Zdravlje prostate

28 сеп

Mi mislimo i na muškarce!

Dobroćudno to jest benigno uvećanje prostate se u najvećoj meri može pripisati određenim hormonskim promenama, koje se zapravo mogu praktično protumačiti kao klimaks kod muškaraca, koji u poznijim godinama pre ili kasnije pogađa svakog od njih. To stanje tipično počinje kod muškaraca starijih od 40 godina, ali prema rezultatima jedne sveobuhvatne studije, koja je analizirala rezultate više različitih naučnih ispitivanja i histološkog testiranja tkiva putem biopsije, javlja se već i kod 10% muškaraca u 30-im godinama, a ta brojka nastavlja da se postepeno uvećava, i do navršenih 70 godina starosti, simptomi se javljaju kod čak 80-90% muške populacije. Iako se radi o benignom stanju i promenama, prateći simptomi poput učestalog i otežanog mokrenja, kao i povećanom riziku od infekcija urinarnog trakta u velikoj meri mogu uticati na kvalitet života. U takvim slučajevima, simptomi u najvećem broju slučajeva mogu biti redukovaniupotrebom određenih lekova ili primenom biljnih preparata.

Od lekovitih biljaka koje se koriste u ove svrhe, najpopularnija je testerasta palma, jer ekstrakt ove biljke može pomoći da se efikasno smanje neprijatni simptomi, što se dokazalo i putem određenih ispitivanja, kao i putem iskustava korisnika. Dejstveni princip je prilično složen, i uključuje i anti-inflamatorno dejstvo, a postoje i indikacije i opisi da ima i anti-estrogeno dejstvo, kao i da može inhibirati hormonalne promene.

Pored ekstrakta testeraste palme i ostalih aktivnih supstanci koje doprinose očuvanju zdravlja prostate, naš izuzetno popularan proizvod Prostate Power sa obnovljenom formulom i novim nazivom (Pro-STP) pomaže u odbrani protiv simptoma uvećanja i upale prostate.

Posebnost novog Pro-STP preparata je dodati kompleks fitosterola. Takozvani fitosteroli se nalaze u raznim biljkama (kao npr. testerasta palma) i biljnim uljima, a imaju strukturu sličnu holesterolu, i u pitanju su jedinjenja, koja naš organizam ne proizvodi. Mogu doprineti očuvanju zdravlja, usled sposobnosti smanjenja LDL holesterola, a imaju i anti-inflamatorno dejstvo, koje dodatno štiti kardiovaskularni sistem. Sa druge strane, fitosterolna jedinjenja mogu efikasno doprineti smanjenju neprijatnih simptoma u vezi poteškoća sa mokrenjem nastalih prilikom benignog uvećanja prostate, što se potvrdilo i u studijama koje su rađene kod muškaraca koji su patili od ovog zdravstvenog poremećaja.

Dobro poznati mineral i antioksidans, cink, koji je sadržavao i naš prethodni proizvod, je takođe važan faktor zdravlja, jer doprinosi zdravom funkcionisanju odgovarajućih funkcija imunog sistema i metabolizma ugljenih hidrata, ali kod muškaraca, pored toga takođe pomaže očuvanje zdravlja prostate.

Ekstrakt lista koprive – komponenta koja je izuzetno popularna u Nemačkoj u sklopu biljnih terapija koje se koriste za tretiranje uvećanja prostate, može da inhibira rast ćelija prostate, čime se sprečava dalje proširenje, a pored toga usled antiinflamatornog i diuretičkog dejstva može biti od pomoći da se tretiraju ili preveniraju infekcije urinarnog trakta!

Novi Pro-STP je dostojan i savremen naslednik izuzetno popularnog preparata Prostate Power, koji je obnovljen i unapređen u skladu sa najnovijim naučnim saznanjima i rezultatima razvojnih aktivnosti, kako bi u najboljoj meri mogli doprineti naporima da se očuva i poboljša zdravlje, kao i kvalitet života muškaraca. Novi proizvod će uskoro biti dostupan u globalnoj mreži CaliVita International!

11

Korišćena literatura i izvori:
Benign Prostatic Hyperplasia: An Overview – Claus G. Roehrborn, Reviews In Urology Vol. 7 Suppl. 9 2005
M.A. Moyad, Complementary & Alternative Medicine for Prostate and Urologic Health, 43 DOI 10.1007/978-1-4614-8492-9_3, © Springer Science+Business Media New York 2014
Zinc and zinc transporters in prostate carcinogenesis – V. Kolenko et al., Nat Rev Urol. 2013 April ; 10(4): 219–226.
Phytotherapy in the Treatment of Benign Prostatic Hyperplasia Glenn S. Gerber, Advanced Therapy of Prostate Disease 
Phytosterols and Human Health – V. V. Yankah

2

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: