PONOVO se U NIŠU ZA VIKEND organizuje pregled žive kapi krvi

24 авг

KRV JE OGLEDALO ZDRAVLJA

Zbog velikog interesovanja u Nišu se ponovo za vikend, 29. i 30. avgusta organizuje darkfild mikroskopska analiza žive kapi krvi. I ponovo nam dolaze dr Mirjana Babić Simić i dr Divna Cvetković iz Beogeada.
Darkfield analiza krvi predstavlja modernu analizu „žive“ kapi krvi. Ovom metodom se može mnogo toga saznati o Vašem opštem zdravstvenom stanju.

Ovom metodom možete videti zagušenu i „prljavu“ krvnu plazmu, punu nerazgrađenih proteina i teških metala koji ukazuju na smanjenu sposobnost uklanjanja toksina iz tela. Crvena krvna zrnca, eritrociti, slepljuju se međusobno i tvore tzv. roulo forme, zbog čega telo ne dobija dovoljno kiseonika. 

Vrlo često se u krvi nalaze neprobavljeni ostaci hrane, koji otežavaju detoksikaciju, čime usporavaju druge, još važnije metaboličke procese. 
Ti ostaci istovremeno služe i kao izvor hrane za mikroorganizme, pa time naša krv postaje plodno tlo za bakterije. Na crvenim krvnim zrncima možemo videti štetan učinak zakiseljenosti i kontaminirane okoline, zbog čega je njihova primarna funkcija – prenos kiseonika, zaustavljena. 
Analizom žive kapi krvi možemo, takođe, videti i koliko su aktivne ćelije našeg imunog sastava. Ukoliko se ne kreću ili su usporene, to upućuje na oslabljeni imunitet. 

Ali to nije sve!

Pregledom ćelija može se odrediti i da li organizam ima dovoljne količine vitamina i minerala, i koliko dobro radi naš endokrini sastav, kakav je metabolizam lipida – moguće je videti ne samo male kapljice, već i velike kristale lipida. 
Količina krvne plazme pokazatelj je da li telo ima dovoljno tečnosti za normalno odvijanje svih životnih procesa. 

Mikroskopska analiza živih ćelija krvi može pokazati:
– Kvalitativno stanje crvenih krvnih ćelija (eritrocita), belih krvnih zrnaca (leukocita) i krvnih pločica (trombocita);
– nepovoljan učinak slobodnih radikala na ćelije i potrebu za korišćenjem antioksidanata;
– Predispozicije za aterosklerotične promene na krvnim sudovima;
– Prisutnost bakterija, parazita i gljivica;
– Neprobavljene proteine i masnoće u krvi;
– Nedostatak oligoelemenata i vitamina (kao vit B12 , folne kiseline igvožđa)
– Prisutnost kristala mokraćne kiseline i rizik od gihta;
– Postojanje hormonalnog disbalansa;
– Lošu cirkulaciju

– Pomoću živih uzoraka krvi možemo reći da li optimalno pijete dovoljno vode (što je itekako važno za dobro zdravlje), da li postoji nedostatak određenih vitamina i minerala, kakve su vam sklonosti prema kardiovaskularnim oboljenjima, kakvo je stanje i kakve su mogućnosti vašeg imunološkog sistema, da li ste pod utjecajem jakog stresa itd.
Mikroskopska analiza žive kapi krvi nije dijagnostički postupak. Ovaj postupak je individualiziran i koristi se za utvrđivanje optimalne prehrane i suplementacije prema potrebama svakog pojedinca posebno, radi postizanja zdravlja i prevencije od hroničnih bolesti.

Kako se vrši ovaj pregled i koliko dugo traje?
Pregled se vrši jednostavnim uzimanjem jedne kapi krvi iz prsta. Ta kap krvi se neobojena odmah posmatra pod mikroskopom. Obično je pola sata dovoljno da pregledamo Vašu krv.

Napomena: potrebno je da 6 sati pre pregleda ne unosite ništa od hrane, samo dosta vode!!! 

Pregled možete zakazati na

 064/2359694 ili 069/2359694

Radunka Bogdanović, kodni broj  3814324852

DFM dr Mira i Divna

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: