Spirulina, modrozelena alga – za jačanje imuniteta i odstranjivanje toksičnih materija iz tela

16 окт

Spirulina Max

Spirulina je modrozelena alga  – za jačanje imuniteta, za odstranjivanje toksičnih materija iz tela.

Alga Spirulina predstavlja idealnu dopunu prehrani zbog savršenog sastava i lake probavljivosti. Sadrži vitamine i minerale, obilje antioksidanasa (S.O.D), hlorofil, kalijum, jod i sve esencijalne aminokiseline. Idealna dopuna prehrani čoveka 21. stoleća.

Alge sadrže znatno više vitamina i minerala od većine tradicionalnih namirnica, pa se zato posebno u novije vreme sve češće koriste kao prirodni dodaci prehrani, odnosno kao sredstva za jačanje organizma.
Od mnogobrojnih vrsta algi posebno se izdvaja spirulina – modrozelena spiralna alga.

Spirulina ima gotovo savršen sastav. Sadrži punovredne, lako probavljive belančevine i esencijalne aminokiseline. Takođe sadrži sve vitamine B-kompleksa, uključujući i B12  i vitamine C, E i A.
Sve vrste algi sadrže velike količine raznovrsnih minerala i oligoelemenata, po čemu su jedinstvene u živom svetu na Zemlji. To je i razlog što se iz njih industrijski dobijaju, između ostalog i jod, brom i mangan. Sadrži još i linolnu kiselinu, RNA, odnosno DNA.
Posebno je bogata jodom i kalijumom, zbog čega se preporučuje osobama na dužoj terapiji diureticima. Sadrži i velike količine hlorofila koji je neophodan u regenerativnim procesima, a pokazuje i antibakterijsko, kao i deodorantsko delovanje.

Spirulina Max

Prema dosadašnjim spoznajama, alge jačaju imunitet, odnosno otpornost organizma na bolesti, pomažu probavne procese i učestvuju u odstranjivanju štetnih i toksičnih materija iz tela. Povoljno deluju u odbrani od degenerativnih bolesti. Pokazuju i blagotvorno zaštitno delovanje u odbrani od zloćudnih tumora (jačanjem procesa imunološkog nadzora), a u svojstvu antioksidansa pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala. 
U novije vreme mnogi se istraživači, lekari i biohemičari okreću istraživanju algi. Rezultati proučavanja pokazuju izuzetno povoljno delovanje algi u odbrani od virusnih infekcija. Dokazano je da povoljno deluju na virus herpesa i A-influence. 
U Japanu se na temelju istraživanja smatra da alge u izvjesnoj meri deluju kao zaštita od radioaktivnog (nuklearnog i rendgenskog) zračenja poreklom iz životne sredine. Nedvosmisleno je dokazano da alge jačaju imunitet, odnosno da vežu i neutraliziraju slobodne radikale. Zbog toga se sve češće koriste u dopunskom lečenju različitih malignih bolesti.

PAŽNJA!
Bolesnici koji bi zbog hiperfunkcije štitnjače trebali unositi smanjene količine joda putem hrane, preparate algi smeju uzimati samo u ograničenim dozama, ne više od 1 tablete dnevno. Uz preporuku lekara, doze se mogu povećati.
Tablete se uzimaju na prazan želudac, sa dosta tečnosti.

Svi CaliVita proizvodi imaju dozvolu od FDA, poseduju GMP sertifikat i svi dodatno ispitani i odobreni od strane ministarstva zdravlja Republike Srbije.

11

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: