Stop elektrosmogu!

12 јул

Širom sveta upotreba mobilnih telefona se drastično povećala što može imati značajan uticaj na zdravlje ljudi.

Slika 3

Mobilni telefoni su postali neizostavni sastavni deo savremene telekomunikacije. U mnogim zemljama, više od polovine stanovništva koristi mobilne telefone, a tržište i dalje raste velikom brzinom. 2014 godine je prema procenama bilo registrovano 6.9 milijardi korisnika globalno. U nekim delovima sveta, mobilni telefoni su najpouzdaniji ili samo jedino dostupni vid telefonske komunikacije.
Mobilni telefoni su predajnici radio talasa niskog intenziteta, koji rade na frekventnom opsegu između 450 i 2.700 MHz, sa intenzitetom snage od 0.1 do 2 vati. Kada je uređaj uključen, on emituje radiofrekventne talase. Intenzitet zračenja (a samim tim i izloženost korisnika polju radiofrekventnih talasa) brzo opada sa porastom udaljenosti od uređaja. Osoba koja koristi mobilni telefon sa udaljenosti od 30–40 cm – na primer ukoliko kuca poruke, pristupa internetu ili koristi “hands free” uređaj – će tako imati znatno manju izloženost radiofrekventnim talasima naspram nekoga, ko drži uređaj pored glave.
Pored korišćenja „hands-free“ uređaja, koji omogućuju da koristite Vaše mobilne telefone dalje od glave i tela tokom razgovora, sa primenom CaliVita E-Protect porodice proizvoda možete smanjiti štetna dejstva EMF elektromagnetnog polja.
 
Da li ste znali da mozak deteta apsorbuje mnogo više radijacije nego kod odraslih?
Mozak deteta sadrži mnogo veći procenat tečnosti nego kod odraslih. Iz tog razloga, EMF može da prodre u mozak deteta do dubine od 20-25 cm, za razliku od 6-8 cm dubine u slučaju odraslih.
Mnogobrojna istraživanja su pokazala, da zračenje mobillnih telefona može biti štetno po ljudsko zdravlje. Da li ste znali, da je Međunarodna agencija za istraživanje raka IARC (International Agency for Research on Cancer) 2011 godine klasifikovala polja radiofrekventnih zračenja (uključujući i one od mobilnih telefona) kao potencijalno kancerogena?

Stvari koje možete uraditi da kako bi ste ograničili svoju izloženost:

• Ne dozvolite da Vaše dete koristi mobilni telefon. Osim u vanrednim slučajevima kada je nečiji život u opasnosti, deca ne bi trebalo da koriste mobilni telefon ili bežične uređaje bilo koje vrste. Deca su daleko osetljivija na zračenje mobilnih telefona naspram odraslih osoba, zbog svojih tanjih kostiju lobanje.
• Držite E-Protect Sticker nalepnicu na svim Vašim elektronskim uređajima
• Dajte jednu E-Protect Card karticu svakom članu Vaše porodice, i uverite se da istu drže pored tela, u džepu ili novčaniku.
• Postavite E-Protect Disc disk u Vašu dnevnu-, spavaću sobu i kancelariju, kako bi ste se zaštitili od svih uređaja koji emituju zračenja.
1

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: