. Ne treba da brinete da li će veštački materijali u sastavu proizvoda, dodatno da uvećaju stepen rizika za nastajanje malignih oboljenja, oštećenja jetre, imunog sistema, da prouzrokuju smetnje u disanju, poremećaje hormonalnog sistema ili da dovedu do pojave hronične glavobolje. Ne treba da se brinete, da li će prisutna hemijska jedinjenja da nanesu štetu strukturi kože ili kose, da je isušuju ili dovedu do preterane osetljivosti na svetlo, ili na primer, da dovedu do pojave alergijske reakcije u vidu osipa na koži.

Efikasniji su

U slučaju organskih proizvoda, aktivni sastojci moraju biti ekstrahovani na prirodan način i isti mogu biti samo minimalno obrađeni, tako da su i neaktivni sastojci prirodni i bez ikakvih veštačkih konzervansa ili genetskih modifikacija. Na osnovu ovoga, možete da razumete zašto organski proizvodi sadrže mnogo veće količine vitamina, minerala i drugih biljnih hranljivih materija, i zašto su se pokazali efikasnijim.

Pogodna je za sve tipove kože i kose

Organsku kozmetiku mogu koristiti i osobe sa osetljivom ili masnom kožom, i to, bez potrebe da brinu, da li će njihovo stanje dodatno da se pogorša zbog pogreš- nog izbora kreme.

Idealna i za decu

Iako deca obično više vole proizvode koji su najpopularniji u društvu, kod hemijskih preparata uvek postoji rizik alergijske reakcije a za njihove roditelje je jako važno zdravlje kože dece i zaštita od alergija.

Proizvode organske kozmetike može da koristi cela porodica, pa hajde da pokušamo da i našu decu naučimo tome. Oni će Vam takođe biti zahvalna, ukoliko više neće morati da se bore sa osipom.

Ekološki proizvodi

1

Kozmetički proizvodi sa dodatkom teš- kih metala i hemikalija u sastavu zagađuju vazduh i vodu, i često dođu u kontakt i sa kanalizacijom i podzemnim vodama. Korišćenjem organske kozmetike, i Vi možete da doprinesete održavanju našeg prirodnog okruženja, obezbeđujući čistiju i održiviju budućnost za našu decu, i dajete svoj glas i podršku za takve proizvode, koji nisu testirani na životinjama.

Probajte i Vi novi OrganiCare gel za tuširanje, losion za telo, šampon i balzam za kosu, koji su u elegantnom i jednostavnom pakovanju, uz izuzetno prijatan miris sadrže snagu i čistoću prirode, kako bi doprineli našim naporima da ponovo vratimo prirodno stanje naše kože i kose!

Zadovoljstvo nam je da objavimo, da je naša linija organske kozmetike za negu tela i kose OrganiCare, sada već dostupna u međunarodnoj CaliVita mreži. Sa primenom organski gajene aloe vere, masline, pšeničnih klica, lavande, ruzmarina i ši (Shea) semena, mi ne koristimo nikakve hemijske aditive, i celokupni proces proizvodnje se odvija na takvim niskim temperaturama, da možemo 100% uspešno zadržati efikasno dejstvo korišćenih aktivnih sastojaka. Iako je ovaj tradicionalni način proizvodnje daleko skuplji, jer podrazumeva mnogo ručnog rada i posebnu pažnju i povećenost, krajnji rezultati govore sami za sebe.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: