Prolećna slabost i kako je prevazići

3 апр

Sa dolaskom proleća, mogu se javiti značajni simptomi nervoze, umora i pospanosti. Pošto nam tada još nije na raspolaganju sveže voće i povrće sazrelo na suncu – bogato mineralima i vitaminima, a mi smo naše zalihe uglavnom već potrošili tokom zime. Tome svemu treba dodati i to, da tada pored toga još i naš hormonalni sistem treba
da pređe na novi režim rada sa promenom sezone u vidu dana sa dužim sunčanim periodima i toplijim vremenom.
Sve to zajedno može izazvati osećaj opšte letargije i premorenosti, što će naposletku dovesti do pojave dodatnih simptoma poput smanjene sposobnosti za rad i učenje, lošeg opšteg raspoloženja, nesanice, hroničnog umora i depresije.

Napunite se!

Dok ne stignu sveže i ukusne vitaminske bombe iz bašti, moramo dopuniti naše organizme, kako bi mogli funkcionisati na pravilan način. Našu ishranu možemo obogatiti primenom dodataka ishrani, koji sa svojim kompleksnim formulama sadrže sve neophodne minerale i vitamine. Takav je na primer i preparat Full Spectrum, koji sadrži oko 30 vrsta vitamina i minerala, koji mogu doprineti optimalnom funkcionisanju organizma.

Puni energije

Svim osobama koje smatraju da im je potrebna dodatna pomoć da uspešno savladaju stalno prisutno stanje iscrpljenosti, možemo preporučiti Energy & Memory. Ovaj dodatak ishrani pored vitamina i minerala sadrži i ekstrakt gvarane, koji sa svojim sadržajem kofeina može doprineti energizaciji i osvežavanju duha i tela, dok vitamini C i E, zajedno sa magnezijumom i ostalim mineralnim materijama u sastavu pomažu u podršci organizma za postizanje optimalnog psiho-fizičkog učinka.

Bez stresa i tokom proleća

Za sve one, kod kojih promena godišnjih doba izaziva dodatnu napetost, preporučujemo MagneZiB6, kopleksnu mešavinu minerala sa dodatim vitaminom B6, koji je posebno namenjen za eliminisanje i olakšavanje tegoba nastalih usled stresa, izazvanog mentalnim i nervnim opterećenjem. 
Za vitamin B6 i magnezijum se već od ranije zna, da doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, kao i za optimalno funkcionisanje nervnog sistema. naravno, ovakva vrsta dopune mineralima može biti od koristi i svima onima, koji u proleće počinju sa sportskim aktivnostima, pošto redovna fizička aktivnost takođe dovodi do povećanih potreba za unosom hranljivih materija.

Za Vaš miran san

Pored već opisanih proizvoda, za sve one osobe, koje pate od poremećaja ciklusa sna i nesanice, preporučujemo proizvod Melatonin. 
Melatonin je prirodni hormon koji se nalazi i u našem organizmu, i koji – između ostalog – poseduje i antioksidativna svojstva, a lučenje istog varira, u zavisnosti od sezonskih promena ciklusa svetlosti i tame. Kako godine prolaze, proizvodnja melatonina se postepeno smanjuje, što je povezano sa pogoršavanjem moždanih funkcija kod starijih osoba. Pored toga, još jedan od pretpostavljenih uzroka pojave prolećne slabosti je i taj faktor, da organizam mora da se navikne na promene u svetlosnim uslovima, kao i na (prirodne) promene u lučenju hormona.
Sa dodatnim unosom melatonina možemo obezbediti prirodnu pomoć za rešavanje naših problema sa nesanicom i poremećajem spavanja, koje ne stvara zavisnost i nema negativan uticaj na našu životnu i radnu sposobnost narednog dana.

3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: