Sačuvajte svoje mentalno zdravlje

8 јун

Mnogi ljudi misle da se sa godinama nepovratno pogoršavaju i mentalne sposobnosti, ali starost ne mora uvek biti praćena sa pogoršanjem intelektualnih sposobnosti.
Prema rezultatima jedne nedavno rađene studije, koja je obuhvatila više hiljada ljudi, osobe koje su redovno konzumirale namirnice bogate antioksidantima su se pokazale zaštićenijim od pogoršavanja intelektualnih sposobnosti u poređenju sa osobama koje su konzumirale manje antioksidanata.

Uz pomoć koenzima Q10 protiv mentalnih obolenja koja se javljaju kod starijih osoba

Koenzim Q10 je jedan od najboljih i najsvestranijih antioksidanata, a Super CoQ10 Plus, Sublingual CoQ10 i Mega CoQ10 Plus sadrže velike količine CoQ10, koji indirektno, blagotvorno utiče na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema štiti i nervni sistem, pošto na taj način kiseonik i hranljive materije dospevaju u mozak, ali najnovija istraživanja su dokazala i direktan uticaj u slučaju hroničnih obolenja poput Alchajmerove bolesti, Parkinsonove bolesti ili Hantingtonove bolesti. Kod osoba koje pate od Parkinsonove bolesti, našli su značajno niže nivoe koenzima Q10 naspram zdravih osoba, dok se u tretiranju pacijenata sa Alchajmerovom bolešću potencijalno razmatra primena koenzima Q10 kao i sintetičke verzije istog, pošto poseduju sposobnost smanjivanja oksidativnog stresa i smanjivanja stepena odumiranja nervnog tkiva.

Koji još aktivni sastojci mogu da pomognu u slučaju Alchajmerove bolesti?

2 Super megaCoQ10

Naš asortiman proizvoda koji sadrže koenzim Q10, kao i popularni proizvodi, sada već sa novim imenom qProtect i Mega qProtect takođe sadrže više aktivnih sastojaka za očuvanje mentalnih sposobnosti. Hajde da pogledamo neke od njih! Uz pomoć vitamina E, koji se rastvara u masti, možemo podržati mentalnu svežinu: prema jednoj studiji u kojoj su tokom 6 godina pratili podatake među osobama koje su uzimale veće količine vitamina E, bio je manji broj slučajeva pojave Alchajmerove bolesti i pogoršavanja mentalnih sposobnosti. Vitamin A (koji se u organizmu stvara iz, beta karotina) se retko spominje, ali je važan za učenje i za pamćenje, dok retinolska kiselina koju stvara organizam iz vitamina A, može da uspori ćelijsku smrt i pruži zaštitu od belančevina koje se nagomilavaju u nervnom sistemu osoba koje pate od Alchajmerove bolesti. Na žalost, ispitivanja su pokazala da se tokom godina takođe smanjuje i nivo vitamina A.

Selen je takođe od esencijalnog značaja iz aspekta očuvanja zdravlja mozga i mentalnih sposobnosti, dok nedostatak može dovesti do nastajanja trajnih oštećenja. Ispitivanjima je dokazano, da belančevine koje sadrže selen ostvaruju zaštitno dejstvo na nervne ćelije pacijenata koji boluju od Alchajmerove bolesti. Tokom jedne studije koja je obuhvatala više od hiljadu osoba preko 65 godina starosti, osobe kod kojih je zabeležen viši nivo selena su ostvarile bolje rezultate prilikom testiranja kordinacije, dok se prema rezultatima jedne druge studije slično velikog obima utvrdilo, da je nedostatak selena doprineo povećavanju rizika od pogoršavanja intelektualnih sposobnosti.

Početna istraživanja vršena sa Ginkgo bilobom su se pokazala veoma obećavajućim na ljudskim ispitanicima: uz primenu Ginkgo bilobe poboljšale su se kognitivne sposobnosti osoba koje pate od Alchajmerove bolesti, dok je u slučaju osoba sa teškim oblikom demencije došlo do usporavanja pogoršavanja stanja.

Ovi rezultati istraživanja potvrđuju, da način ishrane u osnovi utiče na naše intelektualne performanse. Iskoristite dakle ovu mogućnost, kako bi ste ostvarili najbolje rezultate čak i tokom poznih godina!

Proizvodi se mogu naručiti i iz inostranstva ili za inostranstvo.

Kontakt za obaveštenja,  kupovinu suplemenata po diskontnim cenama,  lekarske konsultacije, zakazivanje pregleda žive kapi krvi:

069-2359694  ili 064-2359694

rbduna@gmail.com

Kodni broj za registrovanje  ili kupovinu suplemenata po diskontnim cenama u bilo kom diskontu

kod nas i u svetu: 381 4324852

Duga

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: