Naša krv je ogledalo našeg zdravlja

20 јул

UPOZNAJTE SEBE KROZ ŽIVU KAP SVOJE KRVI

10

Mikroskop sa tamnim poljem omogućava proučavanje celih, živih ćelija krvi, pre svega, crvenih krvnih zrnaca. Ćelije se posmatraju specijalno prilagođenim mikroskopom koji omogućava dinamičku sliku.

Osim ćelija krvi, mogu se posmatrati i drugi mikroelementi i mikroorganizmi (virusi, bakterije i gljivice). Posmatra se njihov oblik, međusobni odnosi, odnos sa mogućim uzročnicima bolesti kao i način protoka.

Na taj način se utvrđuje stanje, prati napredak terapije.

Metoda je vrlo jednostavna. Uzima se kap krvi, stavlja na mikroskopsku pločicu. Pacijent sve može da prati na velikom monitoru.

Krv je transportno vozilo za sve što ide u naše telo ili izlazi van. Darkfield mikroskopska analiza žive kapi krvi nam daje sledeću sliku:

  • Pomoću živih uzoraka krvi možemo reći da li pijete dovoljno vode (što je itekako važno za dobro zdravlje), da li postoji nedostatak određenih vitamina i minerala, kakve su vam sklonosti prema kardiovaskularnim oboljenjima, kakvo je stanje i kakve su mogućnosti vašeg imunološkog sistema, da li ste pod utjecajem jakog stresa, itd.
  • Promene u plazmi ili ćelijama, kao i promene u njihovoj dinamici kao posledicu nedostatka unosa vitamina, minerala, vode, aminokiselina putem svakodnevne prehrane ili usled njihove slabe apsorpcije
  • oštećenje ćelija usled delovanja toksina, slobodnih radikala …
  • sposobnost organizma da neutralizuje i izluči otrove
  • sposobnost organizma da probavlja belančevine i masti
  • posledice dugotrajne izloženosti delovanju slobodnih radikala
  • promene usled dugotrajne izloženosti organizma stresu i toksinima
  • prisutnost parazita (bakterija, virusa, gljivica)
  • postojanje disbalansa, odnosno narušene ravnoteže u organizmu
  • posledice disbioze – zna se da patogeni mikroorganizmi izazivaju bolest ukoliko uspeju da nasele crevnu sluzokožu. Ukoliko je ravnoteža između dobrih i štetnih bakterija u crevima narušena, to stanje nazivamo disbioza, a uzroci koji joj doprinose su premalo vlakana u prehrani kao i izloženost toksinima iz okruženja. Disbioza je vrlo opasno stanje, jer doprinosi slabljenju imuniteta, omogućuje druge infekcije kao i vaginalne infekcije kod žena. Zanimljivo je da u telu jednog čoveka obitava 20 puta više bakterija nego što imamo ćelija, i više od ukupnog broja ljudi koji su do sada nastanjivali našu planetu. Iz ovih se brojki daje naslutiti u čemu je važnost sprečavanja disbioze, s obzirom da je od 100 triliona mikroorganizama samo manji broj onih dobrih, dok štetni mikroorganizmi jedva čekaju priliku da preuzmu kontrolu.
POGLEDAJTE OVDE KAKO I ŠTA RADE LEUKOCITI U NAŠOJ KRVI

Kontrolni pregled:

Preporučujemo kontrolni pregled za 8-12nedelja, ukoliko osoba prihvati da sprovede dobijene preporuke o prehrani, dopunama prehrani i način života. Cilj je kontrolnog pregleda utvrditi promene koje su se zbile kao posledica promena u prehrani i načinu života. To povećava motivaciju da istrajemo na teškom putu očuvanja našega zdravlja. Kontrolni pregled je jako važan: rezultate svaka osoba oseti, ali i vidi na ekranu računara.

Nakon vidnih poboljšanja zdravlja, izlečenja ili zaustavljanja neželjenih zdravstvenih procesa, svaka osoba dobija od lekara instrukcije za dalje negovanje i očuvanje zdravlja.

Pregled se unapred zakazuje i za to Vam je potrebna preporuka.

Vaša preporuka je Radunka Bogdanović, kodni broj 381-4324852

Broj telefona:  069-235 96 94

I-meil: rbduna@gmail.com

Zdravi nam bili.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: